Shoppailin kunnes droppailinKesälomalla shoppailin. Opiskelijabudjetilla ei suuria ostella, edes aikuisopiskelijana, mutta tietyn summaisen budjetin olin varannut kesälomakuukausilleni.

Budjetista meni kenkiin ja kosmetiikkaan rahnaa. 

KENKÄOSTOKSET

Kengistä mulla oli pulaa. Heinäkuun ekan viikon piharempan aikana tuhosin 3 kenkäparia: yhdet mustat ballerinat ovat jo roskissa, yhdet mustat nilkkurit sekä yksi pari vaaleanpunaisia kävelykenkiä odottavat roskikseen pääsyä/menoa. Oikeastaan ne nilkkuritkin olivat jo parhaat päivänsä nähneet ja vaaleanpunaiset kävelykengätkin ovat melkoisen käytetyn näköiset, etenkin takaa.

Olen aina marmattanut miehelleni, että remppaa ei tehdä normaaleilla arkivaatteilla, vaan vaihdetaan huonommat kuteet niskaan. Tarkoittaa, että ne normaalit arkivaatteet, joita käytetään töissä tai kylille mennessä jäävät kaappiin, ja vaihdetaan kunnon työvaatteet päälle ja jos sellaisia ei ole, vaihdetaan ns. huonoimmat kuteet niskaan. Huonoimmat tarkoittaa niitä vaatteita, joilla ei ole väliä, vaikka menisikin rikki ja pilalle, koska ne joka tapauksessa menisivät seuraavaksi roskiin tai niillä ei ainakaan lähdetä kylille tai töihin. Ainakin meillä on sellaisiakin vaatteita kaapissa.

Tiedä sitten, miten päin meillä se nyt menee, sillä sen verran monta vuotta on tullut vaatteiden vaihdosta marmatettua, että kun ei sanani ole menneet perille, homma on kääntynyt niin, että minä aloitin tämän piharempan normaaleilla kengillä, tosin jo aikansa palvelleilla mustilla ballerinoilla jatkaen mustilla nilkkureilla. Olen siis todellakin saanut vaikutteita mieheltäni. Joten itse tein remppaa arkikengillä, jotka siis nyt ovat roskissa tahi odottavat sinne pääsyä/menoa. Se, miksi en niitä ole vielä laittaneet roskiin, on niinkin tavallinen ja arkinen syy, että jospa niitä vielä tarvittaisiin tässä syksyn mittaan pihahommissa. Mutta viimeistään talven alettua, ne menee roskiin. Se on varma se !


Vanhat kengät roskikseen menossa.


Kesälomalla ostin kahdet kengät Uudenkaupungin Kenkäkauppa Alinasta. Punaiset kengät olin ajatellut työkengiksi, mutta tulinkin toisiin aatoksiin. Sen verran hyvänlaatuiset kävelykengät, että en raaskinut laittaa niitä työkengiksi. Punaiset tossukengät tuntuvat todella hyviltä jalkaan. Toki kunnon pohjalliset auttavat, mutta tossukat on tukevat ja riitävän paksupohjaiset. Toiset kengät olivat kiiltopintaiset, keinonahkaiset, tumman viininpunaiset nilkkurit. Joissa näyttää vieläkin olevan kaupan jokin lappu kiinni...Kesällä ostetut uudet kengät.


Työkengiksi löysin Haloselta sandaalit hintaan 29,95 €. Sandaaleissa oli vain tarjouslappu päällä, joten en tiedä, mikä oli niiden normaali hinta. Työssäoppimisjakson (viiden viikon ja seitsemän tunnin työpäivät) aikana ei kertaakaan jalat väsyneet saatika selkää särkenyt, joten näemmä työkengiksi aiotut sandaalit olivat sanansa mukaiset, extreme comfort.


Työkengät extreme comfort.


KOSMETIIKKAOSTOKSET

Kesän alussa tuskailin hiusteni kanssa ja siinä rytäkässä kaikki käyttämäni kosmetiikka meni syyniin suurella kädellä. Hiukan oli miettimistä, että uskaltaisiko sitä ostaa yhtikäs mitään kosmetiikkaa enää ikinä.

Uudessakaupungissa on kauppa nimeltä Luontaistuntija, josta tuli ostettua shampoota, Konjac-sieni ja Aloe Vera-geeliä.

Konjac-sienestä olen aiemminkin lukenut, mutta en ole siihen uskonut. Tai oikeastaan juurikaan edes perehtynyt siihen. Luontaistuntijan myyjä oli niin hyvä, tai sitten olen yllytyshullu, että sieni tuli matkaani mukaan. Ajatuksenani oli, etten tarvitsisi purjehdusreissullamme juurikaan muuta hoitavaa kasvoilleni. Tai että puhdistus ainakin tapahtuisi mahdollisimman vaivattomasti. Purjehdusreissuillamme kun en juurikaan käytä mitään aurinkovoidetta lukuunottamatta.

Sieniä on monenlaisia eri ihoisille ja tarkoituksiin, minä päädyin ostamaan valkoisen sienen aikuiselle iholle.


Aikuisen naisen anti-age-sieni.

Collagen Konjac Sponge on 100 % luonnollista kasvikuitua, biologisesti hajoava, väriaineeton sekä pH:ta tasapainottava ja ihoa luonnollisesti syväpuhdistava pesusieni. Sienen pehmeä ja ihoystävällinen rakenne puhdistaa ihon hellävaraisesti ihoa ärsyttämättä.

