Vilinää villiä, hulinaa hullua

Kun joulu lähestyy, kaivan kirjan esiin. Tiia Koskimiehen Syysunelmia ja Joulun OdotustaSuorastaan rakastan tämän kirjan kuvia.


Kuva1. "Syysunelmia ja Joulun Odotusta", Tiia Koskimies

Kuten otsikossakin kerrotaan, syysunelmia, alkaa joulun valmistelu ajoissa. Tänä vuonna itse olen auttamattomasti myöhässä. Yleensä aloitan marraskuun puolen välin tienoilla.

Tämän kirjan lukemisella, pläräilyllä, suunnittelen joulun menuun, lahjat, tunnelman. Nojaa, aika paljon saman kaavan mukaanhan joulu kaiken kaikkiaan menee, mutta joskus on aikaa enemmänkin.

Eräs vuosi tein nämä sukat (kuva 2 ja 3). Itselleni pirteän oranssiset aivan ohjeen mukaan. Hiukan sovellettuna (pitkävartisina ja vähemmän silmukoita, eli palmikko vähempänä) oranssit kahteen kertaan kahdelle eri ihmiselle, vaalean lilat aikuistuvalle tytölle.


Kuva 2. Sivulta 58-59


Kuva 3. Kirjan Ystävyyden Unisukkaohje.

Kuva 4. Itsetehdyt sukat.

Kuvassa 4 oranssiväri ei ole enää niin voimakas. Sukat on käyneet monen monta kertaa jo pesukoneessakin. Nukkapallojakin löytyy. Mutta on niin ihanat unisukkina. Hiukan hölskyvät jalassani, mutta ei haittaa, sillä lämmittävät silti, eikä purista mistään.

Eräänä vuonna käpyjä oli paljon. Keräilin muhkeimmat talteen ja tein käpyukkoja kuvien 5 ja 6 inspiroimana.

Kuva 5. Sivut 96-97.
Kuva 6. Käpyukko poikineen.

Annoin käpytonttupaketin ja toisenkin lahjaksikin.

Kuva 7. Itsetehdyt käpytontut.

Kuva 8. Käpytonttu kuusessa.

Kommentit