Harkkarutiini ja ravintolisät

Viikonlopun harkat noudattavat samaa kaavaa. Ensin hyvä ja runsas aamiainen. Juuri ennen kotoa lähtöä noin pariin desiin kuumaan veteen lisään annospussillisen Instant Cordy Cepsiä ja juon sen. Salilla (reilu puolen tunnin päästä) lämmittelyvaiheessa tai ennen sitä, syön banaanin. Treeneissä mukana pullollinen urheilujuomaa.

Jaksaa hyvin paahtaa kaksi tuntia. Joskus tuntuu, että loppua kohden treenit vain paranevat. Vaikka lihakset huutavatkin hoosiannaa.

Heti treenien jälkeen palautusjuoma. Kotiin päästyä suihkun jälkeen hiilaripitoista ruokaa. Otan myös Opti-MSM + C-vitamiini-juomaa pitkin päivää treenien jälkeen. Illalla magnesiumia ennen nukkumaan menoa.

Tämä rutiini on hyväksi koettu.

Cordy Cepsiä, orgaanista rikkiä, C-vitamiinia ja magnesiumia

Käytän ravintolisiä. Joo, olen siitä ennenkin varmaan maininnut.

Instant Cordy Ceps on Four Sigma Foodsin tuote, johon törmäsin ehkä vuosi sitten. Silloin etsin hyvää urheilujuomaa, joka olisi mahdollisimman luonnonmukainen. Netin ihmeellisessä maailmassa törmäsin lääkinnällisiin sieniin, ja sillä tiellä olen.

Cordy Cepsin olen havainnut tuovan helpotusta hapenottokykyyn ja ylipäätänsä hengittämiseen juoksulenkin tai muiden aerobisten treenien yhteydessä. Ja sitä myöten kestävyys parantunut treenien aikana.

FSF:n muita tuotteita on myös käytössäni, kuten Instant Reishi, Instant Chaga, Herbs Sports ja Herbs Mind. Ja viimeksihän tilasin Xoco Bluen ja Xoco Redin.

Lääkinnälliset sienet ovat ns. adaptogeenisia, joten jatkuva käyttö voi heikentää niiden tehoa kehon tottuessa aineisiin. Tietty kausiluonteisuus siis kannattaa tai sitten ottaa niitä silloin, kun on tarve. Tai jos käyttää päivittäin ja suuriakin annoksia, voi pitää jossain vaiheessa taukoa. Vaikkapa 3 viikkoa käyttöä ja 1 viikko ilman.

Vaikka paljon vannonkin luomutuotteiden perään, käytän tällä hetkellä urheilujuomana Leaderin maustamatonta Malto+-jauhetta (maissimaltodekstriinivalmiste). Toimii kyllä. Tosin FSF Herbs Sport on vieläkin parempi. Etenkin Cordy Cepsin kanssa. Kombinaatio Cordy Ceps+Herbs Sport antaa niin paljon puhtia, että tuntuu, kuin treeneissä ei edes hengästy ja jaksaa vaikka maailman tappiin saakka.


Treenien aikana urheilujuomaa.

Palautusjuomana käytän MASSin Recovery Vanillaa. Vielä en osaa sanoa sen tehosta sen ihmeempää, vastahan päästiin treenaamaan 1,5 kuukauden tauon jälkeen. Mutta ellei se muuten auta, niin sitten toivon avulla.


MASS-palautusjuomajauhe Vanilla.

Käytössäni on Puhdistamon Opti-MSM. Muistan ensimmäisen kerran, kun otin MSM:ää eli orgaanista rikkiä vesilasillisen. Puoli teelusikallista vesilasilliseen, sekoitus - ihan kauhea maku ! Karvas, kitkerä, yäk. Nyt otan kaksi teelusikallista reilumpaan vesimäärään (noin 4 dl) ja juon sitä, kuin se olisi suurinta herkkuani. Eikä haittaa, vaikka siinä ei olisi mitään muuta, kuten sitruunan mehua. Oikein tunnen, kuinka keho ottaa tarjotun vastaan ja nauttii siitä.

Monesti MSM:ää käytetään ryppyjen ja juonteiden ehkäisyyn, ihon heleyttämiseen. Totta kaikki. Käytän sitä myös treenien aikaansaamien lihasarkuuden ja jäykkyyden paranemisen nopeuttamiseksi ja vähentämiseksi. Viikonlopun harkat kun ei pitäydy yhdessä päivässä, vaan yleensä se on kaikki viikonlopun päivät eli lauantait ja sunnuntait. Yleensä toinen päivä on vaikeampi lihasarkuuden ja -jäykkyyden vuoksi, joten mieluummin ehkäisen näitä, jotta pystyn treenata paremmin.

Löysin C-vitamiinijauheen Solgarin valikoimista. Sitä lisään Opti-MSM:n joukkoon. C-vitamiini kun parantaa rikin imeytymistä. Eikä aina ole sitruunaa kaapissa, jotta sitä laittaisi rikin joukkoon. Laitoin C-vitamiinijauheen hintalappuun päivämäärän, jolloin aloitin sen käytön. Sanottiin olevan erittäin riittoisa purkki.

Solgarin valikoimista käytän myös magnesiumsitraattia. Kuten myös probioottia ja sinkkiä.

Unohtamatta, että treenien jälkeisen päivällisen/lounaan jälkeen teen ihanaa smoothieta, johon voi lisätä tai olla lisäämättä proteiinijauhetta. Smoothie-reseptejäni on mustaherukka-/puolukka-banaani- tai ananassmoothie. Smoothiemakuja on juuri niin paljon ja monta, kuin itse kukin haluaa.

Kellon ollessa ilta-aikaa, juon iltajuomaa. Siispä, kippis ja skål !


Iltajuoma, Opti-MSM ja C-vitamiinia.


Kommentit