Sienen luontaisesti ihoa ravitsevien ja vahvistavien mineraalien lisäksi sieneen on lisätty aikuiselle iholle tarpeellista syvänmeren kaloista saatua kollageenia. Sieni pehmentää ihon pintaa, korjaa elastiini-säikeitä, kosteuttaa ja ravitsee ihoa jättäen ihon pehmeämmän ja elastisemman tuntuiseksi. Kevyesti kuorivan pesun jälkeen iho kykenee vastaanottamaan paremmin hoitovoiteiden tehoaineet.

Sienestä sanotaan:
  • Puhdistaa meikin, lian ja talin iholta hellävaraisesti aktivoiden samalla verenkiertoa, jolloin ihon aineenvaihdunta paranee; kuona-aineet lähtevät liikkeelle, verenkierto paranee, ihosolut saavat tehokkaammin ravinteita ja niiden uusiutuminen aktivoituu.
  • Ihon pinta pehmenee, kirkastuu ja heleytyy. Väsynyt iho virkistyy, voi paremmin ja näyttää nuorekkaammalta.
  • Sienen sisältämät vitamiinit, mineraalit ja kollageeni ravitsevat ja uudistavat ihoa.
  • Kosteuttaa ihoa luonnollisesti.
  • Kuorii hellävaroen kuolleita ihosoluja kirkastaen ihon pinnan ja parantaa ihon kykyä vastaanottamaan tehovoiteiden ihoa hoitavia ja aktivoivia raaka-aineita.
Sienen käyttö on helppoa:
  • Kostuta sieni ennen käyttöä: upota se lämpimään veteen ja anna paisua muutaman minuutin (2-5 min.).
  • Purista ylimääräinen vesi pois.
  • Puhdista kasvot ja kaula pyörivin liikkein joko pelkällä sienellä tai saippuan/muun halutun puhdistusaineen kanssa. Lian ja talin lisäksi kuolleet ihosolut irtoavat ihon pinnalta ja iho syväpuhdistuu. Väsynyt iho virkistyy, verenkierto vilkastuu ja iho uudistuu.
  • Huuhdo sieni käytön jälkeen juoksevan veden alla, purista kuivaksi (älä väännä) ja ripusta kuivumaan kuivaan ja viileään paikkaan.
  • Sieni kestää useamman kuukauden ajan (2-3 kk), mutta viimeistään kun se alkaa murentua, on aika hankkia uusi sieni.

Voin kertoa, että ainakaan minun herkistynyttä ihoani sieni ei ärsytä lainkaan, en ainakaan ole huomannut mitään siihen viittaavaa. Itse käytän sientä ilman puhdistusainetta, lähinnä viimeisenä vaiheena puhdistusrituaaleissani täydentääkseni puhdistusta ja virkistääkseni ihoani. Ja muistaessani käytän sientä aamuin illoin.

Hiustuotefriikkiydestäni en taida kovin helpolla päästä, vaikka aika moni hiustuote menikin pannaan kesän aikana. Siksipä olikin ostettava kokeillakseni pari shampoota. Ne ovat Elokuu LT Oy:n valmistamia. Voin heti sanoa näistä tuotteista, että "never heard". Joka tapauksessa Koivushampoo ja Kamomillashampoo lähtivät matkaani. Hintakaan kun ei huimannut kauheesti, 4,90 €/pullo.
Näitä shampoita voi pullon takapuolella olevan tekstin mukaan käyttää jopa vartalon pesemiseen, koska pH5,5 on ihoystävällinen. Shampoiden vaahtoamiseen on käytetty Sodium Chloride (sea salt) eli suolaa. Satavarmaksi en osaa sanoa yhäkään, puoleen väliin shampoiden käyttöä, onko tuotteet mulle sopivat vaiko eikö. Vielä siis tutkailen näiden shampoiden vaikutuksia päänahkaani, mutta muutoin ne kyllä on aika jänskät. Pestessä laittaa tukan aivan takkuun, mutta olen opetellut tavan, että hiustenpesun yhteydessä harjaan hiukset vasta, kun ne ovat kuivat.

Koska hiustuotteet todellakin meni uusiksi, oli löydettävä korvaavia hiusmuotoilutuotteita. Suolasuihketta olenkin jo tehnyt itse muutaman vuoden, mutta eihän se ihan korvaa hiuslakkaa. Enkä mä sitä hiuslakkaa hirveesti kesällä tarvinnutkaan. Mutta olisihan se kiva löytää jokin pitotuote, joka ei sisällä myrkkyjä. 

Luontaistuntijan myyjä ehdotti Aloe Vera-geeliä hiusgeeliksi. Yllytyshullu tai ei, tulipa sekin ostettua. Geeliähän voi kuitenkin käyttää palaneelle ihollekin, eli luonnontuote, jos mikä. Yleensä olen aina pettynyt Aloe Vera-tuotteisiin. Tällä kertaa tämä geeli, joka sisältää myös E-vitamiinia, ei tuottanut pettymystä sikäli, että kyllä se suojaa hiusta ja hiukan antaa kevyttä tukea tai pitoa hiuksiin. Ei siis huonompi tuote.

Aloe Vera-geeli, perhepakkaus.

Ja tulihan sitä ostettua Eckerö Lineltä hajuvesikin. Uusi tuttavuus mulle, Burberryn Touch for Women (EdP). Se on melkoisen kevyt tuoksu, mutta jotenkin mielenkiintoinen. Minähän kun tykkään vahvoista tuoksuista, ei mistään hempeistä kukkaistuoksuista itselläni.
Vasta kesän jälkeen olen tuoksua alkanut käyttämään. Joten saas nähdä, mitä mieltä siitä olen jatkossa.

Jaa-a. Opiskelijabudjetti taisi ylittyä.


*******


Kommentit