Kasvojen sieniliinan kokeilu

Viimeistään silloin kannattaa kuoria iho, kun kasvojen juonteet ovat tavallista syvemmät. Tai kun iho on harmaa, eloton. Tai iho on pintakuiva. Tai jos näppyjä tulee. Kun huomaa, että peruspuhdistus ei vain riitä.

Näppyjä vaan tulee näin keski-ikäisenäkin. Hormonitoiminnalle kun ei voi mitään. Mutta näppyjä voi tulla myös syystä, että iho on kuiva.

Mikäli kuorinta on viikkojen mittaan jäänyt väliin, sen voi tehdä vaikkapa kolmena peräkkäisenä päivänä. Ihon pinnan kuollut ihosolukko on saatava pois, jotta ihonhoitotuotteet, kuten seerumit, tehotipat, sun muut voiteet, imeytyisivät paremmin. Ja taas juonteet ovat matalammat, iho hehkuu, näpyt vähintään puolittuneet. Kuorinta myös tehostaa ihon uudistumista.

Sain pari kuukautta sitten siskoltani Patykan sieniliinan kasvojen puhdistukseen.


Sieniliina pussukassaan.


Tai oikeastaan puolikkaan sellaisen. Niitä kun voi käyttää puolitettunakin. 

Kuivana liina on korppu. Kostutettaessa siitä tulee paksuhko, nihkeän tuntuinen tekstiilipala.


Puolikas sieniliina.

Käyttöohjeesta luin, että liinalla saa kaikki epäpuhtaudet poistettua hellävaraisen tehokkaasti. Ja että sillä voi pyyhkiä puhdistusaineen ja kuorinta-aineen pois. Siskoni kehui kovasti liinaa.

Pitihän sitä kokeilla.

Kokeilin savinaamiolla. Peruspuhdistuksen jälkeen sivelin naamioainetta kasvoille. Annoin naamion vaikuttaa hyvän aikaa. Varmaan meni tunti. Vaikutusaikana naamio jämähtää kivasti kasvoille. 

Vaikutusajan jälkeen poistin naamion sieniliinalla. Liinalla sain naamion poistettua muutamalla pyyhkäisykerralla. Helppoa kuin heinänteko. Ja aika mukavaakin. Ei tarvinnut lotrata vedellä. Yleensä naamion saa hyvin vedellä huuhdeltua, mutta monta kertaa on huuhdeltava.  Nyt vettä kului huomattavasti paljon vähemmän verrattuna huuhteluun.

Puolikkaanakin liina on riittävän iso kasvojen puhdistukseen. Ei ole liian pieni, eikä liian iso. Ainakin mun kasvoille sopivan kokoinen.

Käytön jälkeen liinan voi pestä saippualla. Ja laittaa ilmavaan paikkaan roikkumaan ja kuivumaan. Liina on usemman käyttökerran liina.

Liina oli muovipussukassa. Liinan saa otettua kätevästi myös matkalle, sillä sen voi pakata pussukkaan. Sieltä se ei likaannu.

Tiedä sitten, oliko kuorinta-aineen vai liinan vaikutus, mutta ihosta tuli sileämpi ja hehkeämpi.

Pitäisiköhän sieniliinaa alkaa käyttämään joka puhdistuksen jälkeen...


Kommentit