Yoogaiaa livenä (Buzzador)

*Yhteistyössä Yoogaia ja Buzzador*

Tämän helpompaa ohjatun liikunnan harrastaminen ei enää voi olla.

Olin varannut torstaiksi livenä Yoogaian Selkä-ohjelman (45 min.), joka alkoi klo 17.15. Arkipäivä, heti töiden jälkeen. Neljältä pois töistä, kotimatkaan reilu puoli tuntia, kotona vaatteiden vaihto liikunnallisempiin, yhden banaanin syönti, tilan järjestäminen läppärin eteen, parit klik-klikit ja odottamaan tunnin alkamista. Aikaa ei kulu matkoihin työ-liikuntapaikka-koti. Vain työ-koti. Jonka muutenkin tekee.

Tunnin loputtua läppärin sulkeminen, suihkuun. Valmis kotioleiluun.

Sama juttu perjantain Sivananda-joogan (50 min.) kanssa klo 18.30. Sillä erotuksella, että aikaa oli enemmän siitä, kun kotiutui töistä. Ja kun tunti loppui, suihkun jälkeen ehti hyvin katsoa Voice of Finlandin. Tai mitä sitten kukin tekeekään perjantai-iltana.

Sunnuntain aamupäivän Jooga (60 min.) klo 11.00 oli itselleni loistava aika. Eikä tarvinnut erikseen lähteä sunnuntaina mihinkään, pois kotoota. Jumpan jälkeen päivä jatkui hyvänä olona. Tyytyväisenä, kun oli jotain kuntonsa eteen tehnyt.

Yoogaia-tunti näkyy tv:ssä.

Yksi Yoogaia-tila.

Jos haluaa nähdä ohjaajan paremmin, voi netin ohjata television näytölle. Ah tätä nykytekniikan aikakautta.

Jos on huono hiuspäivä, ei ole pakko laittaa netin kameraa päälle. Saa olla aivan kuvattomana mukana. Tosin sitten ei ohjaaja pysty korjaamaan, mikäli tekee jonkin liikkeen väärin.

Tietynlaisena toipilaana kun tällä hetkellä olen (oikeastaan toipilasajan jäkeinen kunnon kohotus), on aivan ihanaa, ettei tarvitse lähteä erikseen minnekään yleiseen liikuntapaikkaan. Tietää olevansa hiukan huonommassa kunnossa normaaliin nähden, joten ei tule minkäänlaista alemmuuskompleksia muihin nähden. Sillä kukaanhan ei näe. Paitsi ohjaaja. Jos on kameran laittanut päälle. 

Yoogaia-nettipalvelu onkin oiva tapa aloittaa liikunta pehmeästi ja helposti. Samalla tavalla voi kuka tahansa aiemmin liikuntaa harrastamaton aloittaa liikunnan, pehmeästi ja pikku hiljaa. Omien tuntemustensa mukaan.

Koska itsekin vedän jumppia, on suorastaan luxusta saada olla ohjattavana. Ilman että itse miettii seuraavaa ohjetta ryhmälleen. Saa keskittyä ihan itseensä ja tuleekin tehtyä loppuun saakka kaikki liikkeet ja asennot.

Ja hei ! Eihän Yoogaia ole pelkästään naisille suunattu konsepti. Mieheni totesi, että ei tämä ole sen kummempaa, kuin olla "oikealla tunnilla". Tarkoittaen jossain liikuntakeskuksessa paikan päällä. Hän siis oli mukana livelähetyksissä. Tosin eri huoneessa. Eikä käyttänyt kameraa. Mutta silti.

Yoogaian valikoimissa on lajeja riittävästi, kestoltaan ja lajeiltaan. Lisäksi lajiaikoja on moneen tarpeeseen, päivätyöläiselle, vuorotyöläiselle, vartin hetkestä täyteen tuntiin. Ohjaajat osaavia ja heidän ohjeensa helppotajuiset.

Livelähetyksissä etuna on se, että ohjaaja pystyy ohjeistamaan henkilökohtaisesti. Mikäli jokin ohjelma on jo tuttu, voi sen mukaan jumpata tallenteena niin paljon, kuin itse haluaa. Liikkeet tulevat tutuiksi ja pystyy syventämään omaa osaamistaan niissä.

Yoogaia-nettipalvelun selkeä ero  fyysiseen liikuntapaikkaan on se, että ei ole sosiaalista kanssakäymistä toisten osallistujien kanssa. Toisaalta, tuleepa keskityttyä omaan itseensä. Itselleni riittää nettivaihtoehtokin.

Hintakaan ei ole paha. Kuukauden rajaton käyttöaika vain 20 euroa. Vuoden setti, 12 kuukautta, vain 180 euroa (Yoogaian hinnasto). Mikäli vertaa "tavallisten" liikuntapaikkojen hintoihin, luulisin hinnaston olevan todella vertailukelpoinen. Etenkin, kun usein jäsenmaksukin voi olla sen parikymppiä.

Vielä ehtii kokeilemaan 14 päivän ajan ilmaiseksi kampanjakoodilla YOOGAIATRIAL2015Koodi on voimassa 1.4.2015 saakka. Kokeile ihmeessä, suosittelen ! Rekisteröidy täällä. Kerro omat kokemuksesi kommenttiboksissani tai lähetä Yhteystiedot-sivun kautta viestiä. Mahtavaa päästä vertailemaan kokemuksia.

Kommentit