Hiipuvia haituvia, juttu hiusprobleemastani tänä päivänä ja kokemukset Cutrinin Bio+-tuotteista

Minulta on kysytty, mikä on tilanne hiustenlähtöni ja hiuspohjani osalta, eli kuinka päänahkani nyt voi: onko se yhä täynnä punaisia näppyjä ja onko hiustenlähtö loppunut.

Joten, päivitänpä kuulumiseni päänahkani ja hiusteni osalta. Näistä ongelmistani olen kirjoittanutkin aiemmin:
Hiuspulmia kerrakseen (14.6.2016)
Törmäsin pommiin (15.6.2016)

Alkutilannehan oli se, että päänahkani oli täynnä pieniä, punaisia näppyjä, joita kampaajani ihmetteli ja kysyi, josko päänahkani kutiaisi. Kun sitten ilmeni hiusten seassa selvä hiustenlähdöstä johtuva rako vasemman korvan kohdalla, oli aika selvittää, mikä mun päänahan ja hiusten tilanne oikein oli. Kävin oikein  lääkärillä saakka selvittämässä, josko olisi ongelmia esimerkiksi kilpirauhasessa. Näistä kaikista olen kertoillut em. otsikoiden tiimoilla.
Tänä päivänä tilanne on se, että hiukseni ovat harventuneet, mielestäni melko selvästikin, kauttaaltaan ja entisestään verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen. Ohuesta hiuspehkostani on tullut entistä ohuempi ja tuntuu, että päänahka kuultaa läpi. Lisäksi päänahkani ei kestä mitä tahansa shampoita yhäkään. Olen ollut ostamatta sulfaattisia shampoita ja pesu onkin ollut kananmunalla pesemistä suurimmaksi osaksi.

HIUSTENPESU KANANMUNALLA

Kananmunalla pesu (nopoo-hiustenpesu) on ihanan tuntuista jo ihan silläkin, että pesun jälkeen päänahka ei tunnu miltään ikävältä. Se tuntuu kummalliselta, kun ei mitenkään kiristä, kutise päänahassa, eikä edes hiukset ole latistuneet liian kosteuttavista tuotteista. Ongelmaksi on ehkä tullut se, että en ole käyttänyt vähään aikaan mitään hoitoainetta kananmunapesun jälkeen, jolloin hiukseni ovat kuivuneet liian paljon, koska ne ovat katkeilleet. Hoitoaineen käyttö olisi ehdotonta tällä hiuslaadulla.

MYRKKYTUOTTEET

Kesäkuun alussa kaivelin kylppärin kaappeja ja löysin Tigin hiustuotteita. Mitä ! Enkö ollutkaan näitä vielä heittänyt mäkeen ! Nyt päätin sen tehdä. Enhän ollut niitä käyttänyt aikoihin, koska ne eivät sovellu mulle. Ajattelin ennen roskiin laittoa kysäistä perhepiirissäni, että josko joku niitä käyttäisi, että tuotteet eivät vaikuta heihin, kuten minuun. Kun laitoin viestiä, että voisin antaa nämä tuotteet pois, laitoin  myös varoituksen, että en suosittele niitä kuitenkaan kenellekään. Arvasinhan sen, ettei kukaan niitä halunnutkaan, ja oikeastaan olin tyytyväinen, sillä en haluaisi kenenkään käyttävän tällaisia myrkkyjä, vaikka ne voisikin huuhdella pois ja siten ei muka vaikuttaisi vahingollisesti.

Niinpä heitin lähes käyttämättömiä tuotteita roskiin (kuva alla). En ole tekoani kadunnut, enkä ole niitä tuotteita kaivannut.


Roskiin menossa olevat hiustenhoitoaineet.

UUTTA SARJAA KOKEILUUN

Elokuun alussa sain puuskan ostaa hiustuotteita ajatuksella, että kokeilen, josko ne eivät vaikuttaisi kutisevasti tai muulla epähalutulla tavalla mun päänahassani. Pitkästä aikaa pesisin hiukseni varsinaisella shampoolla, ei aina kananmunalla, ja kosteuttaisin hiukseni hoitoaineella sen sijaan, että jättäisin hiukset ilman mitään hoitainetta.

Olin jo pitkään, kaksi vuotta ainakin, miettinyt Cutrinin Bio+-tuotesarjaa, koska sarja vaikuttaa auttavan niin hiuksia, kuin hiuspohjaa eli päänahkaa.


