Pääsiäisen jälkeinen elämä eli tajunnanvirtaa


Pääsiäinen mennä humpsahti tosta noin vaan. On aina kivaa, kun on monta päivää putkeen vapaata, mutta osaako monen päivän vapaista sitten nauttia ja viettää vapaata täysin rinnoin, se on jo toinen asia se.

No, täytyy myöntää, että kyllä mun vapaat meni ihan hyvin. Treenattiin kovasti ja sain tehtyä kotitöitäkin, sellaista kuin pyykinpesua ja ikkunanpesua. Etenkin olohuoneen ison ikkunan pesu sai mut todella hyvälle mielelle. Mä olen vähään tyytyväinen.


Olohuoneen ikkunanäkymää.

Olohuoneemme iso ikkuna on ajalta papu, eli varmaankin vuodelta 1939, jolloin talo on rakennettukin. Jep, meillä on vanhat ikkunat vielä, paitsi yläkerran laajennusosassa. Muutoin koko talo on vanhoilla ikkunoilla, vieläkin. Vanhat ikkunat ei sinänsä ole huono juttu, mutta se, miten ne on karmeissaan kiinni, on se, mikä tuottaa välillä, ei nyt vaivaa, mutta pohdintaa, että milloin pesisi sen ikkunan.

Sillä iso olohuoneemme ikkuna on otettava pois kokonaan karmeistaan pesua varten. Itse asiassa, ikkunoita on kaksi, ulko- ja sisäpuoli. Nyt kuitenkin halusin pestä sisäpuolisen ikkunan eli yksi iso ikkuna molemmilta puolilta sekä ulkoikkunan sisäpinta eli ikkunoiden välinen pinta. Tuliko jo vaikeasti selostetuksi ? Ajattelin, että ulkopuolisen ikkunan ulkopinnan voin pestä sitten myöhemmin, kun ilmat ovat lämpimämmät. 

Koska (sisäpuolen) ikkuna on iso, ei mun ainakaan ole mahdollista saada sitä yksinäni pois paikaltaan, saatika laittaa sitä takaisin. En luota siihen, että saisin sen poistettua ja takaisin laitettua yksinäni ilman, että se jotenkin menisi rikki. Lipsahtaisi käsistäni. Puhumattakaan siitä, että ikkunoissa on sälekaihtimet, jotka on kiinni karmeissa.

Ison ikkunan lisäksi kokonaisuuteen kuuluu kahden pikku ikkunankin pesu, sälekaihtimineen. Pikkuikkunat saan kyllä itsekin poistettua ja asetettua takaisin paikoilleen. Pala kakkua !

Olen siis odottanut hetkeä, jolloin olemme molemmat mieheni kanssa kotona, mulla on sopivasti aikaa ikkunan pesuun ja että ilmakin olisi suotuisa. Tosin ilma sai olla mitä vaan, kun en nyt pessyt ulkopuolen pintaa lainkaan. Se on likainen, mutta niin se oli sisäpuoleltakin sälekaihtimineen. Joka tapauksessa, ikkunan pesuhetkeen vaadittavat seikat toteutuivat toisena pääsiäispäivänä eli maanantaina alkuiltapäivästä. Muutamaa tuntia ennen harkkoja. Minä viis veisasin, että oli pyhäpäivä, mutt ei kai se haittaa...


Tanssikenkä tanssijalkaan.

Sitä vaan ihmettelen, kun meillä ei käynyt viikko ennen pääsiäistä sen enempää kuin pääsiäisenä mikään trolli tai pääsiäisnoita oven takana tuomassa virpomisoksia. Mahtaako syynä olla se, että me ei yksinkertaisesti olla kotona siihen aikaan, kun he käyvät ovea kolkuttamassa. Nimittäin viikonloppuisin aamupäivällä. Ehkä lapsukaiset ovat vuosien saatossa oppineet, että meillä ei olla koskaan kotona... Harvoin olemme viikonloppuisin aamupäivällä kotona, koska olemme treenaamassa.

Toivossa on hyvä elää ja siksipä tällä kertaa olimme kerrankin varautuneet antamaan jotain "palkkaa" virpomisesta, pikkusuklaamunilla. Mutta ei kukaan käynyt oven takana. Nyt meillä on kulhollinen pikkusuklaamunia. Ei auta kuin itse syödä ne pois. Etteivät mene pilalle.


Pikkuisia suklaamunia.

No sitä mä vaan, että pääsiäinen tuli, oli ja meni. Vapaata oli riittävästi ja tekemistä, kivaa tekemistä (=treenit) ja hyödyllistä tekemistä (=ikkunan pesu), sopivasti.

Miten teillä, kerkesittekö tylsistymään kaikista vapaapäivistä vai saisiko niitä olla enemmän ? Kohta on kuitenkin Vappu, ja silloin ainakin yksi vapaapäivä osuu arkipäivälle.


*******


Kommentit

  1. Oma Pääsiäinen meni ihan tässä kotosalla ollessa. Lauantaina kävin kyllä poikani ja hänen tyttöystävänsä luona syömässä. Vietettiin aikaa muutenkin yhdessä. Pelattiin Alfapetiä ja nautittiin hieman juomaakin. Mä olen yleensä näin Pääsiäisen aikaan lomalla, joten mulla on pitkät vapaat tiedossa. Vielä on pari päivää lomaa ja arki koittaa ensi viikolla. Koko lomani on mennyt ihan vaan ollessa. On sellainen taatunut olotila. En oikein ole jaksanut trenailla, enkä lenkkeillä. Olen siis vaan ollut vaan. Ehkä tämä "oleminen" on joskus ihan hyvästä. Antaa vaan itsensä olla ja vetää leediä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos !