Niskat jumissa

Tiiistaiaamuna heräsin niskan jäykkyyteen. Lähinnä oikea puoli niskasta oli jäykkä. En saanut käännettyä päätä oikealle. Kääntyi vain puoleen väliin (jos sinnekään saakka) ja sitten sattui ja paljon.

Olimme olleet treenaamassa viikonloppuna ja koko kroppa oli kyllä siitä hellänä. Mutta kun jäykkyys iski tiistaiksi. Sitä sitten ihmettelin. Ainoa syy, jonka voisin kuvitella syyksi on se, että työpaikallani paikka, jossa istun, on poistoilmalaitteen alla, jonka välittömässä läheisyydessä on palkki, joka taatusti kierrättää huoneilmaa aivan miten sattuu. Aiemminkin olen huomannut tämän ilmanpoistolaitteen tuulettavan tukka putkella-tyyliin.

Maanantaina pidin vieläpä kaulahuivia kaulassa, kun muuten päälläni oli vain o-aukkoinen paita. Luulen, että niska jäi silti sen verran avoimeksi vetoon, että siitä sitten niskan jäykkyys aiheutui tiistaiksi.

Ärsyttävää, kun tarvitsen niskaani harkoissa. Kun päätä ei voikaan kääntää siinä vauhdissa, kuten kuuluu !

Ei muuta kuin auttavia keinoja kehiin.

Olen aiemminkin kertonut vihreän tökötin voimasta. Joten tököttiä hieroin koko niskan alueelle. Eri toten niskan oikealle puolelle. Otin jopa purkin mukaan töihin, että voin sitä lisäillä päivän mittaan. Tosin enhän sitä ehdi/muista töissä tekemään. Mutta hyvä olla matkassa mukana, että jos vaikka kun.

Vihreä tökötti.

Kevyitä niska- ja hartiavenytyksiä tein. Hieroin itse kipeää kohtaa kevyesti. Liikkuvuusharjoitteita koko yläselälle tein myös.

Ja luonnollisesti pidin niskani lämpimänä huivilla.

Eikä voi vähätellä magnesiumin käyttöä.

Magnesium

Treenit senkun jatkuivat jäykästä niskasta huolimatta keskiviikkonakin. Tietysti olin varovainen, ettei niska enempää jumiutu. Eilen torstaina sitten treenasimme jälleen kahden tunnin edestä. Pidin lämmintä kaulahuivia koko treenin ajan kaulalla - ennenkuulumatonta.

Treenin jälkeen otin palautusjuoman. Tein palauttavat venyt. Illalla venyttelin Yoogaian kehonhuollon tahtiin. Ja illalla ennen nukkumaanmenoa otin magnesiumia.

Niska ei vieläkään ole normaali, mutta hiukan liikkuvampi toki.

Kipulääkettä en haluaisi ottaa, mutta harkitsen sitä koko ajan. Ajatuksen voimalla kun sanotaan olevan uskomattomia vaikutuksia. Kun ajattelen ottavani sitä, niska voikin parantua "itsestään". (Näin huijaan itseäni.)

Tänään on sitten taas omat treenit. Sekä naisten jumpan veto. Huomenna pidän kyllä vapaapäivän ! Näillä niskoilla mennään.

Jumppaamaan !

******

Kommentit

  1. Mistä tuollaista tököttiä saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hellou ! Me ollaan ostettu tämä purkki Thaimaasta. Tänä päivänä Suomessa on myynnissä niin sanottua tiikerisalvaa, jota jotkut kehuvat myös. Itse en ole tiikerisalvaa käyttänyt, kun tämä vihreä tökötti on riittänyt tarpeisiimme. Suomessa on myynnissä Perskindolia, joka on myös mielestäni aikasta hyvää ainetta kipeytyneille jäsenille. Sitä saa ostettua mm. apteekeista ja joistakin päivittäistavarataloista, ainakin suuremmista sellaisista, kuten Citymarketista.

      Poista

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos !