Proteiinilisä

Aamulla työmatkalla hain odottamani paketin postista. Ei kauaa tarvinnut odottaa, tilasin torstaina ja olisin voinut hakea ostokset jo perjantai-iltana. Mutta olipa jotain kivaa odotettavaa koko viikonlopun.

Nettikaupasta ostin 4 kilon säkin maustamatonta isolaattiproteiinijauhetta  (kuvassa vasemmalla) sekä 5 kilon säkin Vanilla-palautusjuomaa (kuvassa oikealla).

Näillä pärjätään jonkin aikaa. Olen kerran aiemminkin tilannut mm. protskujauhetta, silloin 2,5 kilon säkin vaniljan makuisena. Mielestäni se oli parasta protskujauhetta, mitä ikinä käyttänyt. Ei ollut esanssisen makuinen, eikä keinotekoisen makeutusaineen makuista. Käytin sitä välipalana sekä palautusjuomana. Ja mielestäni palautusjuomana toimi hyvin. Smootheissa hiukan tuli vanilijan maku läpi, mutta ei haitannut. Tattaripuuron joukkoonkin lisäsin tätä ainetta ja oli syötävää, todella.

Tämä iso säkki on siis maustamaton. Olen jo pitkään halunnut testata maustamatonta. Lisätä sitä puuroon, smoothiin, nauttia pelkästään veden kera.

Toinen säkki on palautusjuomaksi. Kunhan taas päästään kunnolla harkkaamaan, tulee tämä tuote testattua.

Heti testasin proteiinijauheen. Tein proteiinismoothien.

Proteiiinipitoinen banaani-puolukkasmoothie

3 banaania
2 (-2,5) dl puolukoita
1 avokado
2 x 0,7 dl maustamatonta proteiinijauhetta
ripaus suolaa
vettä oman maun mukaan.

Ainekset tehariin. Kunnon sekoitus. Nauti.Kuvassa ainekset teharissa ennen veden lisäystä. 

Avokado, puolukat ja protskujauhe näkyvät vallan mainiosti. Banaanit pohjalla.

Nämä aineet pitäisi saada sekaisin. Veden kera.


Sainhan ne sekaisin. Tavaraa oli niin paljon, että suorastaan pursui yli. Oli otettava puolet erikseen ja sekoitettava kahdessa erässä.

Yllättävän vaahtoavaa ja pehmeää seosta tuli. Hiukan protskun maku tuli läpi, mutta ei haitannut. Niinpä, vaikka onkin maustamatonta, niin kyllä siinä jokin maku on silti. Tai sitten se on se rakenne. En silti valita, en.


Oikeasti tästä satsista tuli kolme lasillista.

Kauniin hennon vaaleanpunaista juomaa.Meidän tehari meinaa varmaan pian sanoa itsensä irti meistä. Piti sellaista meteliä, että oksat pois. Aivan kuin oli auton kanssa ajanut, välillä kiihdyttänyt, välillä jarruttanut.

EDIT 10.12.2014: Jo selvisi. Tehari pitää voimistuvaa ja hiljenevää kiihdytysääntä protskujauheen ollessa kyseessä. Käyttämäni My Protein-jauhe on aikasta vaahtoavaa lajia.

Kommentit