Perinteiset juhannuskelit ja juhannusmenuSuomen juhannus edessä.

Niin perinteistä juhannussäätä tälläkin hetkellä pukkaa - vettä sataa. Ja on kylmä ku prkl.

Tarkoitus oli lähteä veneellä seuramme paikkaan jussia viettämään, mutta kun ei arskakaan paista ja sataa ku esterin peestä, niin sellanen sissi en ole minä, eikä mieheni, että lähtisimme ehdoin tahdoin vesisateeseen hytisemään. 

Kun olisi edes poutaa.


Ja niinkuin olin suunnitellut juhannusmenutakin. Tänään menemme joka tapauksessa kauppaan ja voinhan tehdä juhannusmenuun kotona syötäväksikin. 

Juhannusmenuuksi olin ajatellut lettuja, joita tein eilen, suunnittelin tekeväni tänään viimeisistä pakkasessa olevista suppilovahveroista sienipiirakan, gluteenittomana ja koska vuohenjuustoakin vielä on jääkaapissa, se käytettäisiin broilerin kanssa fileepihvien päällä. Oikeastaan voisin paistaa kanat jo valmiiksi...ja sitten tekisi ruokaisan salaatin kanasta ja vuohenjuustosta. Katsotaan, mitä tehdään, vaihtoehtoja on. Lisäksi vielä kalaa ja/tai lihaa tai jotain, salaatin kera, tähän tyyliin.  Kaikki nämä toimivat hienosti myös veneruokana. Luonnollisesti uudet perunat ja silli raikkaan salaatin kera on must.

Erästä asiaa olen pyöritellyt jo jonkun aikaa. Ostaisiko sellasen pudding-pussin, josta voisi tehdä vanukkaan pikapikaa, myös veneessä ? Sehän ainakin olisi helppo ja nopea sekä vaivaton myös veneoloissa.

Näitä vanukkaita on jos jonninmerkkisiä, joten viidakkoon taas mahtuu ja keski-ikäisen tavistädin pää menee ihan pyörälle.

Onko kukaan muu kokeillut puddingeja ? Mikäli on, mikä merkki ja maku oli paras/syötävä ?

-kuva Fastin sivuilta www.fast.fi

Jotta kuitenkin pääsisi edes poutaisen  kesän makuun, on pakko kuunnella joka kesäinen Pärre.Kommentit