Kookosöljystä on moneksi

Kookosöljy on muutaman vuoden ollut tapetilla. Eikä ihme. Kookosöljyä voi käyttää ruoan laittoon ja leivontaan, kosmetiikkana ihon puhdistukseen ja kosteutukseen (myös hiukset), sporttijuomaan, hierontaan.

Jep. Niin teen minäkin.

Eli käytän sitä ruoan laittoon ja leivontaan, kosmetiikkana, harkkoihin energiaa antavana buustina. Jopa siskoni 9-vuotias tytsy käyttää ihon puhdistukseen koookosöljyä. Eli tuote sopii lapsillekin.

Tällä hetkellä käytössäni on Cocovin kylmäpuristettua kookosöljyä yhden litran purkkina. Joka on jo lähes tyhjä. Alla olevan kuvan purkin sisältö on ruoan laittoon oleva kookosöljy.

Kun öljyä käytän kosmetiikkana, otan siitä tietyn määrän erikseen erilliseen purkkiin, jota pidän kylppärissä.
Vaikka yllä olevan kuvan purkin kyljessä lukeekin vielä jotenkin pikapakuri, on purkki pesty ja sitten siihen laitettu kookosöljyä, jota käytän kosmetiikkana. Tää on taas näitä purkkialman löytöjä. Purkki on tummaa lasia, joten se suojaa vielä paremmin purkin sisällä olevaa tuotetta, ainakin valolta.

"Kosmetiikkakookosöljyä" käytän silmämeikin poistoon, meikkivoiteen poistoon, ihovoiteena, kosteusöljynä. Joskus jopa hiuksiin sivelen sitä ennen hiusten pesua. Kuiviin hiuksiin.

Voimakkaan, vahvan silmämeikin poistoon kookosöljy on tosi tehokas. Aika hyvin sillä saa myös irtoripsiliiman poistettua. Irtoripsiliima kun sattuu olemaan aikasta tujua tavaraa. Välillä nypin niitä jämiä pois sormen päillä vielä ihon puhdistuksen jälkeenkin.

Ja vaikka öljyä menisi suuhunkin, ei se ole vaarallista, sillä kookosöljyhän on luonnonmukaista syötävää. Ei sillä, että sitä söisin puhdistusrituaaleissa, onhan se siinä vaiheessa "likaista" meikistä, mutta joskus sitä vain sattuu menemään huuliin ja sitä kautta suuhunkin.

Yövoiteenakin käytän kookosöljyä. Ensin levitän tehotippoja, annan sen imeytyä ja sitten lisään kasvoille vielä kookosöljyä. Kookosöljyä käytän silloin tällöin jopa päivävoiteena, sillä ihoni on todella kuiva.

Käsivoiteenakin kookosöljy toimii. Talviaikaan käteni ovat kuivat, karheat korput. Ainakin hätäapuna kookosöljy toimii loistavasti tähänkin tarkoitukseen.

Kookosöljyssä on mm. antiseptisia vaikutuksia, joten pienet näpyt ja käsissä olevat haavat saavat kunnon kyytiä.

Viime viikolla eräänä iltana tulin kotiin. Takana ensin työpäivä, jonka jälkeen jumpan veto. Nälkä oli kotiutuessa kaamea, joten tein ruokaa. Paistoin mm. munakkaan. Kas vain, kaikki rasva, voi ja rypsiöljy, talosta loppui kesken. Muistinpa, että onhan meillä pelastavana enkelinä kookosöljy. Tuo moneen käyttötarkoitukseen sopiva luonnon tuote. Sain tehtyä apetta, sain syötyä, olin tyytyväinen.

Joskus ennen treeniä energian lähteeksi otan kookosöljyä ruokalusikallisen treenin buustaamiseen.

Herkkunakin kookosöljy on mainio. Ruokalusikallinen kookosöljyä hunajan kera. Avot, sano. Ehkä parikin tällaista lusikallista. Tämän jälkeen ei enää tee mieli muuta namia tai enempää kookosöljyhunajasekoitetta. Kookosöljy on aika täyttävää tavaraa, kaikin puolin.

Kommentit