Värjättyjen hiusten shampoo

Viime kesänä ostin muutamia kampaamotuotteita. Tästä olen kertonut mm. täällä. Näihin "muutamaan" kuuluu myös Cutrinin Green-shampoo (300 ml), joka on for color treated and dry hair. Suomeksi = värjätyille ja kuiville hiuksille.

Cutrinin Green-shampoo

Green-shampoo tuntuu olevan aika ekologinen. Ei sisällä mm. silikonia, parabenejä, mineraaliöljyä.

Green-shampoon tiedot.

Löysin purnukan kaapin perältä kuukausi sitten. Kävi jotenkin perinteisesti, että oho, täällähän on tällaistakin ! Ja ihanan vihreän värinen purkki, kuva ei anna oikeutta.

Mullahan on värjätyt hiukset. Pari viikkoa sitten värjättiin lähemmäksi omaa väriä, sillee lämpimällä sävyllä. Tai laitettiin tiheästi raitoja lämpimällä sävyllä. Sitä ennen olen laitattanut vaaleita raitoja. Jotka ovat kuivattaneet aivan täysin kutrini.

No nyt olen käyttänyt tätä Cutrinin värjättyjen hiusten shampoota muutaman kerran. Kyllä vain on perää sillä, että värjätyille hiuksille tarkoitettu shampoo suojaa väriä. Ja saa värin näyttämään hyvältä ja kestämään paremmin hiuksissa. Mikäs siinä. Mutta taitaapa myös saada luonnonkiharan hiukseni suoriksi. Ei sitten millään pesun jälkeen kiharru. Ei vaikka kuinka laittaisi kiharavoidettakin. Yleensä ei ongelmaa saada kiharaa esiin.

Hoitoaineeksi Green-shampoopesun jälkeen olen käyttänyt juuri ostamaani Flown Kehäkukka-hiushuuhdetta.

Flown Kehäkukka-hiushuuhde

Hiushuuhde tekee todella pehmeäksi hiukset. Ja siloiseksi. Ainakin Green-shampoon kanssa.

Ensimmäinen kerta huuhteen käytössä oli jälleen perinteinen. Pullon ravistus, korkin avaus, kaato kämmenelle - ja hups ! Aika loraus, kun sehän olikin täysin nestettä, kuin vettä. No se loraus taisi onneksi olla aika pieni loraus, sillä pulloon jäi paljon lorauksenkin jälkeen.

Toinen käyttökerta oli jo parempi. Maltoin lukea käyttöohjeen (tietäähän sen, kuten entiselle insinöörille kävi - ja savun hälvettyä hän luki käyttöohjeen). Kehäkukka-huuhdetta lisätään huuhdeveteen noin 10 ml per 2,5 dl. Tällä vedellä sitten huuhdellaan hiukset. Huuhteen voi huuhdella pois tai jättää hiuksiin. Minä jätin sen hiuksiin.

Näin luonnonkiharapäiselle tämä yhdistelmä ei ehkä ole paras, mikäli haluaa kiharaa näkyviin. Muutoin kyllä hiukset ovat sileät, pehmoiset, pörröisyys kadonnut, väri näkyy - ja suorat. Nyt kun hiukset ovat suorat, näillä kuivilla keleillä se pysyy suorana. Eli pysyy kuosissaan. Yleensä hiukseni menevät omia menojaan, vaikka kuinka olisin sen asetellut ja laittanut johonkin haluamaani asentoon.Täytynee kokeilla molempia puteloita erikseen vielä eri shampoiden ja hoitoaineiden kera.

Kommentit