Hotellielämää


Meillä on tämä kevät, ja hiukan viime syksykin, ollut täyttä hotellielämää johtuen harrastuksestamme, mutta mitäpä sitä ei tekisi harrastuksensa vuoksi. Pakkohan ei ole pitkin poikin Suomea matkustaa edes harrastuksen takia, mutta me teemme sitä, ja toki hiukan valitsemme, mihin saakka lähdetään, mutta joskus on vain "pakko" lähteä merta edemmäs kalaan. Onkin hauska hiukan vertailla eri hotellien huoneita, niiden aamiaista, asiakaspalvelua, pysäköintimahdollisuutta ja muita palveluita.

Koska olen huono nukkumaan, pyydän aina muistaessani mahdollisimman hiljaista/rauhallista huonetta ja se on yleensä aina järjestynytkin. Lisäksi, mikäli olen omat korvatulppani unohtanut kotiin, olen niitä saanut pyytämällä hotellin respasta. Mähän käytän joka yö korvatulppia.

Lokakuussa 2015 käytettiin Scandic-ketjun hotellia Järvenpäässä. Siellä oltiin toisenkin kerran helmikuussa 2016. Huoneet on ihan siistejä ja aamiainen hyvä ja monipuolinen. Se, mikä tekee siitä hyvän, on se, että sieltä saa Clipperin valkoista luomuteetä. Ja monipuoliseksi aamiaisen tekee se, että sieltä saa kaurapuuron lisukkeeksi marjoja, joita ei ole ainakaan pahemmin liotettu sokerilitkussa. Huomioni kiinnittyi myös WC-tilassa olevaan saippuamerkkiin Face Stockholm. Jaa miksi ? No kun Suomessa on Face Helsinki, jonka omistaa pikkuserkkuni. En sitten tiedä, onko samaa ketjua vai mitä, mutta kiinnitin vain huomioni siihen. Helmikuussa saimme pidettyä huonetta käytössämme klo 14 saakka tavallisen huoneenluovutusajan klo 12 sijaan. Tosin siitä joutuu maksamaan ekstraa. Huoneessa ei ollut omaa vedenkeitintä, mutta respan lähellä oli kuitenkin sellainen käytettävissä. Mihin sitten käytän kuumaa vettä, on Foursigmaticin tuotteita varten. Pysäköinti oli maksuton ja järjestetty hotellin toimesta.


Scandic Järvenpää lokakuussa.

Face Stockholm-saippua.Scandic Järvenpää helmikuussa. Huone oli suht iso, sänky sijaitsi heti vasemmalla omassa syvennyksessään.


Matkalla lentokoneita meni päätä viistäen.
Tammikuussa 2016 käväistiin Glow-Leppävaaran hotellissa. Joku (lue: minä ihan itse) oli varannut huoneen ilman aamiaista. Onni onnettomuudessa, emme olisi siihen ehtineetkään, sillä sunnuntaiaamuna jätimme huoneen klo 7.30, jolloin myös aamiaista olisi alettu tarjoilemaan. Toki aamiaisen olisi saanut lisähintaan, jopa pussissa matkaan mukaan, mutta se olisi kustantanut 10 euroa/lärvi. Emme sitä ottaneet, sillä olimme edellisiltana sisäänkirjautuessa päättäneet kuullessamme (vasta siinä vaiheessa), että huonevaraukseemme ei kuulunut aamiaista, että käydään ostamassa tarvitsemamme kauppakeskuksesta, jossa hotellikin oli. Jotenkin silti jäi harmittamaan, sillä hinta oli aika suolanen ilman aamiaistakin. Mutta huone oli siisti ja rauhallinen ja pysäköinti maksuton ja kauppakeskuksen parkkihallissa. Huoneessa oli oma vedenkeitin, joka oli omiaan oman aamiaisen nauttimisessa.


Glow Leppävaara


Helmikuussa mentiin Mikkeliin, hotellina Cumulus Mikkeli. Koska hotelli sijaitsi aivan keskustassa, oli ihanaa, kun pysäköintikin oli järjestetty hotellin puolesta paikoitustasanteella ja se oli maksuton. Mikkelissä mummin luona aivan keskustassa olen viettänyt lapsuudessani ja nuoruudessani monen monta kesälomaa aina kuukauden ajan kerrallaan, hiihtolomia ja pääsiäisiä, joten tuttuja paikkoja käytiin katsastamassa ennen hotellista uloskirjautumista. Oli jännä huomata, että silloin luistelukentälle oli hurjan pitkä matka, ja nyt huomasi sen olevan vain kahden korttelin päässä eli aivan lähellä, suorastaan liki. Hotellissa oli hyvä asiakaspalvelu. Aamiainen ihan ok, paitsi että pekoni oli suolatonta, hyi. Näkymä huoneen ikkunasta oli vastapäiseen, uuteen rakennettavaan rakennuksen työmaalle, tosin kirkon kello näkyi silti. Ja kuusi nostokurjen nokassa. Huonehinta oli kohtuullinen, ihan kelpo hinta moneen muuhun verrattuna. Kyllä sinne viitsii uudestaankin mennä. Cumulus Mikkeli

