Sienestämään - FSF-instantI Love Me-messuiltahan ostin hurrrrrjan edukkaasti instant-sienijuomapaketteja (no okei, 6 pkt). Kun sai kaupan päälle vaikka ja mitä. Innostun aina niin mahdottomasti, kun saan hyvää edukkaasti, ja tässä asiassa tiedän, että hukkaan ei rahat mene ja hyöty on valtava.

Sienijuomista olen hiukan jo aiemminkin postannut.


ILM-messuostokset

Messuostosten sienijuomat värisuorana.

Instant-sienijuomia olen käyttänyt jo parin vuoden ajan. Muutaman kuukauden taukokin ehti jo tulemaan näiden käytössä keväästä syksyn messuihin saakka, mutta tauko on näissä asioissa aina hyvä juttu. Nämä sienet ovat ns. lääkinnällisiä sieniä, adaptogeenisia, joten jatkuva käyttö voi heikentää niiden tehoa kehon tottuessa aineisiin. Tietynlainen kausiluonteisuus siis kannattaa tai sitten ottaa niitä silloin, kun on tarve. Tai jos käyttää päivittäin ja suuriakin annoksia, voi ja kannattaa pitää jossain vaiheessa taukoa. Vaikkapa 3 viikkoa käyttöä ja 1 viikko ilman. Tällä laskentakaavalla olen nyt parin viikon ajan käyttänyt kaikkia ostamiani sienijuomia.

Miten sitten käytän sienijuomia ?

Jokapäiväisessä käytössä tällä hetkellä punainen Cordy Ceps, vihreä Chaga, oranssihko Lion´s Mane ja sininen Reishi. Yhdessä pakkauksessa on aina 20 annospussia, yksi annos on yksi pussi. Annospussi sekoitetaan kuumaan veteen, sekoitetaan, juoma valmis. Sienijauheen voi toki sekoittaa myös kylmään veteen. Yhtä lailla mehun, kahvin tai teen joukkoon. Kuumaan veteen jauhe sekoittuu paremmin, ei jää mahdollisia paakkuja. Ja tarpeen tullen annoksia voi ottaa vaikkapa kaksi kerrallaan.Drinksuja annospusseina

Normaalina arkipäivänä töissä käytän joko yhdessä tai yksinään vihreää Chagaa ja mahdollisesti lisäksi oranssihkoa Lion´s Manea. Vihreä Chaga on lähinnä immuniteetin vahvistamiseen. Se sisältää mm. pakurikääpää, sopii hyvin myös kahvin korvikkeeksi. En sitten tiedä, ovatko FSF:n Funguysit muuttaneet tuotteen makua, mutta ennen chaga maistui makealta juomalta, nyt siinä ei näytä tuoteselosteenkaan mukaan olevan minkäänlaista makeuttajaa.  Tai sitten muistan väärin. Oransssihko Lion´s Mane on tuote paikallaan, kun on tarve keskittyä tärkeään asiaan tai jossa vaaditaan kunnon aivotyötä. Stimuloi aivojen käyttöä, näin arkisesti sanottuna. Yhdessä Chaga ja Lion´s Mane on makea juotava.


Chaga ja Lion´s Mane arkena töissä.

Cordy Ceps ei sisällä kofeiinia tai muita piristeitä. Silti sillä saa tasaisen ja pitkäkestoisen energian vaikkapa työpäivään. Astmaatikot ja muut hengitysteiden vaikeuksista kärsivät (minäminäminä) voivat hyötyä tästä aineesta, sillä cordy ceps auttaa hapenottokykyyn, etenkin sisäänhengityksen yhteydessä. Cordy ceps lisää verenkiertoa ja siten auttaa kuona-aineiden poistumisesta kehosta. Eli urheilusuorituksesta palatumiseenkin tämä on oiva tuote. Maku on aikalailla aniksen lakritsaista.

Itselläni kun astma vaivaa ja siten hengitys välillä (useinmiten) vinkuu, on lähes pakko käyttää jotain auttavaa tuotetta treeneissä. Ja on suotavaakin. Etenkin kun varsinainen avaava kiekko (Ventoline) on loppunut, eikä ole sanut hankituksi uutta. Cordy Ceps auttaa siis hapenottokykyyn ja ylipäätänsä hengittämiseen juoksulenkin tai muiden (etenkin) aerobisten treenien yhteydessä.


Cordyceps-energiaa


Sininen Reishi on mainio stressin lievittäjä ja mielenrauhoittaja. Reishin sanotaan auttavan stressiin ja unen laatuun. Se tasapainottaa ja rentouttaa ylikierroksilla olevaa kehoa ja auttaa laskemaan stressitekijöitä. Maku on lakritsainen, joka koostuu mintusta, tähtianiksesta, lakritsinjuuresta ja steviasta. Mikäli yksi pussi ei riitä, ota kaksi. Uni on syvää ja pitkää. Kun herään, olo on syvää, nukkuneen unta, herääminen ei silti tuota vaikeuksia. Myös unet saattavat olla tavallista mielenkiintoisempia. Tätä ottaa jo miehenikin iltaisin, kun harkat jylläävät vielä kehossa, eikä uni meinaa tulla. Kannattaa siis, ottaa reishiä iltasella, ei keskellä päivää. Juoman maku on lakumainen.Reishiä iltaisin.

Treeneihin oiva sienijuoma on Sport Herbs, joka kyllä futaa. Tätä olen käyttänyt kylmäänkin veteen sekoitettuna. Ei ehkä maailman parhaimman makuista, mutta kyllähän sitä juo, kun tietää sen auttavan.
Joskus ennen treenejä otan jopa kolmea sieniannosta yhdellä kertaa. Onneksi näin voi tehdä. Esimerkiksi Cordyceps + Sport Herbs on hyvä yhdistelmä treeneihin. Ja lisäksi vielä vihreää Chagaa, niin treenien rankkuus ei ehkä pääse jylläämään kehoon niin pahasti.


Treenisatsi

Sienijuomista saa lisää tietoa FSF-sienituotteiden kotisivuilta, Four Sigma Foodsin sivuilta. Tuotesarja on kehittynyt hurjasti, ja tällä hetkellä en tiedä ihan kaikista tuotteista mitään. Mutta tulen kyllä kokeilemaan.

Toinen sivusto, josta saa hyvää infoa sienijuomista, on Raikaswebin sivuilta.

Ja verkkokaupastahan saa näitä tuotteita vaikka mistä, mutta yksi kauppa on Sienikauppa, josta olen sienijuomia myös tilannut.* Ei muuta kuin sienestämään ! *


Kommentit