Hotelliarvostelu - Bestwestern Hotel Vallonia, Vaasa


Hotellielämä senkun jatkuu. Tai pitäisikö sanoa hotellivierailut jatkuvat. Sillä eihän me asuta hotelleissa montaa päivää kerrallaan, vaan vieraillaan yksi yö kerrallaan per hotelli.

Hotellivierailut kuitenkin jatkuvat tänä vuonna. Viime vuonna kerittiin vierailemaan useammassa hotellissa, eikä tahti näytä hirmusti laantuvan tänä vuonna.

Helmikuun viimeinen viikonloppu vietettiin Vaasassa Bestwestern Hotel Valloniassa. Vaasassa olemme aiemminkin olleet hotellivieraina, mutta tämänkertainen majapaikka oli uusi tuttavuus. Viimeksi yövyimme Sokos Hotelli Vaakuna Vaasassa.

Bestwestern-hotelliketju on uusi tuttavuus meille. Netin syövereistä tutkailtiin hintoja ja sen mukaan valitsimme hotellin. Kun rekisteröityi asiakkaaksi, huoneen hinnaksi jäi 90,90 euroa. Jos minulta kysytään, nin alkaa olemaan maksimihintoja, joita olen valmis maksamaan yhdestä yöstä, kun joudumme luovuttamaan sen ennen aikojaan seuraavana aamuna. Plussaa oli se, että huoneen pystyi peruuttamaan veloituksetta tietyn ajan kuluessa. Kaikkia netistä varattuja hotelleja kun ei voi enää peruuttaa maksutta. Meille on niin monta kertaa käynyt niin, että useimmin kun minä olen sairastunut flunssaan, emme ole päässeet lähtemään reissuun ja on pitänyt peruuttaa hotellihuone. Peruutusvaiheessa on todella ikävää, kun huomaa, että sitä ei pystykään peruuttaamaan enää ilman, että saisi rahojaan takaisin.Plussaa oli myös se, että auton pysäköinti  oli ilmainen, jonka lisäksi auton sai laittaa lämpimään halliin. Saapumispäivänämme ulkona oli kylmä pakkasviima, joten olikin erityisen mukavaa laittaa auto lämpimään talliin ajatellen, että seuraavana päivänä se ei ole täysin jäässä, eikä tarvitse webastoa käyttää.

Huone oli perussiisti. Huoneessa oli vedenkeitin ja tarjolla instantkahvia, teetä, maitojauhetta sekä sokeria. Minibaari löytyi myös, mutta sitä me ei käytetä, paitsi omien eväiden säilyttämiseen. Monta kertaa olen ajatellut, että joskus vielä unohdan kylmässä säilytettävät eväämme hotellin minibaariin. Ei siinä muuten mitään, mutta me kyllä tarvitsemme niitä eväitä päivän mittaan yleensä.


Sängyissä oli hyvä nukkua, oli ihan hyvät tyynyt ja peitot. Olimme näemmä varanneet huoneen kahdella erillisellä sängyllä, mutta onneksi ne pystyi vaivattomasti siirtämään vierekkäin. Luonnollisesti huoneessa oli myös televisio.

Yö nukuttiin hyvin, ei ollut melua tai muuta juhlintaa. En edes käyttänyt korvatulppia, vaikka mukanahan ne olivat. Se, mistä tykkään ylipäätänsä hotelleissa, on se, että siellä on pimennysverhot. Kyllä mun varmaan täytyy hommata kotiinkin makuuhuoneeseemme pimennysverhot.

Huonehintaan sisältyi aamiainen, joka oli tarjolla seuraavana aamuna eli lauantaina klo 7.30 alkaen. Aamiainen oli ehkä suppeampi, mihin olemme tottuneet, mutta toisaalta en osaa sanoa, mikä siinä mätti, että se olisi ollut suppeampi. Tarjolla kuitenkin oli puuroa, leikkeleitä, leipää, kananmunia, munakokkelia tai jotain, jokin ihme piirakkaakin oli ja hedelmiä. Jälkiruokapikarit olivat myös rivissä, niihin en koskenut, ja se kyllä harmittaa, sillä olivat sen verran karkin näköisiä sisältöineen. Näin jälkikäteen tajusin siis tämänkin seikan :-) Lisäksi tarjolla oli tietysti teetä, kahvia, kaakaota, mehua.

Hiukan outoa oli, että omat astiat pyydettiin viemään käytön jälkeen keräystarjottimelle. Ja sekin oli outoa, että illalla hotellin ravintolassa ei ollut ruokatarjoilua. Päivisin siellä kyllä tarjoiltiin lounasta. Ei sillä, että nälkään olisi kuollut, aivan hotellin vieressä oli K-kauppa, Kotipizza sekä Mamma Mia-pizza-kebabrafla, joista pystyi valitsemaan oman maun mukaan syömisensä. 

Kaiken kaikkiaan kokemus oli hyvä. Perussiisti huone perustarvikkeineen, hyvinkin nukkumiskelpoiset sängyt vuodevaatteineen. Ai niin, hotellissa oli myös jonkintasoinen Fitnesshuone, mutta sitä emme käyneet katsomassa. Näin vain ohimennessäni huoneen sisään. Siellä näytti olevan ainakin juoksumatto.******

Kommentit