Maaliskuussa 2016 käväistiin Hyvinkäällä, Cumulus Hyvinkää. Tuli vertailtua Cumuluksia, Mikkeli ja Hyvinkää, keskenään. Tyynyjä mainostivat kovin ja ihan kelpotyynyt olivat. Hotelli oli keskustassa ja paikoituskin oli järjestetty ja se oli maksuton. Aamiainen ei ollut kummoinen, sellaista peruskamaa, mutta kyllä sillä pärjäsi. Huonehinta oli kohtuullinen, asiakaspalvelu ystävällistä. Saimme huoneen aivan hotellin päädystä, koska olin pyytänyt mahdollisimman rauhallista huonetta, josta oli oma kulku lähelle paikoitusaluetta. Paikoitusalueelta pääsy hotellin respaan oli monen mutkan kautta, joten tämä oma kulku oli loistava juttu meidän silloisesta huoneesta, kun vain ilmoitimme puhelimitse lähdöstämme. Oli rauhallista nukkua.


Cumulus Hyvinkää

Nyt viimeisin hotelli oli huhtikuussa 2016 Vaasassa, Sokos Vaakuna Vaasa. Meiltä meni matkaan lähes viisi tuntia ajaessa, joten jos olisi pitänyt parkkipaikkaa etsiä, olisi se ollut hermoja raastavaa, iltasella kun saavuttiin vieraaseen kaupunkiin. Kohtuutonta on kuitenkin se, että hotellilla on paikoitusmahdollisuus, mutta se maksaa. Se on kohtuutonta, sillä huoneen hinnat ovat muutenkin melko hinnakkaita. Anyway, eipä tarvinnut etsiä parkkipaikkaa. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja respasta sai pyydettäessä korvatulpat. Huone oli siisti, ikkunasta näkymä suoraan Vaasan torille. Aamiainen oli mahtava: luomukaurapuuroa, teelajitelma suorastaan loistava moneen muuhun hotelliin verrattuna, oli ainakin neljä, ellei viisi, Clipperin luomuteemakua. Miinusta tuli sokerista, tarjolla oli vain valkoista sokeria ja jotain makeutusainetta, jota en koskaan käytä. Mieluummin juon kahvini ilman mitään makeutusta. Laitoinkin Instagramiin tästä maininnan hastagilla hotelliin ja he vastasivat laittavansa palautteeni heidän keittiöön. Hunajaa oli, ja sitähän käytän teeheni. Tyynyt olivat niin loistavat, että sellaiset haluan meille kotiinkin, riittävän iso, sopivan pehmeä ja mukautuva. Vaakuna Vaasasta jäi positiivinen vaikutelma.


Sokos Vaakuna Vaasa


Vaikka kauas on joskus pitkä matka, ajamista helpottaa kauas siintävä tie.

Joka hotellissa aamiaiset on koko lailla saman kaavan mukaiset: munakokkelia, nakkeja, lihapullia, pekonia, kahvia, teetä, puuroa, marjoja, hilloja, leikkeleitä, juustoviipaleita, salaattia, tomaatin ja kurkun viipaleita, joitain leivonnaisia. Mua ilahduttaisi, jos tomaatin viipaleista olisi se kova puuosa poistettu, vihreänä salaattina olisi kunnon salaattia, ei pelkästään jäävuorisalaattia, jossa ravintosisältö on melko heppoinen, sokerivaihtoehtoja valkoisen sokerin ja makeutusaineen lisäksi jotain muutakin, teevalikoima luomulaatuista. Jokaiselle kuitenkin löytyy aamiaistarjonnasta jotain, mitä syödä. Plussaa on, että ainakin moni hotelli mainostaa puuronsa olevan luomua.

Tyynyt ovat jossain suorastaan loistavat rakenteeltaan, mutta näin allergikkona toivoisin petivaatteita huollettavan riittävän usein ja kunnolla pesunkin muodossa. 

WC-tiloihin toivon myöskin parempaa siivousta. Joskus näkee roiskeita olevan siellä sun täällä. Olen itsekin joskus siivonnut huoneita työkseni, joten ymmärrän ajan puutteen ja sen olevan suorastaan urakkasiivousta, joten aikaa ei liielti ole homman suorittamiseen, mutta silti.

Autopaikoituksen veloitus on karmeeta rahat pois-mentaliteettia. Huoneen hinta on jo aika suuri, joten luulisi siihen sisältyvän muutakin, kuin aamiaisen.

Aina saa toivoa ja aina kannattaa antaa etenkin rakentavaa palautetta. Kun hinta ja laatu kohtaavat, palveluita käytettäisiin enemmän.


*****

Kommentit