Vartalon hyväksi

Olen käyttänyt sen kahdeksan vuotta erästä suihku-/kylpyvaahtoa vartalon pesemiseen.

Tsadaa ! Se on Colosén Bain de Mousse (250 ml, ovh. 16,50).

Ostin viime kesänä toisen merkin (millään en enää muista, mikä se merkki oli) suihku-/kylpyvaahtoa, jonka sanottiin kosteuttavan ihoa. Aina valmis kokeiluihin, ostin sen, hinta 17,00. Tummanvihreässä muovipullossa se oli, muistaakseni 200 ml.

Nounou. Ei ollut Bain de Moussen veroista.

Vasemmalla Bain de Mousse, oikealla vartaloöljy.

Pesen Bain de Moussella pesuhanskojen kera. Samalla siis teen lievää vartalokuorintaa pesun yhteydessä. Tällöin pintaverenkierto paranee. Saa selluliitti kyytiä. Kuivaamisen jälkeen iho todellakin on pehmeämmän oloinen, sillä se ei kuivuuttaan korppuunnu saman tien. Eikä tule sormenpäät karheiksi. Tuotteen sisältämä kookosöljy tekee tehtävänsä.

Vielä suihkun lämmittäneelle ja kuivahkolle iholle levitän manteliöljyä Huile aux Herbes a la Colosé (250 ml, ovh. 35,00). Öljyn levittämisen yhteydessä tekee itselleen lievää hierontaa, joka entisestään vilkastuttaa pintaverenkiertoa. Vartaloöljyä voi käyttää myös aurinkovoiteena. Tosin siinä ei ole suojakertoimia, joten oltava varovainen, ettei polta itseään auringossa. Lisäksi öljyä voi käyttää hiusten kosteuttamiseen. Aaningin verran riittää.

Iho kiittää. Ihosta tulee samettimaisen sileä ja pehmeä.

Rutikuiva iho ei ole mukava. Se kiristää, hilseilee, pahimmassa tapauksessa haavailee. Ihan siihen saakka ei edes oma ihoni mene, kiitos sisäisen öljyämisen, mutta näin talviaikaan mikään ei ole liikaa.

Kauan aikaa sitten käytin Rexonan deoja. Kainalot kuivuivat niin paljon, että eivät sietäneet enää mitään sinne laitettavaksi. Annoin kainaloiden parantua. Ja etsin korvaavia tuotteita. Kunnes löysin - toinen tsadaa ! - Colosén Deo Roll-On Fraicheur Intensen (75 ml, ovh. 16,00). Näemmä luokiteltu miesten tuotteeksi, mutta tiedän muutaman naisen itseni lisäksi, jotka käyttävät tätä.

Olin kyllä  ollut pitkään sitä mieltä, etten halua käyttää roll-oneita. Kesti turhan pitkään aamuisin kuivua. Mutta nyt käytän tätä. Enkä kovin helposti siitä luovu.

Tuote on alumiiniton, EDIT 22.11.2015: Ja pah ! Sisältääpä alumiinia. Jostain syystä olen ollut siinä käsityksessä, että Colosén deot, Intense ja Fleurie, eivät sisältäisi sitä, mutta kylläpä sen tekeekin. Pettymykseni on suuri tämän suhteen, koska tuote muuten on todella hyvä pitämään hien hajun pois. Mutta juuri alumiini on se ainesosa, joka tekee siitä hyvän ja silloin se ei ole hyvä. Eli, tuote menee vaihtoon. Se ei kellastuta vaaleitakaan paitoja, riittoisa purnukka, pitää hien hajua ainakin normaalissa käytössä. Näin keski-ikäisenä ainakin toimii loistavasti. Nuorempana aikuisena olin tositosi, tositosi tarkka siitä, etten haise hieltä. Edes urheillessani (pakon sanelemana koulussa).

Deo Roll-On.

Kokeilun haluisena pari vuotta sitten kokeilin Madaran Herbal Deodorant (50 ml, ovh. 12,95). Hinta oli silloin alle kympin jossain tarjouksessa netin syövereissä.

Herbal deodorant, 50 ml
Madaran Herbal Deo-www.madaracosmetics.fi-

Alkuun en ollut vaikuttunut. Kun tuotetta alkoi olla vähemmän, eli alkoi loppuuntua, se alkoikin toimia haluamallani tavalla. Tilasin muutaman kerran tätä, kun tuntui toimivan. Mutta sitten hinta alkoi koko ajan nousemaan, eikä ollut niin hyviä tarjouksia. Kun ei ollut tarve tilata muuta lisäksi, päädyin Colosén tuotteeseen.

Kommentit