Tämän vuoden viimeinen hotelliarvosteluSarjassamme hotellielämää, vuoden viimeinen hotelliarvostelu tässä. Harrastuksemme vuoksi yövymme toisinaan hotelleissa. Jos kisojen eka kierros osuu aamupäivälle, ollaan katsottu järkevämmäksi lähteä kisapaikkakunnalle jo edellisenä päivänä. Tahtoo sanoa, että mahdollisesti työpäivän ja muutaman tunnin ajomatkan jälkeen ollaan hotellissa klo 18-20 kieppeillä. Ja kun aamulla on yleensä aikainen herätys, kun täytyy ehtiä valmistautua, niin ei montaa tuntia keritä viihtymään hotelleissa. Tämän takia emme myöskään ole valmiita ihan mitä tahansa maksamaan yhdestä pikaisesta yöstä. 

Tällä kertaa meillä oli suuntana Tampere. Tampereen keskustan hotelliyöpymisen hintoja katsottiin olevan jopa 149 euroa, joka on aivan liian kallista. Aiemminkin olemme törmänneet netissä Mango Hotelliin, ja tällä kertaa tarkastelimme sitä vieläkin tarkemmin, sillä yöpyminen mainostettiin olevan 69 euroa. Tutkailimme myös arvosteluja, mitä muut yöpyjät olivat kertoilleet tästä hotellista. Ainahan muiden kokemukset kiinnostavat. Kyllä niistä ainakin suuntaa-antavasti saa tietoa, että kannattaako itse kokeilla. No me päätettiin kokeilla, vaikkakin oli lukenut, että:

 • hotelli sijaitsee keskellä kolkkoa tehdasaluetta
 • lähin paikka, josta sai edes jotain ruokaa, oli kävelymatkan päässä, vaikka ei ihan vieressä ollutkaan
 • aamiainen hiukan suppea ja oli vain pussikaurapuuroa sekä kahviautomaattikahvia.


Joku kyllä kehui hotellihuoneen siisteyttä, ja toinen sanoi aamiaisen olevan ihan riittävä.

No ei siinä mitään, me tarvittiin yöpymispaikka, joten varattiin huone ajatuksella, että kokeillaan nyt tämäkin. Sen verran varattu hotelli oli, että saatiin ns. sviitti, jossa oma parveke ja joka oli hiukan kalliimpi, 79 euron hintainen. Mutta onhan se nyt huomattavasti halvempi, kuin 149 euroa. Lisäksi nykyään hotellit veloittavat pysäköinnistäkin minimissään 20 euroa, mikä on kyllä jo kohtuutonta ! Luulisi pysäköinnin sisältyvän huonehintaan. Mango Hotellilla ylipäätänsä oli pysäköinti ja sekin ilmainen, kun vain tulosti pysäköintiluvan, joka lähetettiin varauksen ja maksun yhteydessä.

Eli, tämän vuoden viimeinen hotelliyöpyminen tapahtui viime viikonloppuna. Olimme Tampereella Mango Hotellissa. Hotelli on ns. itsepalveluperiaattella toimiva hotelli. Mango Hotelli (www.mangohotel.fi) itse kertoo toiminnastaan omilla nettisivuillaan seuraavasti:

Mango Hotelli tarjoaa mieluisan yösijan itämaisella kosketuksella sekä alhaisimmilla hinnoilla Tampereella. Kaikki huoneemme ovat sisustettu klassisilla antiikki-tyylisillä huonekaluilla. Hotellimme innovatiivinen itsepalvelukonsepti mahdollistaa sen, että voit varata huoneesi helposti internetistä vuorokauden ympäri. Saat henkilökohtaisen koodin oviin, joten voit saapua hotelliin ilman erillistä sisäänkirjautumista vastaanotossa. Vastaanotto sijaitsee alakerrassa, ja on avoinna 07.00-23.00 joka päivä. Varaukset on mahdollista tehdä myös vastaanotossa.

Kun pääsimme hotellin pihaan, olin yllättynyt, sillä ei se ainakaan kovin kolkolla alueella tuntunut olevan. Vieressä oli asuinkerrostaloja, uusiakin tulossa, okei, olihan siinä automyymälöitä, mutta ei haitannut. Ehkä johtui siitä, että oli varautunut todella kolkkoon ympäristöön. Ruokapaikka oli lähellä, nimittäin Hesen Drive-in, josta haettiin iltapalaksi salaatit. Kieltämättä, onhan se helpompaa, kun on auto, jolla pörrätä ympäriinsä, kuin lähteä muutaman sadan metrin päähän kävellen. Hotellin vieressä oli kyllä jokin ruokapaikka, mutta se ei tainnut olla auki, kuin vain päiväsaikaan.

Kun menimme itse hotelliin sisään, käytimme ovikoodia, jonka saimme nettivarauksen yhteydessä, sillä eihän siellä ollut respaa (tai siis oli, mutta sitä kautta ei ollut pakko mennä), oltiinhan itsepalveluhotellissa. Ensivaikutelma rappukäytävän perusteella oli, että onpas siistiä. Hissiä ei ollut ja huoneemme oli 2. kerroksessa. Huoneeseen pääsy vaati myös koodin. Hotellihuonekin oli yllättävän siisti. Eli positiivinen yleisvaikutelma kesti. Huoneessa oli tv, oma wc, kunnon jääkaappi. 

Se, mitä itse jännitin, oli se, että kummoisia remuajia siellä saattaisi yöpyä. No niitähän siellä ei ollut, eli saimme nukuttua sen puolesta rauhassa. Mieheni nukkui kuulema todella hyvin sen yön, itse nukuin huonommin, kuten yleensäkin vieraassa paikassa ja ylipäätänsäkään en viime aikoina ole saanut aivan kunnolla nukuttua. Mutta kaikki edellytykset hyvään yöuneen olivat olemassa.

Aamiainen oli klo 8.00 alkaen. Me olimme kuin kärppänä heti tasan kahdeksalta aamiaishuoneessa, jonne myös mentiin ovikoodilla. Joo, oli siellä Elovena-kaurapuuropussit ja automaattikahvia, mutta muuten olimme positiivisesti yllättyneitä aamiaisesta. Meille kelpasi oikein hyvin. Aamiasiastiat pystyi jättämään pöytään, ne korjattiin puolesta.

Itsepalveluhotelli oli positiivinen kokemus. Vetää vertoja hotelliketjuille, jotka veloittavat pysäköinnistäkin. Oli edullinen, ihan siisti, aaminen riittävä.


******

Kommentit

 1. Sisustuskin näyttää kuvien perusteella ihan viihtyisälle. Mukavaa, että oli onnistunut kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sisustus oli tavanomaisuudesta poikkeava ja silti viihtyisä. Edullisuus ja mukavuus, ei voi muuta toivoa :-)

   Poista

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos !