sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Kanakeittoa

Päätinpä tehdä kanakeittoa. Tai broilerikeittoa. Ihan miten vain haluaa sanoa.

Hiukan juureksia, kanaa ja mausteita. Niistä on  meidän kanakeitto tehty.

Kanakeitto porisee kattilassa.

Tämän sunnuntain resepti:

Kanakeitto

pala palsternakkaa
pala juuriselleriä
muutama porkkana
muutama peruna
1 (kelta)sipuli
1 paketti maustamatonta kananpojan paistileikettä (590 g)
1 rkl rosmariinia
1 kasvisliemikuutio
1-1,5 tl thaimaustetta
1-1,5 tl suolaa
muutamat ripaukset mustapippuria
0,5-1 tl paprikajauhetta
plöräys ketsuppia (vaihtoehtoisesti tomaattipuretta)
1 l vettä



Ota kanapaketti huoneen lämpöön lämpiämään.

Kuori juurekset ja sipuli. Laitan perunat aina kylmään veteen kuorimisen jälkeen. Etteivät vain mustu. Odottamaan, kunnes heivaan ne kattilaan. Vasta ennen kattilaan heivaamista pilkon perunat.

Pilko juurekset ja sipuli.

Pilko kanapalat.


Paloitellut kanakeittoainekset.

Paista kanapalat voissa ja/tai öljyssä. Mausta kypsyneet kanapalat. Tämän sunnuntain mausteet: suola, pippuri, thaimauste, paprika. (Unohdin ottaa kuvan paistetuista kanapaloista.)

Kuullota öljyssä porkkana-, palsternakka- ja selleripalat.

Kanapalat paistan ja juurekset kuullotan erikseen eri astioilla. Kanapalat paistan pannulla, juurekset kuullotan padassa, johon teen varsinaisen keiton.

Lisää vesi. Anna lämmetä hetki. Lisää paloitellut perunat. Lisää kasvisliemikuutio murustellen.

Kun keitto alkaa porisemaan, lisää suolaa, pippuria, paprikaa, thaimaustetta makusi mukaan. Ota huomioon, kuinka paljon maustoit jo kanapaloja.

Halutessasi plöräytä ketsuppia joukkoon. Yleensä käytän tomaattipuretta, mutta meilläpä ei ollutkaan sitä. Hätäpäissäni sitten lisäsin noin 1 rkl ketsuppia. Pure on parempi vaihtoehto, mielestäni.

Muun muassa käytetyt mausteet.

Kun juurekset kypsyneet noin 10 minuuttia, lisää pilkotut sipulit. En halua, että sipulit ovat aivan muussia keitossa, joten siksi lisään sipulit aikasta loppusuoralla valmistusprosessia. Eli sipulit voi laittaa missä vaiheessa haluaakin. Vaikkapa kanapalojen lisäyksen yhteydessä.

Kun juurekset alkavat olla viittä vaille kypsiä, lisää paistetut ja maustetut kanapalat joukkoon. Lisää myös rosmariini. Ja tässä vaiheessa viimeistään voi lisätä sipulit, mikäli niitä ei ole vielä lisännyt. Taisin itse lisätä vasta tässä vaiheessa sipulit. En nyt niin tarkkaan muistakaan. Soveltelen tätä reseptiä aina joka kerta eri tavalla.

Anna keiton hautua vielä 5-10 minuuttia. Miten itse kukin haluaa. Voi antaa hautua jälkilämmössä.

Keitto valmis. Ei muuta kuin Syömään !

Yleensä tämä keitto onnistuu aina. Tänäänkin meidän keitosta tuli oikein maukasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...