Punajuurismoothie

Oli kaamea nälkä. Ruoanlaiton aloittaminen kesti sen verran kauan, että päätin tehdä ensin smoothien. Koska on perjantai, eikä kaupassa olla vielä käyty, alkoi kaikki ainekset olemaan loppu. Jääkaapissa oli kuitenkin pakkasesta aiemmin otettuja, valmiiksi keitettyjä punajuuria. Lisäksi pöydällä hedelmäkulhossa oli vielä yksi banaani ja pari avokadoa. Siispä punajuurismoothien tekoon.

Sen verran nälkäinen olin, että kerkesin juoda hyvän määrän smoothiesta, ennen kuin hiffasin, että voisihan siitä tehdä postauksen. Ja kun sain nälkää hiukan taltutettua, mietin, tehdäkö postaus vai ei. Ruoanlaittokin kun odotti. Puolet olin jo kerinnyt juomaan, joten pahin nälkä kun oli ohi, tein postauksen. Ruoanlaitolla ei ollut enää niin kiire.

Smoothiesta tulikin oikeastaan Herkuttelijan punajuurismoothie. Niin hyvää sain aikaiseksi. Vai olisiko nälkä syynä hyvään makuun. Nälkäisenähän syö vaikka pieniä kiviä. Tai sisäfileepihviä, kuten armas mieheni sanoo.Herkuttelijan punajuurismoothie

olisiko ollut 4-5 kpl keitettyjä, aika pieniä punajuuria
1 todella kypsä banaani
1 pienehkö avokado
1/2 sitruunan mehu
1 dl (?) mantelimaitoa
vettä, ehkä 2-3 dl
ripaus suolaa
ehkä 1/2 rkl kookossokeria

Aineet tehariin. Sekoitus. Maun tarkistus. Lisää jotain, sokeria tai suolaa tai vettä tai mantelimaitoa. Sekoitus. Maun tarkistus. Valmis.

Väri on tumman aniliininpunaista. Kaunista.

Ja taas määrät ovat muistimääräisiä. Joten ohje on ainakin suuntaa-antava. Ja tietysti itse kukin voi laittaa mitä haluaa. Inkivääriä, kookosmaitoa, lehtivihreää, jättää sokerin pois, laittaa enemmän sitruunamehua, jne.

Tästä satsista olisi riittänyt muutamallekin henkilölle, mutta nälkäinen kun olin, join kaiken ihan ite. Jaksoinpa tehdä ruokaa maltilla.

Skål !


Kommentit