SARJA BIO+ HAIR VITALITY

Mulla on hiustenlähtöongelma ja hiuspohjan ongelmia sekä värikäsitellyt (vaaleat raidat) hiukset. Tarvitsen siis hiuspohjaa sekä hiuksia vahvistavia tuotteita. Haluan estää hiustenlähdön ja haluan antaa edellytykset uusien hiusten kasvulle. Siksi valitsin Energen-sarjan. Alla jokaisen tuotteen kohdalla on suora lainaus mainostekstistä, jonka olen napannut netistä.Bio+ Energen - sarja.

1) ENERGEN SHAMPOO (200 ml), NAISTEN  HIUKSILLE JA HIUSPOHJALLE
Hiuksia ja hiuspohjaa vahvistava shampoo auttaa ehkäisemään ja hidastamaan ennenaikaista hiustenlähtöä. Vahvistaa hiuksia, ylläpitää hiuspohjan hyvinvointia ja virkistää pintaverenkiertoa auttaen edistämään uusien hiusten kasvua.

2) ENERGEN CARE HOITOAINE (175 ml) PITKILLE/VÄRIKÄSITELLYILLE HIUKSILLE
Vahvistava ja ravitseva hoitoaine jatkuvaan käyttöön pitkille ja värikäsitellyille hiuksille. Auttaa vahvistamaan hiuksia, antaa kauniin kiillon ja parantaa hiusten käsiteltävyyttä. Sopii käytettäväksi kaikkien BIO+-sarjan shampoiden kanssa.
3) ENERGEN SERUM (150 ml), HIUSPOHJAA VIRKISTÄVÄ SEERUMI NAISILLE
Hiuspohjaan jätettävä tasapainottava seerumi suojaa, hoitaa ja virkistää hiuspohjaa antaen edellytykset uusien hiusten kasvulle. Auttaa ehkäisemään ja hidastamaan ennenaikaista hiustenlähtöä.

SARJA BIO + BALANCE, DRYNESS RELIEF

Mulla on myös kuiva ja herkkä päänahka sekä kosteusköyhä hiuslaatu. Samoin mulla on kutiseva hiuspohja, ei kuitenkaan hilsettä esiinny, joten miksipä en kokeilisi Balance - tuotesarjaa. Jälleen mainostekstit suorina lainauksina.


Bio+ Balance-sarja.

1)  BALANCE-SHAMPOO (200 ml), KOSTEUTTAVA SHAMPOO KUIVALLE/HERKÄLLE HIUSPOHJALLE, NORMAALIT JA VÄRIKÄSITELLYT HIUKSET
Tehokkaasti kosteuttava shampoo tasapainottaa ja rauhoittaa hiuspohjaa sekä auttaa ennaltaehkäisemään kuivan hilseen muodostumista. Suositellaan jatkuvaan käyttöön.

2) BALANCE CARE (175 ml), KOSTEUTTAVA HOITOAINE KAIKILLE HIUSTYYPEILLE
Välitön helpotus kuivalle ja herkälle hiuspohjalle. Hiuspohjaan jätettävä tehohoito ehkäisee kuivaa hilsettä ja kutinaa, antaa tehokkaan 24 tunnin kosteutuksen ja palauttaa hiuspohjan pehmeyden ja tasapainon. Imeytyy nopeasti eikä jätä hiuksia rasvaisen tuntuisiksi. Sopii jatkuvaan käyttöön.
3)  BALANCE MOISTURIZER (75 ml),  KOSTEUTTAVA TEHOHOITO 
KUIVALLE/HERKÄLLE HIUSPOHJALLE
Välitön helpotus kuivalle ja herkälle hiuspohjalle. Hiuspohjaan jätettävä tehohoito ehkäisee kuivaa hilsettä ja kutinaa, antaa tehokkaan 24 tunnin kosteutuksen ja palauttaa hiuspohjan pehmeyden ja tasapainon. Imeytyy nopeasti eikä jätä hiuksia rasvaisen tuntuisiksi. Sopii jatkuvaan käyttöön.


KÄYTTÖKOKEMUKSENI JA VAIKUTUKSET

Olen käyttänyt molempia sarjoja muutaman kerran. Aivan sama, kumpi sarja kyseessä, päänahka kihelmöi ja kutisee tuotteiden käytön jäljiltä. Ei kiva, ei. Hiukset kyllä tuntuvat tykkäävän, etenkin Energen-sarjasta, mutta kun tarkoitukseni on hoitaa päänahkaani ja virkistää ja edesauttaa hiusten uusiutumista, niin jotenkin on olo, että nyt mennään metsään näiden tuotteiden käytön kohdalla. 

