Haaveilua, tunteilua...

Tänä aamuna kun söin aamupalaa, tuli niin selkeästi mieleen Thaimaan auringon alla syöty aamiainen. Lautasella thaimaalaisen kokin tekemä munakas, tuoreita hedelmiä, thaimaalaista kahvia. Ulkona terassilla, lämpimän vienossa tuulen vireessä. Katse hakeutuen kauas horisonttiin, aavan meren tuolle puolen, minne lieneekään.Mikä sai mun yhtäkkiä ajattelemaan Thaimaan aamiaista ?

Varmaan se, kun tänä alkukesän arkiaamuna aamiaiseni koostui gluteenittomista letuista, joissa välissä itsetehtyä omenasosetta sekä raejuustoa höystettynä kiwi-hedelmän paloilla, jotka olin leikannut valmiiksi lautaselle. Lisänä kupillinen Juhla-Mokkaa tummalla sokerilla, kuten Thaimaassakin. Jotenkin tuli niin haikea olo. Tahtoo jälleen Thaimaahan.

Kahdesti ollaan siellä jo oltu. Molemmilla kerroilla kaksi viikkoa putkeen. Jo ensimmäisellä reissulla ajattelin, että minuahan ei sieltä takaisin Suomeen saa. Ehkä korkeintaan kesäksi. Toisella kertaa tuumasimme mieheni kanssa molemmat, että eihän kaksi viikkoa riitä mihinkään. 

Kolmas reissu on suunnitteilla. Tällä kertaa ajattelimme olla kolme viikkoa. Tiedän, ettei tämäkään riitä, mutta näillä mennään. Lomaa kun ei ihan noin vaan saa niin pitkäksi aikaa töistä. Jatkuvasti.

Jo ensimmäisen Thaimaa-reissun jälkeen mieheni selvitti, että mitenkäs Thaimaahan saisi jäädä. Pysyvästi. Homma jäi ajattelu- ja selvitysvaiheeseen. Aika ajoin siitä haaveilemme. Että saisimme asua ja olla Thaimaassa. Kesäisin voisimme tulla Suomeen.

Kesällä viihtyisin erinomaisesti Suomessakin, purjehtien. Odotan jälleen kerran kovasti tämän kesän veneilyreissuja. Se vapauden tunne, kun tuuli vie eteenpäin. Löydetään luonnonsatama, jossa ei ole ketään muita. Voi vaikka nakuna hypätä mereen uimaan.

Ja jos on vierassatamassa muiden veneilijöiden kanssa, voi vaikka kuunnella joka kesäistä kuunnelmaa.
Taidan olla loman tarpeessa. Sitä odotellessa, jospa menisin nyt vain kävelylle. Kävelyn aikana voin haaveilla Thaimaan ihanan kostean kuumasta ilmastosta ja thai-hieronnasta sekä suunnitella tämän kesän purjehdusreissua.
*syvä haaveileva huokaus*

Kommentit