Mitkä housut

Siinä vaiheessa, kun armas mieheni mun nauraa päälläni oleville farkuille, on aika hommata uudet housut.

Nykyiset kaksi kappaletta mustia farkkuja, joita vuorotellen käytän, ovat molemmat samaan aikaan pyykissä. Ja kaapissa on enää ikivanhat farkut. Ainakin kymmenen vuotta vanhat. Kesähousujen lisäksi. Vielä en halua laittaa kesähousuja päälle ja kai se on pakko laittaa jotain housua päälle, kun kaupoille asioille lähtee. Kun en viitsi hamettakaan laittaa. Kun taidan joutua raahaamaan isompaa tavaraa kaupasta ulos.

Muutama vuosi sitten tv:stä tuli tanskalainen sarja Onnen kauppaa. Päähenkilönä Lykke. Jolla ainakin siihen aikaan erikoisia housuja ja hameitakin. Etenkin vyötärön/lantion kohdalta. Haarovälistä löysät, korkea vyötärö, nappeja vaikka muille jakaa, housunsuu kapeni nilkkaa kohti. Nyt ehkä tiedän, että niitä sanotaan boyfriend-housuiksi. Lykkellä housut oli kuitenkin siistit, korkkareitakin pystyi niihin yhdistämään.

Seurasimme vakituisesti sarjaa, joten jotenkin totuin Lykken housumalleihin. Ja ottaen huomioon, että sarja oli varmasti tehty pari vuotta aiemmin, ennen kuin sitä näytettiin täällä Suomessa. Eli housumalli oli kaiketi silloin sarjan tekoaikaan huudossa Tanskassa.

Siihen aikaan ei todellakaan niitä malleja saanut vielä Suomen kaupoista. Pari vuotta sitten ne taisi Suomeen rantautua. Ilmeisesti taisi se malli mennä jo ohikin. Kovin monella en niitä nähnyt livenä. Edes nuoremmilla.

Viikonlopun asioimisreissulla kävin myös katsastamassa housutarjontaa muutamasta liikkeestä. Ja petyin. Niitä samoja pillejähän, mitä mulla jo on, myydään yhä, mutta ei "Lykke-housuja". Höh.

Toki tiedän olevani myöhäissyntyinen. Mutta että näin myöhäissyntyinen ! Että en kerkiä edes näkemään niitä malleja kaupoissa. Johan maailman meno on nopeaksi muuttunut.

Ei muuta kuin koluamaan nettikauppoja. Että onko niitä malleja edes siellä.

Ja löytyihin netin ihmeellisestä maalimasta jotain. Edes lähelle sitä, mitä etsin.

Kuva 1. Zalandon nettikaupasta.
Kuva 2. Elloksen nettikaupasta.
Kuvan 1 housut on ehkä lähimpänä Lykken housumallia. Reilummin löysä haaroväli. Kuvan 2 on kai se, mihin minun on tyytyminen. Ja ehkä hyvä niinkin. Näin tavistätinä ei viittis ihan kaiken maailman trendeihin pölähtää. Kuitenkin tulen pitämään housuja muutaman vuoden. Tai sitten sen kymmenen vuotta.

Mutta sitä ihmettelen, että niin paljon kuin muotiblogeja nettikin on täynnä, en löytänyt kunnon postausta tämän vuoden, vuoden 2015, housumalleista. Kummallista. Ehkä en osannut laittaa hakusanoja oikein.

AE-bloginihan EI ole mikään muotiblogi. Mutta kun ostan housut, haluan, että ne ovat siistin trendikkäät. Joilla voi tallustaa muutaman vuoden. Ettei tarttisi heti vuoden päästä taas vaihtaa housumallia.

Kommentit