Yleiskone haussa

Pari viikkoa sitten haikailin mehulingon perään. Nyt haikailen yleiskoneen perään. Meidän parikymmenvuotinen koneemme alkoi olla elämänsä ehtoopuolellla, joten laitoimme sen roskiin.

Mehulinko on vielä ostamatta, mutta yleiskone olisi tarpeellisempi. Jälleen kerran Kuningaskuluttaja teetti testin yleiskoneista, jota seurasimme silmät selällään ja korvat höröllään.

Testissä oli neljä alle 300 euron yleiskonetta: Boschin, Electroluxin, Kenwoodin ja OBH Nordican yleiskone. Testin perusteella meidän valintamme näistä olisi Electrolux tai Kenwood.

Lisävarusteita näihin koneisiin on saatavilla jos jonkinlaista, mutta meidän tarpeet olisivat peruskone ja lihamylly. Raastinta varten meillä onkin jo erikseen laite, mutta lihamylly oli seikka, joka herätti mielenkiintoni.

Manaan aika usein jauhelihaa ostaessani, kun en oikeasti tiedä, mistä se on tehty. Kamalia kauhukuvia aina kuulee, että varsinaista lihaa ei siinä ole, vain rustoja ja muita ylijäämäaineita. Koska haluan tietää, mitä syön, olen monen monta kertaa maininnut miehelleni, että voi kun voisi tehdä itse jauhelihan. Myös mieheni oli lihamyllystä varsin kiinnostunut. Siispä, yleiskone lihamyllyllä on se, joka me tarvitaan.

Päädyimme siis Electroluxiin tai Kenwoodiin. Tarkemman tutkimisen jälkeen Kenwood olisi laitteemme.

Kunnes aloin etsimään entistä enemmän tietoa netistä. Jolloin löysin merkin Ankarsrum. Joka on entiseltä nimeltään Electrolux Assistant. Merkki on ruotsalainen, ei huono juttu lainkaan.

Se, miten testikoneet tekivät taikinan, oli pyörittäminen. Kun katsoin videon Ankarsrumin taikinan teosta, se vakuutti, sillä Ankarsrum vaivasi taikinaa. Ei siis pelkästään pyörittänyt. Pyörittänyt taikinaa kulhon reunoille, josta sitä piti siirtää erikseen keskelle.

Eli, lisätutkiminen merkistä tuotti tuloksen, että Ankarsrum on meidän merkki. Varaosina saatavilla erikseen lihamylly.

Ankarsrumin perusmallin hinta on huima, hiukan vajaa 500 euroa, mutta.

Hinta ei ole paha, kun otan huomioon:
  • laite tuntuu olevan todella hyvä ja monipuolinen, kuten olen monesta lähteestä jo lukenut
  • laite ei vain pyöritä taikinaa, vaan todellakin vaivaa taikinan
  • tarvitsemme hyvän yleiskoneen, lisävarusteena lihamylly
  • mehulinko jää unoholaan tämän laitteen rinnalla, joten siitä jäävä raha voidaan laittaa yleiskoneeseen
  • mikäli saan pinkin laitteen, olisi se kaiken väärttiä ! :-)

Pinkki Ankarsrum
Nyt pitää vain enää katsoa, mistä sen tilaa. Mahdollisimman edukkaasti. Millään en malttaisi odottaa. Kaapista on tilakin jo raivattu tälle ihanuudelle. Ellen sitten ihan jätä esille. On se vain niin nätti.

Kommentit