Olen heittänyt pahvipurkit, joissa tuotteet olivat, roskiin aikoja sitten, joten kunnon inci-listaa en osaa nyt kertoa. Mutta muistaakseni shampoissa oli sulfaattia eli sodium laureth sulfatea, jonka uskon olevan se tekijä, joka saa päänahkani kutisemaan ja kihelmöimään. Sen myös sanotaan olevan aine, joka aiheuttaa hiustenlähtöä.

Pesun jälkeen päänahkaan jätettävät tuotteet, Energen Serum ja Balance Moisturizer, on ollut varmasti väärä ostos, sillä en usko niiden tehoon ulkoisella käytöllä, ja vaikka uskoisinkin, on käytön jälkeinen tunne päänahassa määräävä tekijä, jonka takia en uskalla niitä käyttää. Mutta voisinhan vielä kertaalleen niitä kokeilla...jos uskallan.

LOPPUPÄÄTELMÄNI

Olen sitä mieltä, että kaikki lähtee sisältä päin, niin tässäkin asiassa. Totuus myös on se, että väistämättä tullee vaihe, että hiukset vain ohenevat muun muassa ikääntymisestä johtuen. Muita hiustenlähdön syitä on stressi, liian nopea laihdutus, perintötekijät, jokin sairaus, vitamiinien ja/tai hivenaineiden puute.

Uskon ulkoisesti käytettävien hoitoaineiden tehoon hiusten hyvinvoinnissa, mutta niidenkin aineiden oltava ensisijaisesti myrkyttömiä. 

Jo keväällä ostin ja aloin käyttämään sisäisesti lisäravinteita, joiden uskon ja toivon auttavan hiustenlähtöpulmaani. Olen hankkinut sisäisesti nautittaviksi biotiinia, Q10:iä ja seleeniä. Katsotaan, onko näillä mitään vaikutusta tähän ongelmaani mun.

Mutta mitä tehdä tuotteilla, joita ei voi käyttää ? Joudunko jälleen heittämään lähes käyttämättömiä tuotteita roskiin ?

Toisaalta, ne, jotka eivät saa reaktioita sulfaatista, voivat käyttää niitä sisältäviä tuotteita. Onhan ne poishuuhdeltavia, ja siten ok-tuotteita, kaiketi. Itselläni tämä ei päde, mutta tiedän, että jotkut pystyvät käyttämään oireetta sulfaattisia tuotteita. Tällä perusteella voisin antaa miehelleni Balance-sarjan. Ehkä kokeilen vielä kuitenkin näitä tuotteita, varmuuden vuoksi. Voisin kokeilla hiusten pesua pää alaspäin siten, että aineet eivät kosketa päänahkaa. Mahtaisiko onnistua ?Mutta mikäli ne eivät minun käyttööni sovi, niin roskiin lähtee, ellen saa annettua niitä jollekin tarvitsevalla/niitä haluavalle.


*******

Kommentit

 1. Itse kävisin kampaajalla jolla on kamera jolla näkee hiuspohjan läheltä. Täällä Turussa ainakin yhdellä kampaajalla on kerran viikossa ilmainen hiuspohjankuvaus jota hän mainostaa Aamuset ilmaisjakelulehdessä. Myös messuilla niitä koneita näkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei shayla76 ja kiitos suuresti kommentistasi ! Hyvä, kun otit puheeksi tämän asian, olenkin miettinyt käyväni jossain hiuspohjan kuvauksessa. Olen nyt riittävän kauan yrittänyt olla reipas ja selvittää tämän asian itsekseni, mutta en kyllä selviä siitä enää yksin omine nokkineni. Voisin käydä siellä mainitsemassasi liikkeessä, mutta täytynee selvittää, mikä se kampaaja on. Meille kun ei mainoslehtiä juurikaan tule, vaikka haluaisin. Otanpa tämän nyt asiakseni, eli, otan selville sen kampaajan Turussa (asumme lähellä Turkua), ja käyn hiuspohjan kuvauksessa. Kiitos "tönäisystä" ja palataan asian tiimoilta :-)

