Hiusten muotoiluun

On (hius)tuotteita, joista ei vain voi luopua (kuva 1). Ja on tuotteita, joista ei tiedä, mitä olisi mieltä (kuva 6).

Kuva 1. Tuotteet, jotka toimivat.


Kohta loppuu tuote, josta me molemmat tykätään, minä ja mies.

Tigin Bed Head-sarjan Small Talk-muotoilukreemi (kuva 2) on vähissä. Small Talk (200 ml) on tuote, joka on 3 in 1. Ostin sen hintaan (muistaakseni) 16,90 €. Yhdessä purkissa kolme ominaisuutta: vahvuutta, energiaa, muotoiltavuutta. Kaiketi sitä markkinoidaan tuuheuttavana muotoiluvoiteena.

Kuva 2. Tigin Small Talk.

Pieni määrä riittää muotoilemaan hiuksia. Ja pitämään ne kuosissaan. Ja vaikutus on heti. Ei tarvitse yrittää monen montaa kertaa vääntä hiustupsua suuntaan tai toiseen. Minun kuriton hiuslaatuni uskoo heti tätä tuotetta. Hiustupsun karvaus häviää, ja se asettuu siihen, kuin haluan.

Tuotteesta ei jää tahmeaa oloa, että jotain olisi hiuksissa. Kampaajallani näin tämän aika mageen purkin ja kun sitä kokeiltiin hiuksiini, olihan se ostettava, tuntuma oli niin hyvä. Mikä yllättävintä, mieheni käyttää tätä päivittäin. Itse käytän sitä, kun muistan. No ei ihan, mutta aina kun sen muutaman kerran viikossa käytän, huomaan, että nonni, olisi pitänyt heti sitä käyttää. Ja kun sitä on kerran laittanut sormiin, hiukan vedellä jatkan ainetta sormissani. Ei siis tarvitse lisätä ainetta niin paljoa, kun voi vedellä jatkaa. Vaikkakin sanotaan, että vedellä jatkaminen latistaa tuotteen (kuin tuotteen) tehoa. Mielestäni tässä sitä vaikutusta ei ole. Tosin jatkan todella pienellä määrällä vettä.

Aiemmassa postauksessa ilmoitin hankkivani seuraavaksi Schwarzkopfin Got2B-kuivashampoon (200 ml), hinta 6,99 €/7,00 € (kuva 3). Se on se edukkaampi tuote tavallisesta ruokakaupasta.

Kuva 3. Got2b-kuivashampoo.
Got2B-kuivashampoo kyllä toimii. Koska käytän sitä enemmänkin tyvikohottajana, tuntuu olevan turhan puhdas tuote puhtaisiin hiuksiin. Onhan tuote kuitenkin shampoo. Mutta dagen efter-päiviin se sopii kyllä. Kun ei tahdo pestä hiuksia. Hiukan tahmaa, mikäli ei pese joka päivä hiuksiaan, mutta ei pahasti. Ja kohottaa tyveä. Tätä ostan jatkossakin.

Yksi hiuslakka on ylitse muiden. Ollut jo muutaman vuoden. Vaikka muitakin lakkoja tulee kokeiltua ja käytettyä, en vain pääse yli Schwarzkopfin Osis+-lakasta, 500 ml (kuva 4 ja 5). Ja aina ostan volyymiltään 3-asteen lakan.


Kuva 4. Osis+-hiuslakka.
Kuva 5. Lakan vahvuus 3.


Tämä on itselleni sellainen perushiuslakka, joka ei petä missään tilanteessa. Jättää hiukset liikkuviksi, silti pitää, kun pitoa tarvitaan. Viime kampaajakäynnilläni tämä hiuslakka oli tarjouksessa, joten pakkohan se oli ostaa, hinta silloin 9,90 €. Eipä tarvinnut muualta lähteä hakemaan.

Niin mikä kuvan 6 tarina on ? Tuote on varmasti hyvä muotoiluvaahto, Goldwellin Power Whip (300 ml) vahvuus 3.

Kuva 6. Käytänkö vai enkö käytä.
Jostain syystä en ole totutellut käyttämään muotoiluvaahtoja. Silti, kun joskus sitten käytän vaahtoa, huomaan, että jes, tämähän toimii. Ja silti en jatka sen käyttämistä jokapäiväisessä elämässä.

Mahtaako syynä olla se, että vaahdosta jää selvästi tahmean tuntu, koko hiuksiin. Sitä kuitenkin laitan koko hiuspituuteen. Ja kun sitä jää harjauksen jälkeen juuri sen verran riittävästi, se häiritsee. Myönnän kyllä, hiuslakoistakin jää hiukan tahmeaksi, mutta kun se jää tyven kohdalle, se ei haittaa. Siitä jatkan seuraavana päivänä. Ja sittenhän jo pesenkin hiukset. Olen niin laiska pesemään hiuksia joka päivä.

Kommentit