Karmea kurkkukipu

Kumpi on pahempi, kauhea kankkunen vai karmea kurkkukipu.

Kummatkin yhtä pahoja. Kumpaakaan en voi sietää.

Tällä hetkellä kärvistelen karmeassa kurkkukivussa.

Ostin apteekistakin jo Bafusin Mint-imeskelytabletteja, joiden sanotaan puuduttavan kurkkua sekä desinfioivan suuta ja kurkkua. 

Ongelma on se, että vesikään ei maistu. Normaalisti juon vettä parisen litraa päivässä. Nyt vesi maistuu pahalta. Eikä kurkku tykkää kylmästä/viileästä yhtään. Ei ainakaan pahasta kylmästä nesteestä. Teekään ei ihan riitä. Kuuma tee tuntuu ihanan pehmeältä kurkussa ja tuntuu lievittävän kipua. Mutta kun teestä tulee välillä semmonen tunkkanen maku suuhun.

Jotain pitäisi kyllä juoda. Aamulla työmatkalla käväisin kaupassa. Törmäsin hyllyyn, jossa oli erilaisia juomia. Enpä ollutkaan tiennyt, että näin monenlaista nestettä on tarjolla.

Ajattelinpa sitten, että ei anna, ellei otakaan. Eli kokeilen Little Miracles-luomujuomaa (330 ml), hinta 2,15 € + pantti 0,10 €. Makuja oli siinä muutama, mutta valitsin appelsiini-sitruunaruoho-inkivääri-makuisen. Inkivääriä sen tulehdusta ehkäisevän vaikutuksen vuoksi. Juoma on makeutettu agaavesiirapilla.
 

Hetkessä join ensimmäisen pullon. Oli niin kova jano. Onhan tämä paljon parempi vaihtoehto vedelle. Tästä ei tule pahanmakuista oloa suuhun. Ja ihan kuin juoma hiukan energisöisikin tätä ikävää olotilaa, minkä kurkkukipu saa aikaan.

Kurkkukipua helpottaa myös syöminen. Ruoan murut "raapivat" kurkkua, jolloin kipu laantuu. Tämän juoman inkiväärin kirpeähkö maku tuntuu suussa ja sekin hiukan jelppii kurkkua. Tosin onhan se aika hetkellistä.

Sitä vain ihmettelen, että mistä nyt taas olen sairaana. Voin kuvitella vain yhden ja ainoan syyn: stressin. Tiedän stressavani tällä hetkellä paria asiaa, mutta enpä uskonut sen ottavan näin koville. Että keho reagoi näinkin voimakkaasti. Tiedän toki, että keho voi regoida, mutta mielestäni stressitasoni ei pitäisi olla näin korkealla. Ehkä se sitten on. Ottaen huomioon alkuvuoden toipilasajankin. 

No niinpä niin ! Toipilas tässä muuten ollaan vieläkin, vaikka hyvin on toivuttukin. Sen päälle kun on aloittanut harkat, aika kovaakin, parit stressit siihen päälle, niin johan on soppa valmis.

Nyt jarrua hiukan päälle, että ei tartte loppukevättä kärvistellä. Hoidan itseni kuntoon tästä kurkkukivusta ja sen mahdollisista seurauksista. Sitten mieltä tyynnyttämään - ooouuummmmKommentit