   Poista
  2. Luultavasti yrittävät myydä jotain bio+ tuotetta. Mutta itse kävin lääkärissä josta ei mitään apua ollut eikä mieslääkäri mitään ihmeempää tehnyt kun hellästi veti hiuksista ja katsoi montako hiusta lähtee. Itse huomaan hiustenlähdön hiustenpesun aikana (piti hankkia Clas Ohlsonista pienempi reikäisempi suodatin kun huoltoyhtiö kävi kamalan usein avaamassa viemärin), mutta omaan pitkä hiukset. Hiuspohjassani ei näy mitään erikoista eikä kirvele, kutiaa mutta luonnonkiharaksi on latvat kuivat ja välillä käytän sekä bio+ hiuspohjaa kuorivaa naamiota (oli joskus ruskealla tarralla nyt vaalean vihreällä) ja syväpuhdistavaa shamppoota (ISM deep cleansing shamppoo). Käytän välillä bio+n active serumia (tekee vaan hiukset rasvaisen näköisiksi). Yleensä käytän schwartzkopfin bc fibre force shamppoota (saa halvemmalla citymarketissa sijaitsevan kampaajatukkumyyntiliikkeen kautta kun nyt keskustan mona liisa liike suljettiin)Mutta muuten keratiinia, biotiinia sisältävät shamppoot on hyviä hiuksille kun ne vahvistaa hiuksia. Netissä voi lukea aamuset nettilehteä.

   Poista
  3. Lääkärissä kävin vuosi sitten, silloin ei löytynyt mitään erikoista. Edes silloinen hiustenlähdöstä oleva rako ei ollut heidän mielestään "mitään". Luonnonkihara on tavallista kuivempaa sorttia, ja sen olen minäkin hyväksynyt. Mutta se hiustenlähtö, voi että ! Ja päänahan kutiseminen, kihelmöiminen, välillä se on punertavakin. Tuumasta toimeen, selvitin näitä kuvausjuttuja netistä. Soitin Hiusklinikalle eilen tarkentaakseni palvelua, joka sopisi minulle, ja varaan vielä tänään ajan sinne. Jos sieltä tulee tuloksena "ei mitään", sitten ei voi mitään, mutta saan mielenrauhan tai en ainakaan enää vatvo tätä asiaa, alkaa jo itseänikin kyllästyttää tää vatvominen :-D Hiuksille noi bio+-tuotteet tuntuvat ihan ok-tuotteilta, mutta päänahka ei niistä tykkää. Kiitti vinkistä keratiinia ja biotiinia sisältävistä shampoista. Otanpa niistä lisää selvää. Ilmeisesti sinä voit käyttää näitä mulla olevia bio+-tuotteita ?

   Poista
  4. Hiusklinikka maksaa enkä ole siitä mitään hyvää netissä löytänyt. Itse kävin todellakin yliopistonkadulla sijaitsevalla kampaajalla ilmaiseksi.

   Poista
  5. Mussa näyttää olevan jahkailijan vikaa...en varannutkaan vielä aikaa. Mietin ihan samaa, että se maksaa, aika paljonkin. Kun tutustuin I Love Me-messujen tarjontaan, siellä tosiaan on näitä kuvauksia ilmaiseksi. Voisin käydä siellä, mikäli ei ole kauheaa tunkua ja voisin jättää siinä pisteessä käymiseni viimeisiksi teoikseni siltä päivältä, jolloin hiuskuontalon sekaisuus ei enää haittaa :-) Ja jos en siellä käy, voisin käydä Yliopistokadun ilmaisessa tutkimuksessa. Jos sinä olet siellä käynyt, uskallan minäkin sinne mennä ;-) :-)

   Poista
 2. Mulla on ongelmallinen päänahka. Käytin vuosia Bio+ tuotteita, kunnes vaihdoin System 4 -
  tuotteisiin. Käytän käsitetyille hiuksille sopivaa shampoota. Ja sain päänahkani joten kuten hyvään kuntoon. Välillä olen käyttänyt muista kampaapotuotteita ja jos muutaman viikon jälkeen päänahkani alkaa kutista. Välillä saatan raapia sen ihan verelihalle. Olen kyllä ollut tyytyväinen System 4 tuotteisiin, mutta ehkä olisi jo aika vaihtaa takaisin Bio + tai sitten ei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisikö System-sarjassa olla käynyt joku tutkimus myös ? Niitähän on monta "pakettia", joten mistä tietää, mikä on itselle oikea System-paketti ilman tutkimusta ? Jotenkin lohdullista kuulla, että muilla on samanlaisia ongelmia päänahan kanssa, kuin minulla. Kenellekään en tällaista toivo, mutta lohduttaa vertaistuki. Kiitos, Ihana !

   Poista

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos !