Gluteenittomat letut

Viikonloppuisin teen ruokaa "urakalla". Periaatteena, että saan töihinkin eväät, mieluummin koko viikon ajaksi. Aina se ei toteudu, mutta ainakin viikon puolivälin paikkeille riittää. Ja mikäli ei riitä edes maanantaille, saammepa syödä hyvää viikonloppuisin.

Löydän netistä ja erinäisistä blogeista gluteenittomia reseptejä. Hyviä reseptejä ovat. Mutta kaipaan reseptiä, joka on erittäin yksinkertainen. Ei tarvitse olla monen montaa jauholaatua sisältävä resepti tai hifistelyjä sillä sun tällä mausteella. Aivan perusresepti lettujen tekoon on se, mitä kaipaan. Nyt  olen säveltänyt ja soveltanut yhden reseptin niin yksinkertaiseksi, että tällainen tavistätikin valmistaa lettutaikinan vaikka silmät kiinni. Gluteenittomana.


Ainekset: tattarijauhoja- ja hiutaleita, kananmunia, psylliumjauhetta, intiaanisokeria, suolaa ja vettä.

Tämän yksinkertaisempaa ei voi olla.






Gluteeniton lettutaikina

2 dl tattarihiutaleita
3 dl tattarijauhoja
2 rkl psylliumjauhetta
1-2 rkl intiaanisokeria
1-2 tl suolaa
4 kananmunaa
8 l maitoa/vettä
loraus öljyä, ei pakollinen.

Riko kananmunien rakenne. Lisää hyvin sekoittaen vesi ja muut aineet. Anna tekeytyä noin puoli tuntia.

Ja eikun paistamaan, öljyllä, voilla tai sekä että.


Lettutaikina ei ole niin sileää, kuin vehnäjauhoilla tehtynä, mutta ei haittaa paistamista eikä makua. 

Taikina näyttää ryynimäiseltä.







On jännä, miten ensimmäinen lettu ei koskaan onnistu. Ei rakenteeltaan, että pysyisi koossa tai että väri olisi kauniin ruskettunut.








Seuraaavat letut alkavat jo näyttämään kauniilta, eikö.








Tällaisen kasan sain aikaiseksi.

Tämä tupperin vati on kuin tehty näihin lettuihin.





Valmis lettuannos raejuuston ja itsetehdyn omenasoseen kanssa.

Annos näyttänee hiukan pliisulta, mutta maku oli hyvä.



Kommentit







Follow

Yhteistyössä Mass.fi

Yhteistyössä Bonusway


Hanki lisää myyntiä tulospohjaisesti TradeTrackerin avulla !