Hotelliarvostelu - Forenom Aparthotel Espoo Leppävaara


Vuoden 2017 hotellielämämme alkoi heti tammikuussa. Itse asiassa hotellielämä alkoi jo joulukuussa kirjautuessamme Thaimaassa hotelliin, ja se asuminen jatkui tämän vuoden puolelle. Mutta kun puhun hotellielämästämme, puhun Suomen hotelleissa viettämistämme öistä. Vissi ero !

Thaimaassa, odotellessamme kotiinlähtöpäivänä lentokenttäkuljetusta, mietimme valmiiksi Suomen päässä tapahtuvia rutiineja. Koska lento oli myöhässä sen hetkisen tietojemme mukaan lähes 9 tuntia, laskeskelimme, mihin aikaan me oikein laskeutuisimme, ja mihin aikaan pääsisimme aloittamaan kotimatkamme ajaen kotiin parisataa kilometriä. Missä kunnossa mahtaisimme olla väsymyksen suhteen. Kun kellonajat suurinpiirtein alkoivat hahmottumaan, totesimme, että on aivan turhan riskaapelia lähteä ajamaan kotiin keskiyön jälkeen siinä väsymistilassa, kuin ajattelimme olevamme. Myös edelliskertaisten Thaimaan matkojen jälkeiset kotiinajamiset olivat vielä kirkkaina mielessä, joten ajaminen yöaikaan, pimeässä ja väsyneenä ei innostanut lainkaan. Siispä jo Thaimaassa hotellin aulassa, odottaessamme kotimatkan alkua, aloimme netin välityksellä etsimään hotelliyöpymistä lomamme päätteeksi.

Koska laskimme olevamme Suomessa klo 00.00 jälkeen, ajattelimme pääsevämme matkaan 01.00 mennessä matkalaukkujen odottelujen sun muiden muodollisuuksien jälkeen. Halusimme hotellin olevan mahdollisimman paljon matkan varrella, ettei tarvitsisi tehdä suurta mutkaa kokonaismatkaan. Lisäksi emme olleet, yhäkään, valmiita maksamaan yhdestä vajaasta yötä sata euroa tai enemmän. Vaikka se summa menisi miten päin samaan konkkaronkkaan kaikkine Thaimaan matkan kustannuksineen. Joku roti pitää olla !


Netistä löysimme Forenom Aparthotel Espoo Leppävaaran. On täysin matkan varrella ajaessa lentokentältä kehä ykköstä ja moottoritie ykköstä kohti. Hinta oli kohtuullinen 72 euroa. Systeemi toimii itsepalveluperiaatteella, joten sähköpostiin tuli ilmoitus numerosarjasta, jolla pääsee ovilukoista sisään. Auton pysäköinti oli ilmainen. Me emme todellakaan pysty ymmärtämään, miksi auton pysäköimisestä pitää maksaa, jos on hotellivieraana hotellissa. Pysäköinti kun voi olla jopa ainakin 20 euroa. Ei, me emme suostu siihen, vaan suorastaan vaadimme pysäköinnin olevan ilmainen hotelliasiakkaana.

Matka-aika lentokentältä hotelliin ei ollut pitkä, edes kilometreissä. Pysäköinti oli hotellin pihalla ja tilaakin oli meidän pysäköidä siihen vuorokauden aikaan, noin kello 02.00 yöllä. Parkkipaikka oli melkoisen täynnä muiden hotellivieraiden autoista, mutta vielä siis mekin saimme paikan autollemme. Sisäänpääsy, kuten sanottu, ovikoodilla, hissillä omaan kerrokseen ja jälleen ovikoodilla pääsy varattuun huoneeseen.

Käytävää

Koodilukot.

Itse huone oli siisti, uuden näköinen. Meidän huoneessamme oli kaksi erillistä sänkyä, mutta me kyllä kestimme sen. Sen, että jouduimme nukkumaan erillämme toisistamme. Tällä kertaa.

Huoneessa oli oma wc ja suihku. Huonehintaan sisältyi pyyhkeet ja liinavaatteet. Huoneessa oli veden- ja kahvinkeitin sekä instantkahvia, teetä, kermaa ja sokeria tarjolla. Siellä oli myös jääkaappi, mikroaaltouuni ja televisio. Näkymä oven suusta sisäänpäin ja ikkunasta oveen päin.

Sänkyjen vieressä olevat yölamput toimivat himmentimellä. Mielestäni jotenkin tosi hyvä idea. Itse kun saatan öisin heräillä, on kiva laittaa valoa päälle siten, ettei se loista kuin aurinko ja mahdollisesti herätä siten toista nukkujaa.


Sängyn vieressä himmentimellä toimiva yövalaisin.

Aamiaista ei hotellissa ollut, mutta kunhan saimme edes kahvia heti huoneessa itse tehtyä, asia oli ok. Huoneen kaapeista löytyi astioita, joita sai vapaasti käyttää. Käytön jälkeen ne oli itse tiskattava. Lisäksi omat roskat oli vietävä pois roska-aitaukseen, mikä löytyi parkkipaikan vierestä ja sekin toimi ovikoodilla.Pikkukipossa pussit instantkahvia, teetä, sokeria, maitoa.Huoneesta löytyy perussettiä.

Ehkä ainoa ruikutuksen aihe oli se, että huone oli luovutettava klo 11.00 mennessä. Tällä kertaa se ei meitä haitannut, sillä nukuimme huonosti varmaan matkan rasitusten kyllästäminä, mutta jos ajattelemme joskus käyttävämme uudelleen tätä hotellia, tiedän, että meille tulee tarvetta viipyä myöhempään. Vaikka klo 12.00 saakka. Tosin erillistä maksua vastaan saa viipyä huoneessa pidempäänkin, mutta nyt puhunkin vielä ilmaisesta palvelusta.

Hiljaista oli nukkua, vaikka hotelli sijaitsikin melkoisen lähellä kehä ykköstä. Me taisimme ehkä saada eniten häiriöitä aikaan saapuessamme yöllä huoneeseemme. Hiljaisuus oli klo 22.00 - 07.00. Joten, anteeksi jos pidimme meteliä. Ei ollut tarkoitus.
Forenom Aparthotel Espoo Leppävaara oli siisti, edullinen, matkan varrella oleva hotelli. Kaiken kaikkiaan hotellivierailustamme jäi hyvä maku.


*******

Kommentit