Kuinka tyhmä tämä tavistäti voi olla


Kyllä pieni  ihminen osaa sitten olla tyhmä ku saapas. Ja vieläpä tässä iässä !

Pari kolme viikkoa sitten kärvistelin flunssaa, ainakin luulin niin. Kävin silloin lääkärissäkin, joka tutki nielun, katsoi korvat, tutki imusolmukkeet, kuunteli keuhkot. Ohhoh, keuhkoissa kuuluikin olevan jotain ja kuivaa yskääkin pukkasi, kun piti hengitellä syvään. Siispä hän passitti mut labrakokeisiinkin. Veri napattiin kyynärtaipeesta ja sitten odottelin vajaan puoli tuntia, jonka se kesti, että saatiin tietää tuloksia.

Siis oikeesti. Kui tyhmä sitä voi olla.

Olinkin muutaman viikon ajan ihmetellyt olotilani vetämättömyyttä, mutta laitoin sen alkavan flunssan piikkin. Ja ajattelin on-off-flunssatilan johtuvan siitä, että keho ei saa tarpeeksi lepoa, kun kuitenkin harkoissa käytiin, vaikkakin treenit otin kevyesti.

Tuloksista kävi ilmi, että hemoglobiiniarvoni oli 116, jo anemian puolella siis oltiin. Naisilla alarajahan on kaiketi 117. Jepjep. Viime vuoden joulukuussa olin saman pulman edessä, hemoglobiini oli tuolloin 119. Silloin käytin luonnonmukaista ainetta, KräuterBlut Saftia ja sainkin hemon nousemaan. Se vain, että verivarastot eivät täyttyneet, vain korvautuivat. Luulenma. Nyt kaikki hengistysoireetkin varmaan johtuivat alhaisesta hemoglobiiniarvosta. Näin sanoi lääkäritäti ja kun myöhemmin otin selvää internetin ihmeellisestä maailmasta, vaikeaan anemiaan liittyy mm. hengenahdistusta.

Kuvailin kaikki mun oireet hengenahdistuksesta ja lääkäritätin kysyessä lisää, hän tuumasi, että "Aivan selvä astma"Lisäksi sain en nyt satikutia, mutta kuivan tiukan ohjeistuksen, että astma pitää hoitaa, sen pitää olla oireeton. Jooh, mutta kun mulla ei ole todettu astmaa, niin en ota sitä vakavasti ajatellen, että mulla ei ole astmaa, vain astmaoireita. Lääkäritäti kertoi lisää, että ne astma-arvot, joita saadaan tutkimuksissa, eivät ole absoluuttisia. Ne ovat lähinnä Kelaa varten, jotta saisi lääkkeistä korvauksia. Koska lääkkeethän maksavat ja niitä joutuu ottamaan, jotta astma olisi oireeton, joten rahaa palaa.

Olen kyllä ollut siinä uskossa, että mikäli mulla se astma on, niin olen sen saanut kuriin ilman astmalääkkeitä ruokavaliolla ja liikunnalla. Ja uskon yhä, että se varmaan pitää paikkaansakin. Ainoa huono puoli on nyt se, että mikäli tässä anemiasta kärsitään, on se kerinnyt menemään sen verran pahaksi, että vaikuttaa hengitykseenkin. Ihan ittekseen, ilman astmaa. Taasko vaan uskottelen omiani ?

Mutta kaiken sen jutustelun jälkeen kai se on sitten uskottava, että mulla on astma. Oikeesti.

Lääkäritäti kirjoitti reseptin, joka sisälsi allergia- ja astmalääkkeitä. Anemian hoitoon hän sanoi, että rautaa kannattaa syödä ja pitkään, 3-4 kuukautta. Ei riitä, että saa hemoglobiinin nousemaan, vaan täytyy antaa varastojen täyttyä ja se vie sen pitkän ajan.

Ylimpänä allergialääke, alhaalla kiekot astman hoitoon.

Ja nyt tullaan siihen, miksi on niin tyhmä olo.

No siksi, että tähän ikään mennessä ja tällä kokemuksella pitäisi jo tietää, että rautaa on saatava, jos on näin väsynyt olotila. Ottaen vieläpä huomioon, että helmikuussa olin operaatiossa, joka varmasti vei verivarastoja (tai jotain).  Ja siitä syystä ruokavalio on ollut hiukan, ei nyt niukka, mutta ollut haastellisempaa saada kaikkia hyviä ravintosisältöjä, kuin on tarvis. Ja muutenkin olen tyyppiä, jolla on huono hemoglobiiniarvo. Ollut aina. Ei ole ensimmäinen kerta, kun hemo on alhaalla. Miksi pitää antaa asioiden mennä niin pitkälle, että siitä on paljon haittaa ! Harkoissakin henki pihissyt ja vinkunut vähän niinku pienemmästäkin liikkeestä, eikä tämä täti vaan tajua, että kaikki ei ole reilassa. Eikä ota edes avaavaa (astma)lääkettä (kuvassa alhaalla vasemmalla), vaikka tietää sen auttavan.

Astman hoito sinänsä on ollut mielestäni "hoidossa". Ruokavalio  sisältää vähän tai ei lainkaan maitotuotteita, viljoja on vähennetty huomattavasti ja liikuntaakin harrastan. Se ei ole tähän saakka ollut ongelma, pahemmin ainakaan.

Noh, sitähän sanotaan, että tyhmästä päästä kärsii koko kroppa. Niin nytkin.



Kommentit