lauantai 9. heinäkuuta 2016

Herkkä, herkempi, herkkis
Aiemmin en ole kiinnittänyt minkäänlaista huomiota siihen, miten mun iho reagoi kosmeettisiin aineisiin. Päänahan kunto antoi sitten suurempaakin suuremman kimmokkeen tutkailla, miten kosmeettiset aineet tuntuvat mun iholla. Ei siis pelkästään päänahassa ja hiuksissa, vaan myös muualla ihossa, kasvoissa, vartalossa. Kaikki kosmeettiset aineet on ollut syynissä mulla koko tähän saakka kestäneen kesän. Ja tulee jatkumaan.

Ehkä olisi ollut syytä aiemmin kiinnittää huomiota, miten ihoni reagoi, mutta kun mä en ole mitenkään ollut herkästi reagoiva tyyppi. Ainakaan ollut aiemmin. Tai en ole sitä vain tajunnut. Olen pitänyt ihoani normaalina, mitä nyt kuivuus vaivannut vartaloa etenkin talvisin, mutta olen pitänyt sitä normaalina ilmiönä. Pakkanenhan kuivattaa. Kasvojen iho on aina kukkinut, mutta olen pitänyt sitä perimänä, että on huono iho. Sitä vain olen aina ihmetellyt, että näin keski-ikäisenäkin tulee näppyjä ja välillä kunnon paukamia, kuten nuorena murrosiässä ja varhaisaikuisena. Mielestäni niitä ei silti enää pitäisi tässä iässä olla.

Koska jokainen kosmeettinen aine, tuote, putelo on ollut syynissä kuluneen kesän, olen alkanut huomaamaan asioita. Ja voi pojat, kyllä nyt tulee käymään kato monen merkin kohdalla kosmeettisten tuotteiden ja merkkien kohdalla. Sillä monessa putelossa on aineita, jotka saattavat aiheuttaa allergisiakin reagtioita. Kuten sulfaatteja ja silikonia. 

Ilmeisesti ihoni on herkistynyt. En tiedä, mistä syystä, syitähän voi olla vaikka kuinka monta, mutta koska ihoni nyt on herkistynyt, on pakko alkaa ottamaan se huomioon. Kihelmöi, kutisee, kuivaa, hilseilee. Ei kiva. Nykyiset kaapissa olevat tuotteet, riippuen niiden tuottamasta reaktiosta, joutavat pannaan, roskiin, jonkun putelon käytän ehkä loppuun saakka, mutta en taatusti enää hommaa sitä ainetta. 

Varmahan en voi olla, mistä kaiken maaliman näpyt, paukamat, kihelmöinnit, sun muut ärsyttävät vaivat johtuu, mutta kun nyt olen tutkaillut kosmeettisten aineiden incejä, on mieli avartunut huomaamaan asioita, ja jos voin jotenkin avittaa omaa hyvinvointiani hyvään suuntaan, miksen tekisi sitä tätäkin kautta. Eli välttämään tiettyjä aineita, sitä myöten tiettyjä tuotteita ja jopa merkkejä.

Iän myötä huomattu allergiani ja astmani mun herkistänevät myös. Puhutaanhan sitä ristiallergioista ruoka-aineiden kohdalla siitepölyaikaan, miksei se siis voi merkitä myös ristiallegisoimista kosmeettisten aineiden kanssa. Kysynpä vaan.


*******


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...