Purkkialmahan se tässä

Purkkia ja purnukkaa on meillä ihan tarpeheksi saakka.

Joskus ei vain ole juuri sellaista, mitä toivoisin. Niinpä kun sellaisen löydän, otan sen talteen. Eräästä tällaisesta erittäin tarpeellista ja todella käytännöllisestä purkista olen kertonut postauksessani Purkkialma-ko.

Niin paljon kuin käytänkin lounaseväitä töissä, joskus nekin loppuvat. Silloin turvaudun kaupan antimiin. Lähes aina ostan jonkinlaista salaattia palvelutiskiltä. (Ensin kuitenkin kysyn kaikki mahdolliset kysymykset,  kuten gluteiiniton, maidoton, sokeriton, luomullinen, terveellinen, syömätön ? )

Tiskillä saa itse valita annoskoon, purkkikokoja löytyy 3. Olen valinnut pienimmän purkin.

Huomasin, että purkki on kätevä. Sen kansi on tiivis. Se on (suht) kestävä ja pestävä. 

Niinpä näitä purkkeja olen muutaman ottanut talteen. 

Purkin voi pakastaa ja käytin jopa mikrossakin sulattaakseni siinä olleen pakastetun ruoan. Lisäksi se on läpinäkyvä, ts. tyylikäs. Näitä mahtuu useampi päällekkäin, ts. tilaihme. Tuskin kestää montaa vuotta, mutta kunhan jonkun kerran kestää, se riittää.

Purkki poikineen.

Purkin käyttöohjeet.

Purkin vetoisuus 5 dl. Tosin sitten se on täynnä, ku turusen pyssy. Mutta esimerkiksi sosetta voi laittaa 4-4,5 dl.

Ainoa miinus tässä purkissa on sen muotoilu, etenkin sisäpuolen osalta. Marjat ja sienet saa purkista kaikkineen pois. Mutta esimerkiksi nestemäiset ruoat, kuten soseet, jäävät koloihin, uriin. Ruokaa menee hukkaan. Nälkäisenä kaavin koloistakin ruoat kirjaimellisesti parempiin suihin. Silti sinne jää hiukan ruokaa.

Purkin urat.
Kaapissa odottaen seuraavaa käyttökertaa, nämä menevät sisäkkäin säästäen tilaa. Eli ei huono purkki lainkaan. Näin niinku "ilmaiseksi" purkiksi.

Kommentit