Flunssakarkotaas

Olen sellainen flunssamagneetti, ettei paremmasta väliä. Ei tarvitse kuin kuulla, että jollain on flunssa, niin se on minullakin.

Torstaina vedin miesten jumpan. Seuraavana päivänä oli lihakset arat, ja aika paljonkin. Noh, ajattelin, että oli uusi ohjelma, joten totta kai se tuntuu. Ja tuntui tekevän uusi ohjelma miehilläkin, ei nyt tiukkaa, mutta sanoisinko, että tekemistä oli.

Perjantaina vedin naisten jumpan. Olin jotenkin alivireinen. Ei pelkästään jo edellisen illan jumpasta, vaan muutenkin.

Lauantaiaamuna sitten heräsin flunssapäänsärkyyn, lihakset särki, nivelet särki. Olo olo flunssainen. Töissä on pari kaveria flunssassa, jääneet kotiin sairastamaankin. Samaa tautia siis.

Lauantaina olisi ollut kivaa menoakin, mutta päätin jättää väliin ja jäädä lepäämään. Maanantaina olisi pakko olla jotenkin kunnossa, sillä silloin on tärkeä tapaaminen.

Ei muuta kuin flunssan karkottajat kehiin. Jokapäiväinen setti hiukan isommalla annostuksella: sinkkiä 2 tablettia, C-vitamiinia 1/2 tl kahdesti päivässä. Normaali annos D-vitamiinia.
Viherjauhetta myös. Poistamaan ylimääräisiä kuona-aineita sekä pöpöjä. Mitallinen viherjauhetta lasiin.  Vettä päälle. Sekoitus. Nauti.

Ja lepoa, kunnon iltapäivätorkut, ei mitään ylimääräistä tekemistä. Sekä runsaasti nestettä, teetä ja vettä, pitkin päivää.

Ja koska ruoka maistuu flunssasta huolimatta, kunnon annos ruokaa. Ruoassa oli valkosipulia. Auttaa tai ei flunssaan, ei se ainakaan pahenna ruoan makua. Ja kun vieläpä tykkään valkosipulista.

Sunnuntaiaamuna ei flunssapäänsärkyä. Olo yllättävän hyvä. Mutta eipä vielä aleta huiskimaan mitään ylimääräistä. Yhä lepoa, nestettä, ruokaa.

Tästähän voisi jo selvitä. Olla maanantaina ellei ihan normaalissa kunnossa, mutta vahvistuvassa kunnossa. Se riittäisi. Keskiviikkona olisi taas omat treenitkin.

Taitaa maidoton ruokavalio vaikuttaa. Ei keräänny ylimääräistä limaa hengitysteihin, vaan pitää ne puhtaana. Maitotuotteethan keräävät limaa hengitysteihin ja pitävät yllä tulehdustilaa.

Sokeri on herkkua kaikille pöpöille, joten niiden vähentäminen on myös hyödyllistä. Itsehän en ole aikoihin käyttänyt valkoista sokeria ja muutenkin sokerin käyttö on vähentynyt huimasti. Aiemmin ostamaani granaattiomena-mustaherukka-teehen ei edes tarvitse lisätä minkäänlaista sokeria.

Pakuritee olisi poikaa, mutta jotenkin en uskalla sitä nyt ottaa, sillä pelkään, että mikäli tämä flunssa yltyy ja joudun antibiooteille, saattaa pakuri vaikuttaa sen verran antibioottien tehoon, että se ei vaikuta/auta. Ja taas olisin antibioottikierteessä. Seliseli. Voipi olla. Mutta viime syksyn 1,5 kuukautta ja 3 antibioottikuuria peräjälkeen on vielä mielessä. Olin ottanut pakuria flunssan alkaessa ja sen yltyessä. Kunnes sain ensimmäisen antibioottikuurin. Antibiootit ei alkanut vaikuttaa. Tai sitten oli väärä laji siihen tautiin (korvatulehdus). Niin tai näin, jätin pakurin pois, sillä sitä ei kannata ottaa samaan aikaan antibioottien kanssa. Ovat toistensa adaptogeenejä, kumoavat toistensa vaikutuksen.

Tauti kuitenkin yltyi sen verran, että korvatulehduksen jälkeen oli poskiontelotulehdus, sen päälle keuhkoputkentulehdus. Varmoja jälkitauteja. Jäi mietityttämään, että kun oli ottanut pakuria flunssan alkaessa, ennen antibiootteja, kävikö niin, että pakurin vaikutus oli pitkäaikainen, jolloin antibiootit eivät heti toimineetkaan. En tiedä. Mutta en nyt ota riskiä. Tietysti voisin juoda pakuria jatkuvasti, terveenäkin, jolloin välttyisin moiselta venkslaamiselta.

Immuniteetin rakentaminen vie aikaa. Vaikka flunssat, tai niiden meinaaminen, eivät ole kokonaan poissa kuvioista, niin mikäli näin vähällä pääsen, olen erittäin yllättynyt sekä todella kiitollinen.

Kommentit