Haudutettuja porkkanoita, poltettuina tai ei


Sarjassamme "Keittiössä tapahtuu". Harvoin se tapahtuu, mutta kai sen joskus täytyy tapahtua. Nimittäin polttaa ruoka pohjaan.

Monta rautaa tulella.


Pari viikkoa sitten olin kunnon vaimo ja tein ruokaa, leivoin omenakakkua, tein omenasosetta ja muutenkin olin mallivaimo kotitöiden osalta. Ehkäpä monen raudan ollessa samaan aikaan tulessa sattuikin se, joka tapahtuu harvoin, ei edes kerran vuodessa.

Tykkään porkkanoista, raakana, keitettyinä ja höyrytettyinä/haudutettuina. Haudutetut/keitetyt porkkanat on hyvä lisuke ruokaan kuin ruokaan, ja minä voin syödä sitä jopa välipalaksi kaiken muun välipalajuttujen kera. Teen porkkanoista lisuketta säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta silti sen verran usein, että aina ne onnistuvat.

Haudutetut porkkanat

  • Porkkanoiden määrän voi itse määrätä. Itse laitan jopa 10 porkkanaa kerralla. Jos niitä ei ole niinkään paljon, kuitenkin sen verran, kuin niitä on.
  • Ihan ensin bruukaan pestä ja kuoria porkkanat.
  • Leikkaan porkkanan molemmat päät pois.
  • Sen jälkeen pilkon porkkanat sopiviksi paloiksi.
  • Laitan kattilaan tilkan öljyä ja pilkotut porkkanat.
  • Annan porkkanoiden hautua kannen alla miedossa lämmössä sekoitellen niitä kattilassa ja/tai välillä heiluttelen porkkanoita kannen avulla, eli kansi tiiviisti kiinni ja sitten vain hölskyttelen porkkanat irtonaisiksi.
  • Haudutan porkkanoita sopivan purematuntuisiksi eli riittävän pehmeiksi. Porkkanoihin siis pitää jäädä purematuntua.
  • Lopuksi maustan suolalla ja riippuen siitä, onko kaapissa vai ei, lisään timjamia, rosmariinia ja/tai muita mausteita.


Tällä kertaa poltin kuitenkin porkkanoita pohjaan. Ensimmäinen reaktio oli: "VOI EI ! Miten saan pohjan puhtaaksi !" Sen jälkeen aloin katsomaan, missä kunnossa itse porkkanat olivat. Tunnustan, päällimmäiset porkkanat laitoin tarjolle syöntiin ja palaneet laitoin tunnollisesti roskiin. (Tässäkö se mallivaimona olemisen maine sitten oli ja meni...) Toki maistoin ensin, että onko palaneen makua vaurioitumattomissa porkkanoissa.


Kattilan pohja mustana.


Palaneen kattilan pohjan kanssa luulin joutuvani taistelemaan tosissani saadakseni sen puhtaaksi. Yllättävän helposti sain sen puhtaaksi. Jouduin käyttämään harjan kovaa raaputuspäätä sekä sienen karheaa puolta sekä hyvän määrän Fairya. Mutta puhtaaksi tuli. Eikä kestänyt edes kauaa, se puhdistaminen.

Puhdas kattilan pohja.


Omenakakkukin valmistui uunista suhteellisen hyvin tässä kaikessa hötäkässä. Pari omenankuorta näemmä sai liikaa väriä, mutta muuten ok kakku. Ainakin maku oli hyvä.

Helppo omenakakku.

Kotitöiden ohella taisin mä vähän roikkua instagramissakin...


*******

Kommentit