Aamupala päivän tärkein ateria

Itselleni ainakin. Kauhulla kuuntelen, kun kerrotaan, että ei ole syönyt klo 11 mennessä mitään, minkäänlaista aamupalaa. Kroppani suosrastaan huutaa energiaa yön jälkeen ja mikäli illalla on ollut harkat, ei voi olla parempaa, kuin hyvä aamiainen.

Mistä oma aamiaiseni koostuu ? Noh.

Ruokakaappien sisältö vaikutta hiukan siihen, mitä aamiaisella syödään. Pääsääntöisesti löytyy aina kananmunia ja lähes aina kaikki smoothien tekoainekset. Kuvassa 1 on yksi aamiainen kesältä: haudutettua parsakaalia (kuvanottovaiheessa olin syönyt jo jonkin verran parsakaalia pois lautaselta), keitetty kananmuna ja siksi suolakin on siinä heti hollilla, itsetehty gluteeniton leipäviipale, jonka pällä voita (kyllä !) ja kalkkunaleikettä sekä salaatinlehti, eikä mikä tahansa salaatinlehti, vaan tummaa vihreää. Lisäksi kahvia intiaanisokerin ja tilkan luomukevytmaidon kera.


 Kuva 1.

Toinen aamiainen kuvassa 2, joka on kesäloman jälkeen ensimmäisenä arkiaamuna, kun vielä pääsi terassille nauttimaan aamiaisesta kello kuuden pintaan. Tässä on munakasmuffini (jota on keritty myös jo alkaa nauttimaan ennen kuvan ottoa), itsegraavattua lohta (jota myös jo närpitty aimo pala) sekä itsetehty smoothie, jota kunnolla jo hörpätty ennen kuvanottoa. Lisäksi jälleen kahvia intiaanisokerin ja tilkan luomukevytmaidon kera.

Kuva 2.

Aamupalavariaatioita löytyy, mutta perusperiaatteena aina prosessoimatonta, aidoista raaka-aineista tehtyä ravintoa.

Smoothieen ja munakasmuffiniin palaan myöhemmin. Munakasmuffiniin toki törmäilee netissäkin. Itse hiffasin sen, kun katsoin kesällä kerran Sara Chafakin ruokaohjelmaa, jossa hän teki munakasmuffinia. Siitä lähtien se on ollut yksi suosikeista ihan perhepiiriä ja lähes sukua myöten.

Nämä aamiaiset eivät välttämättä vielä ole täydellisiä, mutta kyllä näillä jaksaa aina klo 10 saakka, jolloin on pienen välipalan paikka ennen lounasta.

Kommentit