Kun täti kävi katsastamassa autonsaAina yhtä jännää

Joka vuoden pakollinen osuus tehty, auto pääsi katsastuksesta läpi.

Muistin keskiviikkona yhtäkkiä, että autoni pitää katsastaa marraskuussa. Joka vuosi sama juttu: yhtäkkiä muistan auton katsastusajankohdan. Aiemmin, useimpina vuosina, on postissa tullut paperinen muistutus jos jonkinmoiselta katsastusfirmalta: "muista katsastaa autosi / autosi katsastusaika on käsillä", mutta parina viime vuonna sitä ei ole tapahtunut. Ihme, että muistini pelasi nyt sen verran, että muistin ihan itse asian, auton katsastuksen.

Varasin katsastusajan netin kautta

Olin muistavinani, että netin kautta varatuista katsastusajoista voi saada alennusta. Katsastusmaksu kun saattaa olla liki 90 euroakin. Tässä opiskelijaelämäntilanteessa kaikki säästetyt rovot ovat tarpeen. Netin kautta varattuja aikoja oli kahta maksuluokkaa, halvempi ja kalliimpi, riippuen kellon ajankohdasta. Torstaina oli jo pelkästään kalliimpia aikoja tarjolla, sinä keskiviikkona aikoja oli sekä-että-hintaisia. Perjantainakin näytti olevan vain kalliimpia aikoja tarjolla. Pakkohan se sitten oli varata sille samalle päivälle, jolloin vasta tutkailin hintoja. Varasin siis halvemman hintaisen ajankohdan autoni katsastukseen. Seuraavalla viikolla en millään ehtisi katsastaa autoani ja taka-aikaraja alkoi lähestyä, autoni oli katsastettava 27.11. mennessä. Kun maksoin katsastusajan samantien netin kautta, sain siinäkin 12 euroa alennusta käteisasiakkaana. Wow, mitä säästöä !, hurrailin itsekseni.

Ajaessani katsastukseen keli oli likainen

Lähdin ajamaan katsastusasemaa kohti ajoissa. Ajaessa rapa roiskui, takaikkunakin oli jo likainen, selkeästi pesua vailla oleva. Tulipa mieleen, että ei ole kiva katsastuksessa olla auton alla, kun rapa putoaa niskaan. Ja mitä sitä edes mitään näkeekään kaiken lian keskeltä. Sain siis kuningatarajatuksen, että käväisenpä autopesussa ennen katsastusta, aikaakin kun oli ennen katsastusta.

Siispä kurvaus tutulle huoltoasemalle

Mietiskelin siinä samalla huoltoaseman pihalla, kävellessäni sisään myymälään ostamaan pesua, pesujen hintoja. Muistelin, että halvinkin pesu taisi olla reippaasti yli 20 euroa, kallein jopa 40 euroa. Yllätys oli suuri, kun kuulin, että sinä päivänä heidän paras ja kallein autonpesunsa 39,90 euroa oli vain 18 euroa. Jos on käteisalennuskortti. Ai mikä kortti ? Ei mulla mitään korttia ole. No mutta senkin kortin saa samantien, ei maksa mitään, ja alennuksen saa samantien. No wow ! Taas sain näin opiskelijana säästettyä ropojani. Ihan oikeesti, pesun normaali hinta oli 39,90 euroa, nyt vain 18,00.

Myymälästä kävelin tyytyväisenä kohti autoani. Huomasin, että taitaa eräs toinenkin auto mennä juuri pesuun. Noh, ei auta mikään, toivottavasti aika riittää, sillä katsastusajankohtani alkoi vääjäämättä lähestyä.

Juuri silloin kuulin siitä toisesta autosta huikkaisun:

- "Oletko menossa pesuun ?" Tajusin, että siinä toisessa autossa oli huoltoaseman työntekijä viemässä sitä autoa pesuun.

Vastasin hänelle, että olen. Työtekijä kysyi, onko mulla kiire, johon vastasin:

- "No, mulla on katsastus yhdeltä."

Jolloin työntekijä vilkaisi kelloa ja tuumasi:

- "No sitten mene sinä edeltä, mä voin odottaa. Tällä ei ole niin kiire."

Wow, ajattelin ja vastasin:

- "Okei, hienoa ! Kiitos paljon !"

Ja ajoin autoni pesuun. Aika alkoi olla tiukka, pääsin pesusta ulos kolmea vaille yksi. Onneksi katsastuspaikka oli lähellä, en paljoa myöhästynyt. Ja todellakin, katsastus meni läpi ilman mitään huomauttamista. Seuraavan kerran vuoden päästä jälleen.

Auton pesua edestä ja sivusta.

Pesun aikana voi siistiä autoa sisältä.


Kotiin ajelin puhtaalla, katsastetulla autolla

Kotimatkalla polttoainemittari näytti valoa, eli oli tankattava. Kotimatkan varrella on St1, johon vasta saatu, uusi käteisalennuskortti sopii. Ei muuta kuin korttia käyttämään.

Ensin alennuskortti sisään, sitten maksukortti ja eikun tankkaamaan. Tankkauksen jälkeen tulostutin tapani mukaan kuitin, jonka tarkastin mielenkiinnolla. Jep, taas säästin ! Peräti 0,013 euroa/litra. Minä käytän autossani aina 98-oktaavista, jonka hinta oli tuona päivänä 1,449 euroa/litra. Alennuksen kera hinta oli 1,436 euroa/litra. Taas säästin ropojani.

Säästöä ja hyvää mieltä

Kun sitten illalla kerroin miehelleni päiväni tapahtumista, olin niiiiin ylpeä säästämistäni rovoista. Ilman mitään alennuksia olisin maksanut auton katsastuksesta ja pesusta 114,90 euroa, enkä olisi saanut edes sitä pienen pientä alennusta polttoaineesta. Nyt siis maksoin yhteensä 74,00 euroa ja sain pienen pienen alennuksen polttoaineesta. Kokonaissäästö katsastuksesta ja auton pesusta oli siis peräti 40,90 euroa. Kannattaa siis hiukan vertailla ja tutkailla hintoja !

Puhumattakaan asiakaspalvelusta, jota sain ! Huoltoaseman myymälässä oli asioidessani paikalla sen aseman päällikkö, jolta myös sain tiedon pesujen hinnoista ja käteisalennuskortista, että ei ihme, että tieto alennuksista kulki. Lisäksi huoltoaseman työntekijä antoi minun mennä edeltään pesuun, kun tajusi, että mulla oli aikaa rajoitetusta katsastukseen, sillä kyllähän hän tietää auton pesun keston työpaikallaan.

Voin vain sanoa, että mikä onnistunut päivä ! Paistaa se aurinko risukasaankin joskus. Tästä "risukasasta" hieman myöhemmin...


*******


Kommentit

 1. Kiva, että oli onnistunut päivä!
  Blogissani olisi sinulle tunnustus. :) Ehtisitkö poikkeamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän harmauteen oli todellakin kiva piristyspäivä moinen päivä :-)

   Oooh, mikä tunnustus ! Suuri kiitos ! Laitetaanpa vastausta tulemaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos !