Messut messuiltu, I Love Me 2017 - satoa
Aamulla 7.45 auto starttasi kohti messupäivää. Messukeskuksessa oltiin vaille yhtätoista. Messujen ensimmäinen tunti meni kuohuvan merkeissä. Meitä oli kaksi, jotka juhlisti 50 vuoden taittumista, minä ja Eräs nainen. Tosin varsinainen päivähän oli jo elokuun lopulla, meillä molemmilla, vain yhden päivän erotuksella. Mutta eihän se haittaa, vaikka hiukan myöhässä juhlistaa tätä virstanpylvästä. Sanotaanhan sitä, että parempi myöhään, kuin ei milloinkaan. 
Kahden kuohuviinilasillisen jälkeen aloitimme varsinaisen messuilun.

Messukauppalappuni olin unohtanut kotiin pöydälle, tietysti, mutta ajattelin pitää pääni kylmänä kuohuviinilasillisista huolimatta. Koska tiesin, että väkeä alkaa pukkaamaan ku pipoa iltapäivällä, oli halutut ständit äkkiä päästävä käymään läpi. Matkan varrella oli monta hyvää ja mielenkiintoista ständiä, johon olisi voinut jäädä tutkailemaan pidemmäksi aikaa, mutta kun tiesi ajan rajallisuuden väentungoksen vuoksi ja lisäksi oman ja seurueen (äiti ja aviomies mukana myös) jaksamisen suhteen, oli heräteständit pakko jättää minimiin.

ORKLAN ANYDAY

Ensimmäinen varsinainen pysähdysständi oli Orklan Anyday Nuts-ständi (7p120). Siellä oli puu, johon sai ripustaa mietteensä pyykkipojalla. Kun sen oli tehnyt, sai pussillisen kuivapaahdettuja ja kevyesti suolattuja manteleita. Kiva pikku välipala.

OHIKIITÄVÄT STÄNDIT

Kevyesti ohitimme Petrin Suklaapuodin (7p119). Ihanan näköisiä käsintehtyjä suklaita rivikaupalla. Mutta, vain kuvan kerkesin pikaisesti nappaamaan.

Käsintehtyjä suklaita.

Pää väkkäränä puolelta toiselle kiertyessä hoksasin Polar Nutritionin (7n118) ständillä maistiaisia. Kaikkia esillä olevia oli maistettava. Mielenkiintoinen ständi, johon en ehtinyt sen enempää tutustumaan.

Polar Nutrition.


Ja sitten päästiin asiaan.


ARCTIC WARRIORSArctic Warriors (7m110) on pakko aina tsekata. Viime vuonna hankin isot pullot (500 ml) Taistelijaa ja Puolustajaa, jotka mielestäni antoivat mainostettua puhtia sekä vastustuskykyä. Nimet on nyt muuttuneet, mutta samalla periaatteella tuotteet toimivat. Sinni on suorituskykyä lisäävä ruusujuuri-nokkosyrttieliksiiri, Mahti on vastustuskykyä vahvistava väinönputki-nokkosyrttieliksiiri. Heti seuraavana päivänä treeneissä treenasin pelkän Sinnin voimalla, ja toimi erinomaisen hyvin. Yleensä käytän urheilujuomana maltoa, joskus terästettynä iBCAA:lla, mutta koska ne olivat loppuneet, päätin kokeilla Sinniä. Valehtelematta olin huomattavan pirteä myös kolmen tunnin treenien jälkeenkin. Uskon vahvasti Sinnin toimineen. Turhaan ei pakkauksen kyljessä lue: "...ja sisua löytyy kuin lappilaiselta pienviljelijältä." Kaupan päälliseksi sai vielä 10 kappaleen yrttijuomashottia valintaisena, me valitsimme Sinniä.

Minä ja Ilkka kauppinen, Arctic Warriors.

Arctic Warriorsin tuotteista Kuusenkerkkää olen käyttänyt säännöllisesti. Sopii erinomaisesti puuroon, smoothiin, salaattiin, sellaisenaan veden kanssa. You just name it !

PUHDISTAMO

Kookosvettä poikineen.

