Kasvovoiteiden hinnoissa ja ominaisuuksissa on eroa


Viime vuoden I Love Me-messuilta ostin Ziajan päivä- ja yövoiteen, jotka on tarkoitettu kuivalle, kypsälle, +50-vuotiaan iholle. Päivävoide on Jasmine Day Cream Anti-wrinkle SPF6 (50 ml) ja yövoide Jasmine Night Cream Anti-wrinkle (50 ml) (hinta Sokoksissa 12,90 € / syyskuu 2017). Sisältävät jasmiiniöljyä ja mikrokollageenia, joiden tarkoitus on kiinteyttää ja kirkastaa ihoa. Lisäksi tuotteet sisältävät hyaluronihappoa, joka vähentää juonteita sekä syväkosteuttaa ihoa. Päivävoiteessa on UV-suojakin.

Jo vuoden 2015 ILM-messuilta olin ostanut Ziajan päivävoiteen, johon ihastuin heti.


Ziajan Jasmiini-sarjan päivä- yövoide.


Koska käytän päivittäin päivä- ja yövoidetta, loppuvat ne tietysti jossain vaiheessa vuoden kulkua. Tämän vuoden kesän alussa mulla ei enää ollut näitä ihania tuotteita ja ajattelin, että kokeilenpa jotain edullisempaa. Ihan kokeilun ja testauksen sekä huvin vuoksi.
Olin lukenut jonkin verran juttua Lidlissä myytävistä Cien-tuotteista ja muistelin, että niitä kehuttiin melko vuolaastikin. Ei muuta kuin Lidlissä ruokaostosten yhteydessä kosmetiikkahyllylle katsomaan, mitä siellä olisi tarjolla. Olihan siellä Q10 Anti wrinkle-päivävoide (50 ml), hinta 3,29 €. Ajattelin, että eipä pahasti tule takkiin tällä hinnalla, vaikka tuote ei toimisikaan ihollani.
Cienin Q10 Anti-wrinkle päivävoide


Käytän päivittäin (etenkin arkisin) meikkivoidetta/värivoidetta sekä puuteria. Yleensä jännitän meikki-/värivoiteen sivelemistä päivävoiteen päälle, sillä koskaan ei tiedä, miten se levittyy. Varsinkin jos ei ole saman sarjan tuotteita. Huomasin, että Ziajan Jasmiini-tuotteet soveltuvat erinomaisesti eri merkkisten meikkivoiteiden kanssa yhteen. Meikkivoide levittyi tasaisesti päivävoiteen päällä ja teki tehtävänsä eli peitti pienet ihovirheet, ei paakkuuntunut juonteisiin eikä kerääntynyt pieniksi likapilkuiksi ihon pinnalle. Tiedättekö, sillee, että meikkivoide alkaa kerääntymään pieniksi paloiksi ihon pinnalle. Se ei imeydy, eikä levittäydy nätisti vaan todellakin kerääntyy paakuiksi ympäri nassua.

Cienin Q10-voide levittäytyi hyvin iholle ja imeytyikin mukavasti. Tuoksu on aika voimakas, joku hajuallergikko saattaa saada tästä päänsärkyä ja muita oireita, mutta itse en kuulu niihin, joten en tartu nyt siihen seikkaan, enkä siitä osaa sen enempää kertoa. MUTTA ! Meikkivoiteen levityksessä Q10-voiteen päälle oli ongelmia. Vaikka meikkivoide alkuun tuntuikin levittäytyvän tasaisesti päivävoiteen päälle, se alkoikin paakkumaan kasvoihin ihon pinnalle sen lämmetessä. Tuloksena meikkivoiteen epätasainen pinta iholla ja siten ihon väri kirjava. Lisäksi olin huomaavinani, että naamatauluni alkoi punertamaan tämän voiteen käytössä. Ei hyvä asia. Ja vielä, kun kesän aikana työssäni hikoilin naamaani myöten, huomasin, että meikkivoide liukeni erinomaisesti pois kasvoilta.

Se, että hikoillessa meikkivoide liukenee, ei varmaan sinänsä ole mitään ihmeellistä. Mulle kuitenkin on tärkeää, että meikki ei liukene kasvojen hikoillessa, etenkin kisameikin on pysyttävä hyvänä. Pari viime vuotta olen siis käyttänyt Ziajan tuotteita, jotka pitävät meikkivoiteen hyvin kasvojen iholla, eikä se edes paakkunnuta meikkivoidetta, edes kisatilanteessa.


MEIKKIVOITEEN MERKITYS

Se, että meikkivoide paakkuuntuu kasvoilla, voi johtua monesta eri tekijästä, kuten päivävoiteesta, meikkivoiteesta, ihotyypistä, ihon kunnosta, jne. Itse kokeilin muutamaakin meikkivoidetta Cienin Q10-Anti wrinkle voiteen kanssa. Jopa samoja, mitä Ziajan tuotteiden kanssa käytin. Kaikki meikkivoiteet käyttäytyivät samalla tavalla: paakkuuntuivat likakasoiksi kasvoille saaden kasvojen ihon näyttämään kirjavalta.

Samaan aikaan Cienin Q10-päivävoiteen oston yhteydessä ostin Cienin BB light-voiteen (50 ml). Halvalla kun sai. 

Cienin BB-voide tuntui levittyvän tasaisesti iholle, kunnes se lämpeni iholla. Lämpiessään BB-voide paakkuntui ja kasaantui iholle likapisteiksi. 

Kokeilin Cienin BB-voidetta Colosén yövoiteen päälle, jolloin se levittäytyi tasaisemmin. Outo juttu, sillä yövoidehan on koostumukseltaan paksumpi päivävoiteeseen verrattuna.


INCI-LUETTELOT

Se, mitä aloin kummeksumaan sekä Ziajan että Cienin tuoteluetteloiden (= inci-lista) osalta, on todellakin niiden sisältämät aineet ja niiden suuri määrä. Olen ollut uskossa, että mitä lyhyempi inci-lista, sitä parempi. Molemmissa sarjoissa listat ovat pitkät, kuin nälkävuodet, ja hiukan alkoi hirvittämään, että mitä kaikki aineet oikein ovatkaan.

Joku, joka tietää inci-aineista, saa mielellään kommentoida.

Ziajan päivävoiteen ja yövoiteen inci-listat.


Cienin Q10 Anti-wrinklen inci-lista.LOPPUTULOS

Aina ei saa hyvää halvalla.

En aio käyttää Cienin Q10 Anti-wrinkle päivävoidetta loppuun, koska:

aa) se saa kasvoni punoittamaan. 
bee) sen päälle meikkivoide levittäytyy huonosti
cee) etsin netistä lisäinfoa päivävoiteesta ja se kuulema sisältää muovia.

En aio käyttää Cienin BB-värivoide, light, koska:

aa) se ei levittäydy tasaisesti minkään kasvovoiteen kanssa
bee) kasaantuu kasvojen ihon pinnalle pieniksi likakasoiksi saaden kasvot näyttämään kirjavilta
cee) hikoillessa voide liukenee kasvoilta.

Aion käyttää, ainakin tositaiseksi inci-luettelosta huolimatta, Ziajan Jasmine päivä- ja yövoiteita, koska:

aa) päivävoiteesta tulee hyvä alusta meikkivoiteelle
bee) toimivat kosteuttavalla ja siloittavalla tavalla
cee) hinta-laatu-suhde kohdillaan.


Mitä kasvovoiteita sinä käytät ?

 Mikä on sulle tärkeintä kasvovoiteiden omainaisuuksista ?


*******