Broileria siiderissä, resepti

Palatakseni vielä Lidlin syksyn 2017 Liedellä-lehteen, vuorossa Broileria siiderissä-resepti.

Koska en ole ammatiltani kokki, vaan aivan tavallinen keski-ikäinen täti, joka laittaa ruokaa, oli ainesten kanssa oltava alkuun tarkkana. Oikeastaan tarkkuus ulottui vain siideriin, sillä muutoin säveltelin reseptiä melko huolettomasti meillä jo olemassa olevilla tarvikkeilla.

Mutta siideri oli ostettava reseptin mukaan, sillä en tiennyt etukäteen ja ennestään, millainen ohjeessa oleva siideri on laatuaan. Olisiko se kuiva, makea tai puolijotain siltä väliltä. Haluttua siideriä sain Lidlistä, luonnollisesti.

Sillä hetkellä Lidlissä ei ollut selleriä, ei ainakaan löydetty hyllyistä, joten päätin olla ilman, vaikka olisin mielläni sitä ostanut. Sen sijaan käytin porkkanaa.

Kun olimme vastikään käyty noukkimassa suppilovahveroita, päätin käyttää niitä poiketen alkuperäisestä reseptistä, johon tuli herkkusieniä.

Muutoin taisin kokkailla annetun ohjeen mukaan.

Paitsi että esimerkiksi käyttämäni öljy ei ollut Vita d’Orin rapsiöljyä, eikä suola ja mustapippuri olleet Kaniaa. Taisi broilerinpalat olla sentään paistileikettä... Niin ja omena oli omasta puusta. Tänä vuonna meidän puissa oli huono omenasato. Vain kesälajiketta saatiin muutama kourallinen ja niistä otin tähän ruokaan pari omenaa. Alkuperäisessä ohjeessa ei oltu sanottu, minkälaista omenaa oli käytettävä.

Ohessa Lidlin Liedellä-lehdessä oleva resepti aineksineen ja valmistusohjeineen:


BROILERIA SIIDERISSÄ

Tarvikkeet:
 • 800 g Kanamestarin broilerin paistileikettä
 • 1,5 tl Kania suolaa
 • 1 tl Kania mustapippuria
 • 1 tl Pohjolan Meijeri voita
 • 1 rkl Vita d’Or rapsiöljy
 • 0,5 pkt Grillimaisteri pekonia silputtuna
 • 2 sipulia
 • 3 - 4 valkosipulinkynttä
 • 150 g juuriselleriä kuorittuna ja pilkottuna
 • 1 omena
 • 0,5 rasia tuoreita herkkusieniä
 • 5 dl Karlens kuivaa omenasiideriä
 • 0,5 ruukkua lehtipersiljaa silputtuna

Valmistusohjeet:

Valmistusaika 30 - 60 min.
 1. Kuivaa paistileikkeet talouspaperiin, puolita broilerit ja mausta palat suolalla ja pippurilla.
 2. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Ruskista broilerinpalat ja pekoni parissa erässä. Siirrä lihat pataan.
 3. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja paloittele selleri ja omena pieniksi kuutioiksi. Leikkaa herkkusienet neljään osaan.
 4. Kuullota kaikki kasvikset parissa erässä pannulla ja kumoa pataan.
 5. Lisää pataan siideri.
 6. Hauduta kannen alla liedellä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes broileri on mehevän kypsää.
 7. Tarkista maku, silppua pataan lehtipersiljaa ja tarjoa keitetyn riisin ja patongin kera.Tämä on erinomainen pataruoka, mutta tällä kertaa kokeilin valmistusta kattilassa lieden päällä. Ruoan tarjoilin keitetyn riisin kera. Maku oli hyvinkin siiderimäinen. Jotenkin ihmettelin, että siideriä tulee reseptissä mainitun paljon, sillä ajattelin, että siihen tulee jotain buljonkia (lihalientä tai vastaavaa) lisäksi. Maun suuri siiderisyys johtunee siitä, että tein ruoan itse, eikä esimerkiksi mieheni, ainahan toisen tekemä ruoka on parempaa, joten siksi kai siiderin makua oikein hamuilemalla hamuin ja totesin maussa olevan paljon siiderin makua. Mieheni tykkäsi kovasti tästä ruoasta, eikä hänen mielestään siiderin maku ollut lainkaan mitenkään silmiinpistävä tai, tässä tapauksessa, suuhunpistävä.

Tässä on resepti, jota aion toistekin käyttää. Seuraavalla kerralla käytän sekä porkkanaa, että selleriä ja saatanpa laittaa palsternakkaakin. Ja saatan jättää sienetkin kokonaan pois. Siitä tullee sitten ihan Heidin broileripata...


*******

Kommentit