Puhdistamon ständi oli matkan varrella ja kookosvesi meinasi viedä tämän tädin mennessään. Mutta kun mies sanoi tiukan vakuuttavasti, ettei aio kantaa mitään kookosvesiä messuilta autolle, oli juomat jätettävä messuille ja siirryttävä seuraavaan paikkaan eli foodinin ständille.


FOODIN


foodinin viherjauhetta.

Seuraavana oli vuorossa toinen must-ständi, foodin. Ja siellähän olikin se, mitä hain eli litran purnukka kookosöljyä hintaan 10 euroa. Pähkäilin jonkin aikaa sitä, ostaako yksi vai kaksi purnukkaa kookosta, mutta kuten Eräs nainen sanoi, "sua harmittaa, jos et nyt ota kahta", oli helppo päätyä ostamaan kaksi purnukkaa. Enkä ole katunut, päinvastoin, katuisin, mikäli olisin vain sen yhden ostanut. Lisäksi ostin kympillä purkin viherjauhetta.


Tykkään foodinin tuotteista. Pieni perheyritys on mielestäni uskottava yritys tuotteineen. Aiemminkin olen heidän tuotteitaan ostanut, kuten mm. kookosöljyä, joten tiedän, mitä ostan heiltä ostaessani.


Kookosöljyn monet käyttökohteet.

Lisäksi foodinin ständillä oli Jere Karalahti kirjoittamassa nimmariaan kirjaansa sekä Jaakko Halmetoja, biohakkeriguru, antamassa omia vinkkejään.

Jere Karalahti.

Jakko Halmetoja, biohakkeri.

KEVIN MURPHY

Kun laukut ja kädet alkoi olla ostoksista täynnä, päätimme alkaa siirtymään reilusti eteenpäin. Yhtäkkiä silmäni näkivät Kevin Murphyn merkin. Sinne ! Merkkiä oli mainostamassa Salon Pepe Åhman (6c70).

Kevin Murphya metsästämässä.
Alkusyksystä olin keskustellut (jälleen kerran) siskoni kanssa hiustenlähdön ongelmasta. Hänkin kärsii hiustenlähdöstä, mutta hänellä on ollut stressiä enemmän, kuin lääkäri määrää vähintään jo parin vuoden ajalta. Hänelläkin pohjoismainen hiuslaatu, ohuet, vaalennetut kutrit. Hän oli ostanut netistä Kevin Murphyn hiustuotteita ja kehui niitä parhaiksi, mitä ikinä kokeillut. Hänen hiuksensa olivatkin pehmeät ja hyväkuntoisen tuntuiset. Otin netissä selvää Kevin Murphy-tuotteista ja vaikutuin. Tuotteissa ei käytetä sulfaatteja, eikä parabeeneja, mutta sitäkin enemmän uusiutuvia ja ympäristöystävällisiä, hyvää tekeviä ainesosia; eteerisiä öljyjä, kasviuutteita sekä luonnollisia antioksidantteja. Tuotteiden hinta ei ollut mitään markettihintaluokkaa, vaan siinä alle 30 euron kintaalla. Huhhuh, hintavaa. Mutta ajattelin, että jos on oikeasti laadukkaita tuotteita, kai niistä on maksettava. Kun sitten ILM-messuilla näin Kevin Murphyn nimen, lähes ryntäsin sinne ständille kyselemään lisää tuotteista. Oikeastaan mielessäni oli hopeashampoo ja siihen sopiva hoitoaine. Heillä olikin messutarjoushintoja, joten ostamani hopeashampoo (Blonde.Angel.Wash, 250 ml) ja hoitoaine (hydrate-me.rinse, 250 ml) maksoivat yhteensä 45,80 euroa (22,90 euroa/tuote). 

