Salaattilingosta tuli ystäväni


Kaikki vihannekset ja hedelmät huuhtelen ennen käyttöönottoa. Niin tekee varmasti suurin osa ihmisistä. Tomaatit, kurkut, salaatit, pinaatit, hedelmät vähintään huuhtelen ennen käyttöä. Appelsiinit ja sitruunat pesen saippualla kuorien päältä ennen niiden käyttöönottoa.

Salaatit, pinaatit sun muut vihreät huuhtelen ihan jo siitäkin syystä, että niissä saattaa olla pienen pieniä itikoita tai muuten vaan multaa, jota en halua syödä.


Vasemmalla veiviosa (3) nurinpäin, etualalla astia (1), jossa siiviläosa (2).

Sen verran laiska olen huuhtelemaan, etten sitä viitsisi tehdä joka kerta. Monta kertaa päivässä. Kerran ja kunnolla, siinä mun motto. Syönhän vihreää lähes joka aterialla. Tai ainakin on tarkoitus syödä joka aterialla jotain vihreää: salaattia, pinaattia tai muuta vastaavaa.

Monen monta vuotta salaattilingon omistajana ihmeen vähän on ollut käyttöä koko kapineelle. Tiedä sitten syytä, miksi se muka on niin vaivalloinen ottaa esille ja lingota salaatinlehdet. 

Mutta opettelin käyttämään sitä tavallisena rutiinina ruoanlaiton ohessa, eikä se suinkaan olekaan vaivalloista. Linkoon kuuluu reilun kokoinen astia (1), siivilä (2), veivikansiosa (3) sekä tiiviisti sulkeutuva kansi (4).

Esimerkiksi ostamani pinaattipussi. Kaupasta tultuani (tai päivän parin päästä :->) laitan pussillisen pinaattia salaattilingon siiviläosaan (2), huuhtelen siinä pinaatit, pyöritän ja hyöritän huuhteluvedet (1, 3) pois, jätän pinaatit siiviläosaan (2), jonka laitan varsinaiseen astiaan (1), kannen (4) kiinni ja astia (1-2, 4) jääkaapiin odottamaan seuraavaa pinaatin käyttökertaa.

Erittäin yksinkertaista ja vaivatonta.

Jos olisin oikein viitseliäs, laittaisin jo huuhdellut pinaatit toiseen astiaan, jotta salaattilinko olisi heti valmis seuraavaa linkousta varten. Vaikkapa salaatin lehtien linkousta varten. Sillä pinaatit kun ovat jo salaattilingossa, täytyy ne ensin siirtää toiseen astiaan joka tapauksessa.

Mutta joskus huuhtelen salaatit ja pinaatit samalla kertaa ja annan niiden jäädä suloisessa sekasovussa linkoastiaan. Siitä on helppo ottaa käyttöön raikasta pinaattia/salaattia ja ennen kaikkea, se on on jo huuhdeltua syötävää.


Kommentit