Vaateostokset 2014

Päivänä eräänä mietiskelin, että tarvitsisin uusia alusvaatteita. Sitten aloin miettimään, mitä vaatteita olen ostanut viimeksi.

Mitä ostin viime vuonna, vuonna 2014 ? Olenko hankkinut mitään uutta itselleni ?

Ensimmäiseksi tuli mieleen, että en ole ostanut mitään enkä muutenkaan ole uudistanut garderobiani. Koko vuonna 2014.

Kunnes muistui muutama ostos. Ja pari muuten uutta tuotetta.

Alkuvuosi 2014 meni Thaimaan auringon alla (ah ihanaa...). Viisi vuotta aiemmin siellä ollessamme jäi kutkuttamaan vaatteiden teetätys. Hiukan edukkaampaa olisi verrattuna Suomen hintoihin. Nyt teimme sen. Teetin itselleni peruskotelomekon. Mekko on yksinkertainen ja ajaton (kuva 1). Olen tykännyt kovasti.


Kuva 1. Tummansininen  mekko.

Kesäloman purjehdusreissulla päätimme pitäytyä kerrankin lähisaaristossa. Kesäloman välimatkat oli sen verran lyhyet, että saaresta saareen purjehtiessa teimme myös välietappeja. Yksi tällainen etappi oli Iniön vierassatama. Siellä söimme maittavan lounaan Café Leonellassa. Ja satamassa oli kirppis.

Kirppikseltä bongasin hennon vaaleanpunaisen pooloneuleen. Kirppiksen/sataman hoitajan nähdessään hypistelyni, hän osasi esitellä hameen, joka sopisi neuleen kanssa loistavasti yhteen. No, siinä hellesäässä sitten kokeilin hametta neuleen kera ja matkaan mukaanhan ne tulivat. Hame ja neule yhteensä 8 euroa (kuva 2). Hame on Rils´n mallistoa ja poolo Pierre Cavallo. Ei paha hinta lainkaan. Ja tykkään vaatekappaleista ihan älyttömästi.

Kuva 2. Hame ja neule.

Samaisesta paikasta löysin ovistopparin (kuva 3), jonkalaista olin ajatellut hommaavani sitten joskus. Eli nyt, hinta vain 5 euroa. Ja on ollut käyttöä.


Kuva 3. Ovistoppari.

Aivan kesän lopulla/syksyn alussa mieheni tarvitsi uusia housuja. Menimme Selected-kauppaan, josta löysimme, kuten tavallisesti, hänelle useita vaatekappaleita kenkineen. Kun hän kokeili sovituskopissa vaatteita, kiertelin myymälässä. Katseeni osui jatkuvasti kevyeen tuubikaulaliinaan (kuva 4). Olin koko siihen astisen vuoden ajatellut, että haluaisin jonkinlaisen tuubikaulahuivin. 

Kiertelin lisää ja bongasin ihanan neuleen (kuvat 4 ja 5). Neuleen, jonkalaista olin jo jonkin aikaan ajatellut haluavani. Myyjä tietysti keksi neuleen kanssa sopivan vyön (kuva 5). Kun yhdistin kaikki kolme yhteen, jopa myyjä totesi, että aivan mahdottoman hyvä yhdistelmä. Joten tuli ostettua minullekin vaatetta.


Kuva 4. Neule ja tuubihuivi.

Kuva 5. Neule ja vyö.

Sitten äitini heitteli omia kamppeitaan mustan jätesäkiin syövereihin viedäkseen sen UFFin lootaan. Tiedonhaluisena tsekkasin, mitä sitä oltiin viemässä pois. Pari laukkuahan sitten jäi käteen (kuvat 6, 7, 8). Tosin laukut eivät ole minun tyylisiäni, joten aion luopua niistä. Muuten kyllä ovat kivat.


Kuva 6. Musta, kiiltonahkainen laukku.

Kuva 7. Ruskea laukku.

Kuva 8. Viininpunainen laukku.

Lisäksi säkistä löytyi mm. pari kaulaliinaa ja baskeri (kuva 9), jotka oli pakko saada. Aiemmin olen inhonnut baskereita, mutta nyt tuntui, että voisin jopa pitää sitä. Baskerin värillä saattaa olla osuutta, että hamstrasin sen..


Kuva 9. Pari huivia ja baskeri.

Syksymmällä siskoni kysyi, tarvitsenko urheiluvaatteita. No, niitähän tulee käytettyä lähes joka päivä treeneissä hikeen saakka, joten ei kai niitä liikaa koskaan ole. Siispä vastasin hänelle, että joo tarvitsen, mitä on mielessä. Hän oli siivonnut omaa vaatekaappiaan läpi ja totesi, että on joitain vaatteita, kun ei oikein enää sovi hänelle, on pieniä. Ensin ajattelin, että taitavat siis olla mulle isoja. Mutta kyllähän sieltä löytyi mullekin sopivia tamineita (kuva 10). Mukana oli huppareita, fleece, pari urheilutakkia, housut, muutama paita.


Kuva 10. Treenivaatteita.

Joulukuussa löysin netistä blogin, jossa oli kirpputorisivu. Siellä ihana mekko (kuva 11). 


Kuva 11. Daniel Hechterin mekko.
Eikä ollut pahan hintainenkaan. En saanut mekkoa mielestäni pariin päivään. Kävin tiuhaan ihailemassa sitä. Etenkin mekon kaula-aukko ja pikkuruiset hihat ihastuttivat (kuva 12).
Kuva 12. Mekon kaula-aukko ja lyhyet hihat.

Otin selvää, miten hänen kirppiksensä toimi. Hintaan sisältyi postikulut. Ja kun kyselin lisää mekon koosta ja väristä (kuva 13), jotenkin tiesin, että mekko on minun.


Kuva 13. Mekon kuosi.

Niin sitten ostin sen - ja vitsit, eikö ole mahtava ! Jopa mieheni totesi, että oli hyvä ostos. Daniel Hechterin mallistoa, ihan uusi merkkituttavuus minulle. Kiitos Marjukan Fab Forty Something-blogin.

Kuvassa 14 olen yhdistänyt mekon hennon vaaleanpunaiseen pooloon. Tarvitsisi olla ohuempaa neulosta, sen poolon. 


Kuva 14. Mekko poolon kanssa.

Valkoinen paitis käy ilman muuta mekon kanssa (kuvat 11 ja 15). Mallailin samalla "uusien" laukkujen kanssa.

Kuva 15. Mekko valkoisen paitiksen kanssa.

Kuvassa 16 olen yhdistänyt Rils´n hameen paitikseen ja vyöhön. Lisäsin ikivanhan huivin, mutta enpä ole ihan varma sen sopivuudesta.


Kuva 16. Rils´n hame ja paitis.

Joskus 1980-luvulla parikymppisenä mallailin asukokonaisuuksia kuvan 16 tapaan. Vaatteet lattialle. Sovitellen ja yhdistellen syntyi seuraavan päivän asukokonaisuus.

Tämän perusteella en taida kovin paljon kuluttaa euroja vaatteisiin. No jaa, ehkäpä se on enemmänkin kausiluonteista. Tai vuosiluonteista. Se mun vaatteiden ostelu.

Siispä shoppailemaan !

KommentitFollow

Yhteistyössä Mass.fi

Yhteistyössä Bonusway


Hanki lisää myyntiä tulospohjaisesti TradeTrackerin avulla !