torstai 9. huhtikuuta 2015

Kaurapuurosta

Kaurapuuroissakin on näemmä eroja.

Kerroin Ostovimma jatkuu-postauksessa tilanneeni Urtekramin  gluteenittomia luomukaurahiutaleita (600 g, 3,50 €). Se kerkesi jo loppuakin. Viimeistään pääsiäisenä, kun meitä kaurapuuron syöjiä oli monta, ainakin neljä aikuista ja yks pirpana.


Urtekramin luomukaurahiutaleita.

Oli sitten pakko hakea keskellä pääsiäisviikonloppua lauantaina lisää luomukaurahiutaleita. Paikallisesta S-marketista ei löytynyt Urtekramia, vaan  - ylläripylläri - kotimaista gluteenitonta Provena-kaurahiutaleita (500 g, 2,09 €). Uusi tuttavuus tämäkin.

Provenan gluteenittomia kaurahiutaleita.

Yhdistävänä tekijänä Urtekramin ja Provenan hiutaleissa on niiden suurempi koko verrattuna Elovenan kaurahiutaleihin. Provena-paketin kyljessäkin sanotaan "Jumbo Oats".

Ja se maku !

Paaaljon pehmeämpää. Verrattuna Elovenan kaurahiutaleista tehtyyn puuroon. Mahtaako syynä olla se, että Urtekram ja Provena ovat luomua ja/tai gluteenitonta.

Vaikka kaurasta sanotaankin, että se sopii gluteenittomaan ruokavalioon, olen myös kuullut, että se ei silti kaikille sovi. 

Urtekramin ja Provenan puurosta ei maha kivistellyt. Ei se minulla kivistele Elovenankaan hiutaleista. Mutta. Elovenan puurosta maha voi alkaa turpoamaan, Urtekramin ja Provenan puuro ei sitä tehnyt. Plus että maku oli pehmeää.

Urtekramin ja Provenan puuro oli suuremman hiutalekoon vuoksi rouheampaa. Ei haittaa. Onpahan enemmän purutuntumaa. Kuvassa alla on puuro tehty Urtekramin hiutaleista. Aikasta samannäköistä tulee Provenan hiutaleista.

Rouheampaa kaurapuuroa.

Hinta oli myös yllätys. Jos osaan yhtään laskea oikein, Provenan kilohinta (4,18 €/kg) on edullisempi verrattuna Urtekramin pussiin (5,83 €/kg). Ja koska Provena näyttää olevan kotimaista ja saatavilla ihan lähikaupastamme, on valinta aika selvä. Että mitä ostetaan jatkossa. Provena ei kylläkään taida olla luomua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...