Pakko kertoa Lidlin Liedellä-ilmaisjakelulehdestäPakko hehkuttaa, onhan tämä asia näitä arjen pikku iloja, minulle suoraan sanottuna aromia elämään - asioita. Kyseessä on Lidlin ilmaisjakelulehti. Tämä postaus ei ole minkään valtakunnan yhteistyötä minkään tahon kanssa.

Olemme vuoden verran käyneet ruokaostoksilla Lidlissä. Siirryimme S-ketjusta Lidliin taloudellisuuden vuoksi. Huomasimme, että Prismoissa viikon kauppalaskut alkoivat olemaan tuplasti, vähintään neljännes, isompia, kuin ennen, vaikka ostimme samoja tuotteita, eikä mitään erikoista, entiseen verrattuna. Päätimme vaihtaa kauppaa edullisempaan ja kokeilla paljon kehuttua Lidliä. Kuulemamme mukaan siellä on paaaaljon halvempaa ja silti laatu ei ole huono.


Jälleen kauppareissulla Lidliin pari viikkoa sitten kauppareissun päätteeksi nappasin hetken mielijohteesta Lidlin ilmaisjakelulehden Liedellä, Syksy 2017. Kotimatkalla pikainen pläräys osoitti jo ensi lukemalla siinä olevan niin suuria, kuin pieniäkin asioita, jotka kiinnostivat. Tuli mieleen, että onko tässä lehti, joka luetaan kannesta kanteen. 


Liedellä, syksy 2017


Jo ensi pläräisyllä kiinnosti pari juttua ja muutama ruokaohje. Jo lehden kansikuva oli lupaava. Pikainen lehteily osoitti lehdessä olevan juttu proteiinipatukoista, juttu siemenistä, resepti Sieniporkkanapiirakka, resepti Lohirisotto kvinoasta, resepti Kuorrutettu sipulikeitto, resepti Broileria siiderissä sekä ikisuosikkiresepti Suklaamousse, ja nämä kaikki herättivät mielenkiintoani suuresti.Juttu proteiinipatukoiden valmistajasta.


Juttu siemenistä.

Kotiin päästyämme mies pläräisi pikaisesti lehden myös. Entisenä kirjapainoalalla työskennelleenä hän totesi lehdessä käytetyn paperin olevan melko laadukasta ollakseen ilmaisjakelulehti. Hän myös kiinnitti huomiota lehden mattapintaisuuteen mainiten, että ei ole kiiltäväpintainen, mutta muuten hyvää laatua on. Itse en välitä, onko lukemani lehti kiiltäväpintainen vai ei, kunhan kuvista saa selvän. Toisaalta kiiltopintainen saattaa häikäistä sen verran pahasti, että ei meinaa saada tolkkua kuvasta.Resepti Lohirisotto kvinoasta.

Lehden tarkempi lukeminen osoitti, että lehti todellakin on lehti, joka on luettava kannesta kanteen, pikkujuttuja myöten. Kaikkia reseptejä en koe haluavani kokeilla, mutta silti nekin reseptit oli kiva lukaista läpi.

Jutut, joista itse olin kiinnostunut, oli jutut proteiinipatukoiden valmistajasta sekä juttu siemenistä. Puhumattakaan pikkuisista vinkkijutuista, kuten Kakkuhampaan kolotukseen (s. 11) pikainen kakkuohje tai Värikylläinen syksy (s. 19) kertoi syksyn kattauksen väreistä ja vinkeistä sekä Terveiset ahdin valtakunnasta (s. 32-33), jossa asiaa silakoista ja muikuista.

Tähän hetkeen mennessä olen jo kokeillut Sieniporkkanapiirakkaa, Broileriä siiderissä sekä Suklaamoussea. Niistä kerron postauksissani, joten stay tuned !


Resepti Sieniporkkanapiirakka.

Reseptit Kuorrutettu sipulikeitto ja Broileriä siiderissä.


Resepti Suklaamousse.


*******Kommentit