Rusketusta purkista


Käytän itseruskettavia tuotteita harrastuksemme puitteissa. Kivijalkakauppojen hyllyissä on melko minimaalisesti itseruskettavia tuotteita talviaikaan. Isommissa marketeissa niitä onneksi on, vaikkakin suppealla valikoimalla. Keväisin ja kesäaikaan niitä löytyy monipuolisemmin.

Itseruskettaviin olen tutustunut jo joskus 1980-luvulla ollessani teini, joten niiden käyttö ei ole uutta minulle. On vain kulunut muutama kymmenen vuotta, kun en ole juurikaan itseruskettavia käyttänyt. Ennen kuin nyt harrastuksemme puitteissa. Toki joskus kesähäihin mennessäni olen saattanut laittaa etenkin jalkoihin itseruskettavaa.Ylhäällä vasemmalla suihkutettava aine,
ylh. oikealla uudella ulkonäöllä varustettu voide,
alhaalla aiemmin ostettu ja jo lähes käytetty voide.

Pari viikkoa sitten jälleen kerran oli edessä itseruskettavan laitto. Edelliseltä kerralta purkkiin oli jäänyt sen verran vähän voidetta, jotta sitä olisi riittänyt koko keholle. Lisäksi voide, jota yleensä olen käyttänyt, on osoittautunut todella pistävän ja pahanhajuiseksi, että en halua sitä enää käyttää. Joko mun hajuaisti on muuttunut vuodessa tai sitten voiteen tuotekoostumusta on muutettu, pahempaan suuntaan. Ainahan itseruskettavat ovat haisseet kamalalta, mutta noin pistävä haju on jo mahdottomuus.

Jo pari vuotta sitten mieheni manasi hajua sivellessään sitä mun selkään, enkä silloin itse hajuun kiinnittänyt huomiota. Mutta seuraavan kerran muutamaa kuukautta myöhemmin huomasin voiteen pistävän hajun. Taisi olla eri aikaan ostettu purkkikin käytössä. Sivelin voidetta ihooni illalla ja nukkumaan mennessäni haju oli yhä niin pistävä, että en pystynyt kunnolla nukkumaan, kun pistävä haju tunki sieraimiini häiriten nukkumistani. En sitten tiedä, oliko ihoni pH niin hapan tai jotain, että se reagoi voiteen kanssa aiheuttaen niinkin pistävän ja pahanhajuisen tuoksun. Yleensä kuorin ihoni pariinkin kertaan peräkkäisinä iltoina ennen itseruskettavan voiteen levittämisiltaa, jotta iho olisi mahdollisimman puhdas, sileä, vastaanottavainen itseruskettavalle vaikutukselle.

Mutta jostain kumman syystä voide on alkanut haisemaan jo ennen kuin sitä on levittänyt iholle, eli on ollut pistävää hajua jo pullon suusta haistellessa. Päätin hommata toisenlaisen itseruskettavan tuotteen pahanhajuisen tuotteen sijaan. Sinänsä ikävää, sillä tästä voiteesta tuli hyvä sävy mun iholle, ei ollut liian keltainen, eikä punertava, vaan juuri hyvänsävyinen, vahva rusketus.

Tulipa kuitenkin ostettua tuttua pahanhajuista voidetta, kun tarjonta oli niin vähäinen Citymarketissa. Kyseessä on Garnierin Ambre Solairen itseruskettava voide (150 ml) (10,90 euroa), kuvassa ylhäällä oikealla. Myymälässä oli pari muutakin tuotetta, joista uskalsin ottaa yhden tuotteen testattavakseni. Nimittäin suihkutettavan tuotteen. Sekin oli Garnierin Ambre Solaire (150 ml) (13,90 euroa), kuvassa ylhäällä vasemmalla.


Tällä kertaa se tuttu voidemainen tuote, kuvassa ylhäällä oikealla, oli aivan eri hajuinen. Ei ollut pistävää hajua, vaan melko neutraali haju. Outoa sinänsä, sillä tuote oli se sama, mitä aiemminkin olin käyttänyt. Vain purkin kuosi oli hiukan erinäköinen, muutoin oli kyse samasta tuotteesta. Tätä voidetta levittelin kuitenkin käsivarsiin ja jalkoihin. Eikä ollut ongelmia nukkumisen kanssa, kun ei ollut pistävää hajua.

Selkään päätin kokeilla uutta, suihkutettavaa tuotetta, kuvassa ylhäällä vasemmalla. Ei muuta kuin mies apuun. Kylläpä suihke tuntuikin kylmältä paljaalle, puhtaalle iholle, hrrrr. Mutta olipas suihkutus nopea ja helppo käyttää. Ei tarvinnut käsin levitellä ja tasoitella ainetta sen enempää iholla, eikä voidetta tarvinnut pestä pahemmin käsistä poiskaan. 

