Idyllinen, viihtyisä, romanttinen majoitus Vääksyssä - Apteekinmajoitus


Tällaisessa paikassa emme olekaan aiemmin yöpyneet. Todellakin virkistävää vaihtelua tunnetuimpiin hotelliketjuihin. 

Nimittäin Asikkalassa toimiva Vääksyn Apteekinmajoitus (www.apteekinmajoitus.fi). Ei ole iso paikka, mutta ei ole tarvekaan.

Majoituspaikka sijaitsee keskellä tunnelmallista ja idyllistä Wanhaa Vääksyä. Majoituspaikkaa ympäröi omakotitalot, jotka sijaitsevat aivan Vääksyn kanavan tuntumassa. Muutenkin koko Vääksy sijaitsee kahden vesistön, Päijänteen ja Vesijärven, välissä, joita kanava yhdistää.

Apteekinmajoituksen päärakennuksessa on seitsemän majoitushuonetta, jotka on sisustettu vanhanajan tyylillä. Jokaisessa huoneessa on oma kylpyhuone, taulu-tv ja jääkaappi. Keittiö ja kesällä grillipiha ovat asukkaiden käytettävissä. Aamiainen sisältyy hintaan ja se tarjoillaan keittiössä, jossa todellakin asukkaat saavat itsekin valmistaa omia aterioitaan ja säilyttää jääkaapissa eväitään.

Huoneita on siis 7, joista kolme sijaitsee alakerrassa ja loput yläkerrassa. Alakerran huoneet maksavat 85 euroa/yö, yläkerran huoneet 95 euroa/yö. Lisäksi tarjolla on sviitti, 120 euroa/yö.

Me olimme varanneet 85 euron hintaisen huoneen, joka sijaitsi alakerrassa.

Saapuessamme pysäköintialueelle, joka oli Apteekinmajoituksen pihapiirissä, ihastelimme välittömästi paikan ulkonäköä. Olimme suoraan sanottuina jo etukäteen uteliaita näkemään, millainen tämä paikka on.

Pääovesta menimme sisään ja oli kuin jonkun kotiin olisi mennyt. Sisustus oli idyllistä, romanttistakin. Vastaanottotiskillä oli kello, josta sai henkilökuntaa kutsuttua paikalla.


Sisäänkäynti

Vastaanotto


Vanhanajan puhelin.


Vastaanottoa vastapäätä näkymää.

Yläkerran portaiden vieressä vanhoja pulloja.
Kun pääsimme huoneeseemme, olimme aivan myytyjä. Vastaanoton sisustustyyli jatkui huoneessa. Huoneessa todellakin oli oma suihku/wc-huone, taulu-tv ja jääkaappi. Ikkunoissa oli romanttiset verhot sivuilla, lisäksi pimennysrullaverhot.Huoneen tapetti.

Ovemme antoi suoraan keittiöön. Olikin aivan ihanaa mennä aamiaiselle sukkasillaan, ei tarvinnut kenkiä laittaa jalkaan lainkaan. Oli todella kotoisa olo. Aamiainen oli laitettu buffet-tyylisesti esille. Kaikki tarvittavat aamiaistarvikkeet löytyivät, kuten isommissakin hotelleissa. Oli puuroa, gluteenittomanakin, leipää, leikkeleitä, juustoa, vihanneksia, kananmunia, munakasta, kahvia, teetä, mehua, varmaan jäi jotain mainitsematta. Nälkäisenä ei tarvinnut aamiaiselta lähteä.


Keittiön ikkunaToinen keittiön ikkuna.
Apteekinmajoituksesta voi varata huonetta puhelimitse ja sähköpostilla. Heidän nettisivuillaan on myös lomake, jota kautta voi ottaa heihin yhteyttä. 

Huonehinta oli todella kohtuullinen ja auton pysäköinti oli ilmainen. Jos ja kun asioimme taas Vääksyn suunnalla, aiomme varata huoneen Apteekinmajoituksesta. Mikäli vain on tilaa, eikä paikka ole jo täynnä. 

Lämpimästi voimme suositella Vääksyn Apteekinmajoitusta !


*******

Kommentit

  1. Voi miten ihana ja idyllinen paikka! Vääksyn ohi tulee aina ajettua ohi, kun menen vierailulle vanhempieni luokse, olen Keski-Suomesta kotoisin. Mutta en ole tiennyt tähän päivään saakka, että Vääksyssä on noin ihana majoituspaikka =).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Katinka ! Kyllä siellä on tämä pieni, yksityisten ylläpitämä Apteekinmajoitus. Nyt aloin miettimään, onko paikasta mitään kylttiä ohjaamaan sinne päätieltä. Keskustassa taitaa olla kyltti ja tietysti talon kulmassa on kyltti. Onneksi talo on tien vieressä, joten sitä ei voi missata kaikkien niiden omakotitalojen joukosta. Mutta todellakin, jos ajaa päätietä myöten, voi missata tämän idyllisyyden. Käykää joskus kurkkaamassa paikkaa edes ulkopuolelta ohimennessänne. Ja käykää vaikkapa syömässä ravintola Kanavan Kunkussa, jossa on a la carte-ruokalista. Me kävimme siellä vain katsomassa menyyn. :-)

      Poista

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos !