Silmänympärykselle kosteutta - tai sitten ei (kö ?)


Jonkinmoisen ikäkriisin kävin läpi juuri ennen syntymäpäivääni. Koskien lähinnä silmäluomieni rupsahtamista. Äitini luki silloisen postauksen, soitti mulle ja nauroi, että mulla on ikäkriisi. Jep, sen tiesin. Noh. Hän sitten kertoi, että ei ole koskaan, ikinä kuuna kullan valkeana, uskonut silmänympärysvoiteisiin ja niiden muka-aikaansaamiin tehoihin. Ja kertoi samaan syssyyn, että laittaa samaa päivä- tai yövoidetta silmäjuonteisiin, mitä käyttää koko kasvoillekin kulloisellakin hetkellä.

Jaahas. Oppia ikä kaikki, sanotaan.

Mutta ajattelin antaa eräälle tuotteelle vielä yhden mahdollisuuden.Itse olen pitkään ollut siinä uskossa, että silmänympärysvoiteen käyttö on syytä aloittaa jo 2-kymppisenä. Ja että silmänympärykselle on käytettävä vain ja ainoastaan siihen soveltuvia tuotteita. Silmänympärysalue kun on erittäin ohutta, kosteusköyhää ja nopeasti rapistuvaa aluetta, jossa ensimmäisenä ryppylajeista näkyvät nauru- ja ilmejuonteet.

Olen jos jonninmoisia silmänympärysvoiteita kokeillut ainakin 26-vuotiaasta asti. Nyt keski-ikäisenä (45+++) huomaa, että todellakin olisi tarvetta jollekin ihmeaineelle.

Kuten useasti olenkin jo kertonut, omaan ihan sukuperimänä lurppuluomet ja aivan synnynnäisesti silmäpussit. Etenkin silmäpusseja yritän tässä iässä pienentää erinäisillä voiteilla. Että edes ne olisi poissa tai paaaaljon pienemmät nykyisestään, vaikka muuten silmät lurputtaakin. Säännöllisyys on/olisi kaiken a ja o tässäkin asiassa. Mutta vaikka kuinka käytän tunnollisen rutiininomaisesti voidepurkkia loppuun saakka, en huomaa silmäpusseissani mitään eroa. Tai huomaan joo, illalla kevyesti taputeltu silmänympärysvoide on saanut silmäpussit lurppuluomineen isommiksi. Aamupeilin mukaan. Ja vaikka olen aiemmin ihmetellyt sitäkin, kuinka peilistä en näe samaa naamaa ryppyineen, kuin valokuvista, niin tässä asiassa kyllä näen pussini. Ja jotta en puhuisi ihan lööpereitä, olen sen muutaman kerran jopa kysynyt armaalta mieheltänikin, että onko silmänalueeni jotenkin turvonneet. Vastaus on ollut myöntävä. Eli enpä tässä asiassa siis liioittele ja luulottele.

Nyt viimeisen puolentoista vuoden aikana käyttämäni tehotipat ovat olleet Lumenen silmägeeli, Madaran silmänympärysvoide sekä suuresti mainostettu Supermoodin Ecoboost. Kuten kuvasta näkyy, ihan loppuun saakka ei olla vedetty näitä tuotteita. Syy: kun eivät auta ! Jos aine ei auta yli puolen välin kohtaa purkin käyttöä, voi kai ajatella, että ei se auta se loppukaan osa. Vai ?

Myönnän, että Supermoodin Ecoboost teki jotain silmien yläpuolisille lurppuluomille: se jotenkin kuivatti. Wuaat ??! Senhän pitäisi kosteuttaa ! Ainakin itse koin, että yläluomet oli enempi juonteilla. Vai hei, sanotaanko sitä sitten kiinteyttämiseksi ? Sillä kun "liikaliha" lähtee pois, jäljelle jää löysä nahka. Kö ?

Madaran silmänympärysvoide ei tehonnut mihinkään suuntaan. Arvaa, mihin laitoin purkin ? Annoin mieheni käyttöön, hehe heh. Arvelen, että jos tämä tuote jotenkin tehoaa, sen näkee mieheni silmien ympäriltä. Jos hän vain käyttäisi sitä...

Lumenen silmänympärysgeeliä olen nyt kuitenkin käyttänyt aamuin ja illoin. Pidin siis pienen tauon (2 kk ?), ja jatkoin sen käyttöä. Välissä en käyttänyt mitään, paitsi äitini tapaan päivä- ja yövoidetta. Kun nyt lisäsin tuotetta silmäpusseilleni ja lurppuluomilleni, tunsin, että jotain tapahtuu: pientä kipristelyä. Jaahas. Jotain tapahtuu. Parin viikon käytön jälkeen on todettava, että lurppuluomet silmien yläpuolella on kutistuneet. Silmäpusseista en yhäkään osaa sanoa, mutta ei ne nyt niin hirveesti ole isontuneet. Tuotteessa kerrotaan olevan C-vitamiinia, jota ilmeisesti on riittävästi, koska se tuntuu tehoavan.

C-vitamiinin kerrotaan vähentävän arpien, haavojen ja mustelmien syntymistä, sekä vahvistavan kollageenin tuotantoa ja immuunijärjestelmää. Tuotteessa kerrotaan käytettävän myös lakkaa. Lakan C-vitamiinipitoisuus on 3–4 kertaa suurempi, kuin appelsiinissa. Luonnonvaraisista hedelmistä ja suomalaisista marjoista siinä on tyrnin jälkeen toiseksi eniten C-vitamiinia. Jepjep. Eli C-vitamiinia luulisi olevan riittävästi.

Yksi hyvä tuote, jonka olen myös havainnut kiinteyttävän lurppuluomia, on Colosén Tyrninaamio. Sitä voi käyttää silmäpusseille, lurppuluomille, kasvoille, leuan kaaren kiinteyttämiseen, dekolteelle ja on erinomainen kestävän ehostuksen tekoon. Tyrninaamio kiinteyttää, ei ehkä niinkään kosteuta, joten kosteuttavaa voidetta iholle ensin, annetaan sen imeytyä, sitten päälle Tyrninaamiota. Tuote sananmukaisesti sisältää mm. tyrniä, joka puolestaan sisältää C-vitamiinia.


Tyrninaamio

Mitä siis voi todeta ?

Että tarvitaan:
  • kärsivällisyyttä.
  • säännöllisyyttä
  • tehokas käyttö aamuin JA illoin
  • tuotteen loppuun saakka käyttäminen
  • oikeanlainen/omaan käyttöön ja /tai iholle sopiva tuote.
Sitten vasta voi sanoa, auttoiko tuote vai eikö auttanut. Lumenen silmänympärysgeelin aion käyttää loppuun saakka. Lisäksi käytän tyrninaamiota ehostuksen pitoon. Nyt ainakin näyttäisi nämä aineet toimivan.

Taidanpa laittaa mieheni testikaniiniksi ja pyytää kauniisti (pliispliispliis), että hän alkaa käyttää Madaran tuotetta säännöllisesti. Jos/kun hän siihen ryhtyy, seuraan, miten käy hänen silmänympäryksiensä. Siitä sitten myöhemmin...

*Mikä on sun suosikkisilmänympärysvoiteesi ?*

Kommentit