Suihkutusaine myös kuivui nopeammin iholle verrattuna voiteeseen. Suihkutetta saa laitettua huomattavasti tasaisemmin iholle ja kuivuessaan ja vaikuttaessaan väri tulee esiin tasaisesti. Voidemaisen aineen on annettava kuivua kunnolla, ainakin tunnin, ennen kuin viitsii laittaa mitään päälle. Vaikka jossain sanotaankin, että vähintään 20 minuuttia annettava kuivua ennen vaatteiden laittamista päälle. Ei toimi mulla ainakaan. Annan voiteen iemytyä kunnolla, sillä ei voi olla varma, etteikö ainetta tarttuisi vaatteisiin aiheuttaen erivärisiä laikkukohtia iholle, jolloin niin sanottu rusketus ei olekaan tasainen.

Suihkutettavasta tuotteesta sain kyllä uuden kaverin itselleni. Sitä on niin helppo käyttää, se kuivuu nopeasti ja väristä tulee kertalaakista tasainen. Suutin on sellainen, että ainetta voi suihkuttaa lähes missä kulmassa tahansa iholle. Onhan se hiukan kalliimpi tuote voiteeseen verrattuna, vaikka ei suurta eroa hinnassa olekaan, mutta kyllä se helppous ja mukavuus ajaa edelle tässä kohtaa.

Olen kuullut parista tuotteesta, joita voisin kokeilla. Hinnat ovat hiukan eri luokkaa edellä mainittuihin tuotteisiin verrattuna.


Ensimmäinen iteruskettava, josta olen kuullut ja joka kiinnostaa, on Curasanon Self-Tanning Spray (200 ml). Hinta on melko suolainen ollen 39,90 euroa. Sitä myy mm. Body Action-nettikauppa (www.bodyaction.fi). Se levitetään levityskintaalla (glove for tanning spray, hinta 9,90 euroa), joka on hankittava erikseen, mutta senkin saa tilattua samasta nettikaupasta. Kintaita on erikseen vartalolle ja kasvoille. Noh, kasvoille en laita itseruskettavaa. Sen hoidan yleensä värivoiteen sävyllä ja loppuviimeeksi aurinkopuuterilla.

Curasanon Self-Tanning Spray

Curasanon kinnas

Toinen itseruskettava, joka kiinnostaa, on Vita Liberatan pHenomenal Mousse Dark (125 ml), jota myy mm. Sisters Beauty (www.sistersbeauty.fi). Tuotteesta löytyy Vita Liberatan sivuilla lisätietoa. Hinta on 45,00 euroa ja sekin levitetään parhaimman lopputuloksen saamiseksi kintaalla, joka on ostettava erikseen (hinta 6,00 euroa). Tämä tuote on mousse eli vaahto, jonka sanotaan levittyvän helposti ja tasaisesti. Rusketuksen luvataan kestävän 2-3 viikkoa.
Vita Liberatan pHenomenal Mousse Dark

Vielä on kolmas itseruskettava tuote, jota voisin kokeilla. Tätä kolmatta myy mm. Sokokset, ainakin netissä. Tuote on NKD SKN Tinted Tan Mousse itseruskettava mousse, sävy Dark (200 ml) (hinta 16,90 euroa). Tuotteen sanotaan olevan hajuton ja että se on valmistettu 100 % luonnollisesta DHA:sta, se ei sisällä hajusteita, parabeeneja eikä alkoholia. Kuulostaa hyvältä. Ja kintaallahan tätäkin on levitettävä parhaimman lopputuloksen saamiseksi.


NKD SKN Tinted Tan Mousse

Vaihtoehtoja on, hintahaitarikin melkoinen. Monesti olen myös miettinyt suihkurusketuksen hankkimista.  Kaikkeen sitä joutuukin harrastuksensa eteen tekemään.******

Kommentit

  1. Täällä yksi tammikuussa 50-v täyttänyt. Onnea sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei sinulle Sa laine ! Myöhästyneet onnitteluni sinulle saavuttaessasi maagisen 50 vuoden ! Itselläni se on vielä edessä, vaikka ehkä postauksestani saa väärän viestin. Eli minä täytän elokuun lopulla täydet 50 vuotta. Mutta hei, oletko tuntenut samoja muutoksia itsessäsi tai kehossasi, kuin minä tässä iässä ?

      Poista

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos !