Kuumien aaltojen ratsastaja


Kuumat aallot saa hermot kireiksi ja pinnan palamaan.

 1. Se kuumuus ja hikoilu, joka pukkaa yhtäkkiä kesken kaiken päiväsaikaan kehoon, josta seurauksena vähintään ihoa lähinnä oleva paita kostuu hiestä.
 2. Kuumuuden jälkeinen palelu. Kuin horkkatautisena hytisee ja  hampaat kalisee.
 3. Tai naamaa alkaa aivan yhtäkkiä kuumottamaan ja tietää sen myös olevan yhtä punainen, kuin parhaankin treenin jäljiltä.
 4. Tai se, kun herää öisin parin tunnin välein ja huomaa, että keho on aivan hikinen ja kroppaa kuumottaa kauttaaltaan, seurauksena yöpaita on aivan lätimärkä, aluslakana ja päällipeitto märät ja iho vieläkin kuin suihkun jäljiltä ennen sen kuivaamista. Kuumuuden jälkeen jälleen paleleminen ja hytiseminen kosteiden vuodevaatteiden seassa.
Joka ikinen päivä kotiutuessa töistä saa laittaa sen päivän kaikki vaatteet pyykkikoriin, kun ne on päivän mittaan kostuneet hiestä ja kuivuneet, kostuneet ja kuivuneet, kostuneet ja kuivuneet.

Öisin ei riitä, että herää hikeen ja kuumuuteen parin tunnin välein, vaan on jopa noustava vaihtamaan yöpaitaa kuivaan ja juotava vettä litrakaupalla janoon, joka on suoraa seurausta hikoilemisesta.

Jonkin aikaa tämän kaiken kestää ja sen kärsii, mutta siinä vaiheessa, kun huomaa, että ei saa öisin kunnolla nukuttua, jota myöten nukkumattomuus alkaa vaikuttaa joka päiväiseen jaksamiseen ja mielialaan, on aika tehdä jotain.

Ensimmäisen kerran kuumista aalloista sain tuta kevät-kesäaikaan 2013. Silloin sitä kesti puolisen vuotta. Seuraavan kerran kärsin aalloista vuodenvaihteen 2013-2014 tienoilla. Muistan sen siitä, kun silloin olimme lomalla Thaimaassa ja sielläkin öisin peitto lensi päältä, kun oli niin kuuma, vaikka huone oli ilmastoitu.

Kesällä 2014 aallot ilmestyivät uudelleen. Aallot kestivät sen verran kauan ja tulivat sen verran voimakkaiksi, että päätin etsiä netistä tietoa, josko tähän vaivaan olisi helpotusta luontaistuotepuolelta. Hormonaaliset tuotteet kun eivät kiinnosta. Netistä löysinkin apua ja ostin Cello Fortetta. Kesti kuitenkin kuukauden verran, ennenkuin tuote alkoi vaikuttamaan. Pikku hiljaa huomasin aaltojen laimentuvan ja lopulta sain nukuttuakin koko yön ilman hikoiluun heräämisiä ja ilman hikoilujakin. Sitten loppui tuote ja jännäsin, alkaako kuumia aaltoja tulemaan.

Tuli siis hetki, ajanjakso, jolloin kuumat aallot olivat poissa.

Kunnes ne tulivat takaisin. Viime vuonna, 2015 alkukeväästä. Kesään mennessä olin päättänyt hankkia jälleen Cello Fortetta, sillä eihän tätä kestä erkkikään ! Ei muuta kuin keskustaan luontaistuotekaupoille. Vaan enpä löytänyt koko puljua meidän kyliltä ! Tarkistin netistäkin, ja eihän koko putiikkia ole olemassakaan. Meidän kylillä. 

Noh. Ajattelin, että eipä hätiä mitiä, enköhän kestä siihen saakka, kun päästään isolle kylälle, jossa taatusti on luontaistuotekauppoja. Koskaan en kuitenkaan mennyt/päässyt kaupoille. Oli olevinaan kiirettä sun muuta menoa. Ja näemmä kestin aaltoilut ajatellen, että eiköhän ne kohta mene ohitse.

