Silakkapihvit (gluteeniton)

Koko ikäni olen inhonnut silakkapihvejä. En voi sietää, että silakoiden ruodot tuntuvat (ja näkyvät), vaikka olisivat muka kuinka hentoisia ja pehmeitä tahansa. Inhosin joo, kunnes tapasin mieheni ja hän teki mulle ensimmäistä kertaa silakkapihvejä. Siitä lähtien mieheni tekemät silakkapihvit ovat olleet ainoat silakkapihvit, joita suostun syömään.

Miksi näin ?

Mieheni tekemissä silakkapihveissä ei ruodot tunnu, ei pistele suussa ja kurkussa, ei häiritse millään tavoin. Lisäksi mieheni tekemistä silakkapihveistä tulee todella maukkaat ja herkulliset. Lauantaina hän teki jälleen silakkapihvejä ja voi että olivat herkullisia !

Mikä mieheni tekemissä silakkapihveissä sitten on niin erikoista ?

Noh, tässäpä ohjetta:

Silakat (750 g) maustamattomaan jogurttiin (2 dl) 12 tunnin ajaksi tai yön yli lillumaan. Ei mausteita vielä tässä vaiheessa. Ja tämä vaihe on se juju tässä ruoassa. Eli kaikki ruodot pehmenevät ja suorastaan sulavat happamassa aineessa. Myös piimä sopii tähän tarkoitukseen. Olemme todenneet, että maustamaton jogurtti on paras aine. Tällä kertaa mieheni käytti 1,5 % luonnonjogurttia.

Kun varsinaisesti aletaan silakkapihvejä tekemään, ensin pyyhitään ylimääräiset jogurtit fileistä pois. Aseta fileet nahkapuoli alaspäin leivinpaperille. Ripottele fileiden päälle suolaa, pippuria ja tilliä sekä muutama tippa sitruunan mehua.

Yhdistä kaksi silakkafilettä naamakkain, nahkapuolet jäävät ulospäin. 

Leivitetään. Ruis-vehnäjauhoseos on se tavallisin seos, mutta koska tehdään gluteenittomina, niin nyt käytetään tattarijauhoja (n. 2 dl). Jauhojen seassa hiukan suolaa (1/2 tl).

Paista yhdistetyt ja leivitetyt silakkapihvit voissa kauniin ruskeiksi.

Syömme silakkapihvit usein peruna- tai peruna-porkkanamuusin kera. Peruna-porkkanamuusin teon ajaksi silakat ovat uunissa pysymässä lämpimänä 100 asteessa.

Niin yksinkertaista, niin herkullista peruskotiruokaa. Sopii syödä kylmänäkin.

Tästä satsista riittää viikon lounaseväiksikin pariksi päiväksi.

Kommentit