Tuoremehuilla on väliä


Mehän emme osta Marlin, Tropicin, Valion, Arlan sun muita tuoremehuja. Niitä, joita eniten on tarjolla kaupoissa. Tästä olenkin kertaalleen hiukan avautunut.

Niinkin harvinaisessa paikassa kuin työpaikallani törmäsin mehuun, joka kiinnosti. Työpaikkani läheisyydessä on Citymarket, josta työkaverini oli tätä mehua ostanut, kun sai halvalla, alle kolmen euron. Otinpa selvää, mikä Innocent-mehumerkki on.
Kävipä ilmi, että Arla on yhteistyössä Innocentin kanssa. Ohessa mainio tarina, mikäli vain on totta (suora lainaus Arlan sivuilta):

Innocentin tarina sai alkunsa 90-luvun lopulla pienestä paikallisfestivaalista, kun kaksi opiskelukaverusta pystytti smoothie-baarin festareille. Yrityksen tuotteet ovat hiljalleen nousseet suosituiksi ja Innocent onkin Euroopan suosituin smoothie-brändi. Innocentin valikoimaan kuuluu smoothie-juomien lisäksi mehuja ja lastenjuomia. Tuotevalikoiman raaka-aineina käytetään pelkästään tuoreita hedelmiä.

Toinen kiva tarina löytyy Innocentin sivuilta:

kertomaton totuus…
Raskas työ, raskaat huvit. Tietenkin. Nykyään se on lähinnä niin että, raskas työ, mene kotiin ja syö maksalaatikkoa. Me olemme aina olleet sitä mieltä että tässä nykymaailmassa on hankalaa pysyä terveenä. Tämän vuoksi lopetimme päivätyömme reilut kymmenen vuotta sitten ja rupesimme valmistamaan innocent smoothieita. Ihmisten piti pystyä tekemään itselleen hyvää helposti oli ideamme. Ja sen piti myös maistua hyvälle.

Me kutsumme tuotteitamme innocent smoothieksi, koska juomamme ovat aina aitoja, tuoreita ja luonnollisia. Kaikki mitä löydät innocent pullosta on aina 100% luonnollista ja herkullista – ja jos ei ole, soita banaanipuhelimeen ja vaadi meitä pyytämään anteeksi.

Me olemme aina olleet avoimia asiakkaidemme suuntaan. Kesällä 1998 olimme kehittäneet ensimmäiset smoothie-reseptimme, mutta olimme vielä epävarmoja voisimmeko jättäytyä pois kunnon päivätöistä. Ostimme 500£ arvosta hedelmiä, teimme niistä smoothieita ja myimme niitä pienestä kojusta pienillä musiikkifestareilla Lontoossa. Laitoimme ison plakaatin kojumme ylle, missä luki: ” Pitäisikö meidän jättää päivätyömme valmistaaksemme näitä smoothieita?”

Laitoimme tämän jälkeen kojumme eteen roskapöntön, missä luki KYLLÄ ja toiseen pönttöön kirjoitimme EI. Pyysimme ihmisiä laittamaan pullot oikeaan pönttöön. Viikonlopun jälkeen KYLLÄ-pönttö oli niin täynnä, että jätimme päivätyöt seuraavana päivänä

Innocent-mehuista sanotaan, etteivät käytä koskaan tiivistettä (jes !) ja makeutusaineita (wou !), mehut tehdään oikeasti oikeasta tavarasta puristamalla.

Pitihän sitä ostaa, maistaa, kokeilla. Ensimmäinen ostamani mehupullon hinta oli muistaakseni 2,89 € (900 ml), maku appelsiini-mango. Maku oli pehmeä ja tuoremehun kaltainen. En pettynyt lainkaan.

Toisen kerran meinasin ostaa Prismasta, mutta hinta oli yli kolmen euron, joten jätin hyllylle.

Nyt kävin jälleen Cittarissa ja huomasin, että mehujen hinta oli 2,99 €. Päätinpä ostaa parit putelot.

Muistin ostaneeni kolme puteloa Innocentia, mutta kolmas olikin jokin Tropicana-merkki.
Tropicana-mehu ei ollut sekään huono, hinta tosin oli 3,05 €. Maku Stormy Orange, appelsiini.Jatkossa ostan ainakin Innocentia, mutta koska olen pihi - eiku taloudellinen - tulen ostamaan sitä aina, kun se on alle kolmen euron.


Kommentit