"Mä pistän talkkia kainaloon - a-uu - mä maalaistyttö oon"


Nuorena olin tooosi tarkka siitä, etten haisisi ikinä koskaan hieltä. Tämä tapa, tottumus, luonne, pätee yhä. Olen aivan kauhusta kankea, jos huomaan haisevani hieltä. Paitsi harkoissa. Treenatessa ei voi mitään, kun hiki virtaa kahden tunnin aikana ja lihakset huutaa hoosiannaa. Treenatessa melkein on pakko haista hieltä, muuten ei ole treenannut kunnolla. No ei nyt ihan, mutta melkein. Joka tapauksessa, treenatessa ei haittaa hien haju. Ja kun oikein hikoilee, tietää tehneensä jotain ja aineenvaihdunta on käynnissä.

Tosin siihenkin olen melkein löytänyt ratkaisun. Ettei ihan heti tunnin semikovan treenin jälkeen haise ihan mahdottomasti hieltä. Tai ainakaan niin pahasti, etteikö kehtaisi vielä toista tuntia treenata. Tämä ratkaisu ei ihan aina päde, mutta enimmäkseen kyllä. Ja ainakin hiukan vähentää hien hajua. Tai ainakin sekoittuu mukavampaan hajuun - eiku tuoksuun. Näin ainakin itselleni väitän...





Olen jo parin vuoden ajan käyttänyt deoa, joka aika hyvin itsessään pitää hiet loitolla. Lisäksi se ei kellastuta kainalokohdista vaaleitakaan paitoja, ei riko kainaloihoa ollen hellävarainen ja on riittoisa purkki. Kyseessä Colosén Deo Roll-On Intense (75 ml). Colosélla on kaksi tällaista samannäköistä deoa, toinen niin sanotusti naisille Fleurie, toinen miehille Intense. Mutta Intense käy hyvin myös naisille, on lähinnä sellanen unisex-tuoksu. Fleurie eli naisten tuoksu on miedompi ja kukkaistuoksuinen, Intense on voimakkaampi, mutta ei kuitenkaan maskuliininen tuoksultaan.

Noh. On kausia ja on harkkoja, jolloin pelkkä deo ei auta. Tai en luota sen pitävyyteen. Kesähelteillä ilmanvaihdottomassa toimistossa haluan olla varma, etten ala haisemaan hieltä suuremmassakaan tuoksinassa. Ja koska keski-ikäisen naisen vaivat on välillä päällä, todellakin tarvitaan varmuutta. Että ei haisisi hieltä, vaikka kainalot kostuisivatkin.

Varmuuskikkani on talkki. Deon lisäksi käytän talkkia kainaloihin. Anna deon ensin kuivahtaa kainaloissa ja sitten lisään talkkia. Siinä saa samalla venytystä kehoon, kun yrittää saada talkkijauheen pysymään kainalossa, ettei talkki valu pois kainalokuopasta, kunnes niin sanotusti sulkee kainalon. Kainalon sulkiessa kiinni, talkki hankautuu tasaisesti iholle, eikä enää sitten valu pois pitkin kylkeä alas lattialle/maahan.

Kunnon hellekesinä talkki on muutenkin hyvä tuote koko vartalon raikkaana pitämiseen. Talkkia voi ripotella reisien sisäpuolelle, vatsaan ja selkään eli keskivartalon kohdalle. Itse olen tyyppi, joka hikoilee paljon keskivartalosta, selästä ja vatsasta. Talkkia laitan mieheni iholle etenkin tilaisuuksiin, joissa miehillä on puku päällä. Pukuhan on aika paljon vaatetta yllä, joten hikoilua varmasti esiintyy. Esimerkiksi häissä talkki on loistava tuote koko (mies)hääväelle, varsinkin kesähäissä.



Talkki ja deo.

Itse olen tyytyväinen deo+talkki-yhdistelmään. Joskus pakostakin kainalot kostuvat, mutta se ei vielä tarkoita, että hiki alkaa haisemaan. Ja jos yhdistelmä pettää normaalioloissa, ei harkoissa tai treenatessa, on sitten melkoisen tukalat paikat käsillä.

Kommentit