Mustaa kultaa


Nyt kannattaa hakea mustaa kultaa metsistä. Nimittäin mustikkaa, oikeaa suomalaista superfoodia.

Kesän säät ovat mitä ovat, mutta mustikkaa metsissä on pilvin pimein. Ainakin täällä saaristossa.

Olemme jo kolmesti käyneet noukkimassa mustikoita ja pakastimemme huutaa jo hoosiannaa. Sikäli mikäli, kun puolukoitakin ja sieniäkin on saatava mahtumaan sinne hiukan  myöhemmin tässä syksyn mittaan. Puolukoitakin kun näyttäisi tulevan - pilvin pimein sitäkin.Kuten jo sanoinkin, olemme käyneet jo kolmesti metsässä noukkimassa mustikkaa.

Toinen hakukerta tuotti tällaista tulosta:

Mustikoiden toinen hakukerta.

Ja se pakastusrasiamäärinä:

Toisen hakukerran rasiamäärä.

Kolmas hakukerta tuotti tällaisen tuloksen:

Mustikoiden kolmas noutokertamäärä.

Ja pakastusrasiamäärinä:

Kolmannen kerran pakastusrasiamäärä.

Kolmannella kerralla se yksi 8 litran kori on mieheni anopille eli äitimuorilleni. Hän kun meinasi ostaa torilta mustikkaa. Kun ei muuten sitä saa. No minähän sen kielsin, sen ostamisen, sillä toki nyt hänelle käyn noukkimassa mustikkaa siinä samassa, kuin itsellemmekin. Tosin hän saa itse perata korinsa, mutta se kuulema sopii vallan mainiosti. Eli yllä olevassa kolmannen kerran pakastusrasiamäärässä EI OLE kolmatta korillista mukana.

Mieheni anopin mustikkakori edessä vasemmalla.

Tämän kesän ensimmäisestä mustikan hakukerrasta ei ole kuvia. Mutta se kerta kattoi 8 litran korin sekä yllä olevassa kuvassa oikealla olevan korin, jossa oli 3 senttiä mustikoita.

Jep. "Vain" kolme senttiä.

Mulla ei silloin ollut kerääjää, kun se oli siskoni tytöllä, joka keräsi vanhemmilleen, ja toinen oli miehelläni, joten noukin silloin sormin. Mutta eipä perkamistakaan ollut paljon mitään.

Nyt sitten voisin valehtelematta sanoa, että pakastimessamme on ainakin 40 litraa mustikoita. EDIT 2.8.2015: Tarkistuslaskujen mukaan pakastimessa on ainakin 34 litraa mustikoita. Mustikoita olemme noukkineet ainakin se 40 litraa :-)

Viimeiset viisi vuotta olemme mananneet, kun emme ole ehtineet mustikoita noukkimaan. Nyt niitä saimme ja kyllä olo on kuin voittajalla. JES !


Kommentit