Sauvasekoittimen puhdistus

Meillä on ainakin 10 vuotta vanha sauvasekoitin. Merkistä ei muistiakaan. Sauvassa oleva merkkikuva kulunut tunnistamattomaksi. Maksoi aikoinaan todella vähän.


Sauvasekoitin
Sauvaa on tullut käytettyä aika vähän, mutta parin viime vuoden aikana senkin edestä. Kätevä laite.

Sekoittimen puhdistus on vain hankala homma. Että saisi sekoitusosan pohjasta saakka putipuhtaaksi. Työlästä.

Kauhea ronkkiminen joko pienen pienellä pulloharjalla tai jollain coctail-tikulla, jotta saa kaiken sekoitetun ja saostetun aineksen pohjan urasta, terän takaa, pois.


Saatava terän takaa pohjasta puhtaaksi.

Kunnes keksin. Monen monituisen kerran ja kaikkien näiden vuosien jälkeen.

Huljuttelen sauvaa kipossa ylös-alas. Liat saavat kyytiä. Irtoavat paremmin liikkuvan nesteen voimasta. Tietysti joku on jo keksinyt tämän. Minä vasta nyt. Mutta parempi myöhään. Joskus jätän sauvan likoamaan astiaan, hetkeksi.

Huljuttelua ylös-alas.

Loput liat saakin harjalla kaivettua. Aika paljon nopeampaa ja ainakin mukavampaa puhdistamista. Verrattuna ronkkimiseen. Saatika että yrittää juoksevan veden alla saada tähteet pois. Vettä roiskuu yltympäriinsä.


Liasta puhdas.
Ainoa häiritsevä tekijä on enää väri. Miten saada värjääntynyt (mahdollisesti porkkanasta) sauva jälleen valkoiseksi ? Tai alkuperäisen väriseksi ? Ei oikein huvittaisi millään vahvalla pesuaineella kokeilla. Sitruuna ei auttanut. Etikalla voisin kokeilla...sillä saa ainakin hajut pois.

Kommentit