Joulukuun 2015 flunssan yhteydessä kuumat aallot mahdollisen kuumeen kanssa teki sen, että sain aalloista viimeinkin tarpeekseni. Ostin Cello Forteen ja aloitin heti tabujen nappaamisen. Merkitsin päivämääränkin ylös eli 15.12.2015 aloitin 2 tabun per vuorokausi annostuksella. Tähän päivään mennessä voin kertoa, että nyt, kun viimeinen paketin kiekosta on menossa, alkaa helpottamaan. Toki aallot on laimentuneet kuukauden aloittamisen jälkeen, mutta se on tapahtunut hyvin, hyvin hitaasti.

Tänään on siis 11.2.2016. Tahtoo sanoa, että kuurin aloittamisesta on lähes kaksi kuukautta. Hervoton aika odottaa jotain tapahtuvaksi. Noh, sanotaanhan, että odottavan aika on pitkä. Viime yön nukuin melkoisen hyvin. Toki heräsin kerran, eikä kovin paljoa hikoiluttanut. Kovin montaa kertaa näitä kunnolla nukkumisia ei ole ollut. Tämä kerta taisi olla tällä kuurilla ehkä kolmas kerta. Vasta.

Tajusin tammikuussa, että koska hikoilen aivan mielettömästi öisin, ja kun harkoissakin tulee hikoiltua, saattaa olla joitain hivenaineita, kun on hikoilun myötä poistunut kerhosta. Sitähän sanotaan, että kesähelteillä pitää muistaa riittävä magnesiumin saanti hikoilun takia. Koska magnesium oli päässyt loppumaan, enkä ollut sitä "kerinnyt" ostamaan lisää, oli sekin hankittava. Kun aloitin magnesiumin syönnin, sain sentään hiukan paremmin nukuttua, vaikkakin heräilenkin vielä hikoilemiseen. Eikä tämä tietenkään koske pelkästään magnesiumia, vaan muitakin hiven- ja kivennäisaineita, kuten sinkki, kromi. Ja hei, vettä on juotava !
Olen hankkinut seuraaviksi tuotteeksi kuumien aaltojen estämiseksi ProBalance Soyaforten sekä Solgarin Botanical Female Complexin. ProBalance on soija-pellava-villijamssi-vitamiinivalmiste ja Solgarin BFC on yrttivalmiste naisille. Lisäksi jostain netin syövereistä luin, että rasvahappojen nauttiminen helpottaa oireita myös. Joten hankin helokkiöljyäkin, sen tavallisen omegan tilalle, kun se loppuu, kohta.
Tiivistettynä helpottavia aineita ilman Cello Fortetta tai ProBalance Soyafortetta tmv., ovat:

 • välttämättömät rasvahapot
 • GLA
 • soijan isoflavonoidit
 • vihreä tee.

Lisäksi oireita helpottaa:
 • säännöllinen liikunta (jo pelkkä kävely)
 • jooga
 • kuulemma punaviini.

Lisää aiheesta lötyy mm. linkistä ja toisestakin linkistä.


Jos jotain positiivista pitäisi kuumista aalloista sanoa, voisin sanoa, että kerrankin elämässäni olen ollut hottis

Kommentit

 1. Samassa veneessä näköjään ollaan, paitsi etten mä ole vielä kokeillut mitään tuotteita tähän ongelmaan. Täällä Thaimaassa kun hikoilee ensin kaiket päivät ja sitten vielä ne yöt, niin ei aina hampaita naurata. Ehkäpä mäkin turvaudun johonkin jo pian.
  Kiitos vinkeistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve kaima ! Hampaita ei todellakaan aina naurata, kun tuntee naaman olevan punaisempi, kuin punainen itsessään onkaan. Puhumattakaan hikoilusta. Mutta apukeinoja on, näemmä toimivatkin, joten keinot vain käyttöön. Ja oikeesti, liikunta, sellainen säännöllinen, auttaa. Tsemppiä jaksamiseen ! :->

   Poista

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos !