sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Käytössä kaksi arkisokeriastiaa


Meillä on kaksi astiaa arkikäyttösokerille. Toinen astia on tavallista sokeria varten, toinen intiaanisokeria varten. 
Mieheni ei näemmä totu intiaanisokeriin. Tai kyllähän hän tottuisi, mutta jostain syystä hän ei nyt vain halua totuttautua. Enkä pakota. Tosin vuosi sitten hän käytti vallan initaanisokeria, mutta menneen kesän aikana hän tuumasi, että nyt riittää, hän haluaa tavallista sokeria. Syy: sitä ei tartte laittaa niin paljon kahviin, kuin mitä hän käyttää. Voitteko kuvitella, hän laittaa ainakin 3 kukkuraista teelusikallista sokeria kahviinsa. En koskaan totu ajatukseen, että joku voi tykätä niin makeasta kahvista. Yäk :-P

Itse käytän vallan intiaanisokeria. Ja nyt olen huomannut, että kun ennen (vielä pari vuotta sitten) laitoin kahviini 2, ehkä hiukan vajaa, teelusikallista valkoista sokeria, nyt laitan 1(-1,5) teelusikallista intiaanisokeria, ja joskus en ollenkaan sokeroita kahviani. Sokeroimaton kahvi on mulle uutta, sillä olen koko kahvi-ikäni juonut kahvini sokerilla ja maidolla, enkä ole voinut kuvitellakaan juovani sitä ilman sokeria. Tästä sen näkee, että ihminen tottuu mihin tahansa, kun vain haluaa.

Intiaanisokeri on mausteisempaa sokeria verrattuna valkoiseen sokeriin, ja se antaa myös tummempaa väriä esim. teehen. Sen antama maku on vähemmän sokerista samassa määrässä valkoista sokeria. Eli se ei ole niin makeaa verrattuna valkoiseen sokeriin. Intiaanisokeria voi silti käyttää samalla tavalla leivontaan ja ruoanlaittoon, kuin valkoista sokeria. Tosin intiaanisokeri paakkuuntuu helposti ollessa ilman kanssa tekemisissä, mutta eipä se mua juurikaan haittaa. Toki se on kalliimpaa, mutta kun ostaa sitä tarjouksista, niin hinta ei tunnu niin pahalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...