Jo sunnuntaina pesin kutrini Kevin Murphyn tuotteilla. Voi autuus ! Oli lähes orgastinen kokemus ! Shampoo ei saanut lainkaan aikaan takkukohtia hiuksiini, kuten yleensä muilla shampoilla pesun aikana tapahtuu. Ja se tuoksu...taivaallista... Hoitoaineen tuoksu oli myös todella miellyttävä. Oikein ilo käyttää tällaisia tuotteita. Hoitoaine selvitti vielä lisää niitäkin vähäisiä takkukohtia, joita shampoo mahdollisesti sai aikaan. Silti hiukset eivät jääneet liian hoidetuiksi, jolloin olisivat jääneet roikkumaan liian hoitavista aineista. Kaiken huipuksi nämä tuotteet on riittoisia, sillä jo pieni määrä riitti minun hiuksiini. Puolet normaalisti käyttämästäni määrästä riitti tällä kertaa pesuun ja hoitoon. Hinta-laatu suhde siis kohtaa, vaikka ei maailman halvinta olekaan.

ILMAISIA ANALYYSEJÄ PRODOTTI VITALIALLA

Ilmainen hiuspohja-analyysi.

Hiuspohja-analyysissä. (kuva: Eräs nainen)

Tehtyäni ostokset Salon Pepe Åhmanin ständillä, käännyin 180 astetta ympäri ja mitä silmäni näkivätkään, ilmainen hiuspohjan analyysi Prodotti Vitalia-ständillä (6c68). Tuolikin sopivasti vapautui edessäni, joten tartuin tilaisuuteeni ja istahdin odottamaan palvelua. Pian myyjä siihen saapuikin. Hiuksia ei mietenkään myllätty, joten siinä meni ensimmäinen pelkoni taivaan tuuliin. Toinen pelkoni päänahkani kunnosta osoittautui turhaksi, sillä päänahkani ei ollut ikävän rasvan peitossa, vaan lähes puhdas, vain yksi pieni rasvapaukura löytyi sillä hetkellä. Hiuspohjani oli kuitenkin kuiva ja herkistynyt. Yksi hiuskraateri oli ilman hiusta, eli pelkoni ja murheeni oli totta, hiuksia on lähtenyt.

Koska hiustenlähtö on ollut murheeni jo jonkin aikaa, päätin ottaa tästä tilaisuudesta kaiken irti ja kyselin ja kerroin tapaukseni. Kävi ilmi, että todellakin viidenkympin paikkeilla monella naisella on hiustenlähtöä jo pelkästään hormonaalisten muutosten takia. Myyjä kyseli myös mahdollisista sairauksista ja ravinnosta sekä käyttämistäni vitamiineista ja kilpirauhasen toiminnasta. Hän kertoi, että välttämättä sulfaatit ja parabeenit eivät ole hiustenlähdön syitä, mutta sekin on kuitenkin yksilöllistä. Myyjä kertoi, miten hiuspohjan aineenvaihduntaa voi kiihdyttää painaen kämmenillä päänahkaa ja tekemällä edestakais liikettä eri kohdista päänahakaa, eli hierontaa. Hiussuortuvien vetäminen ei ole suotavaa lainkaan. Koska mulla on luonnonkihara ja siten entistä kuivempi hiuslaatu, hänkin suositteli paljon hoitovoidetta mulle. Hoitovoiteet, samoin kuin shampoot, on tarkoitettu vain hiuksille, ei päänahkaan, ja jos käyttää liian voimakkaita pesuaineita, voivat ne herkistää hiuspohjan. Ongelmahan onkin siinä, että miten saa hiuspohjan pestyä ilman, että pesuaineet ei pääse kosketuksiin hiuspohjan kanssa. (Hius)öljyjä ei saa hieroa päänahkaan, sillä öljy tukkii hiusjuuren. 

Kaikesta juttelustamme päädyin ostamaan heiltä tuotteita 85 euron edestä. Sen verran paljon käytin aikaani tässä hiuspohja-analyysipaikassa, että samalla, kun kuuntelin tarkkaavaisesti ja tein kysymyksiä, pidin pääni kylmänä ja mietin, onko tuotteet oston väärttejä. Tein kaupat hiuspohjan syväpuhdistusaineesta, hiuspohjan aktivoimisaineesta, shampoosta, jota voi käyttää myös hiuspohjaan, kahdesta eri hiusnaamiosta, joita voi laittaa myös hiuspohjaan. Itse asiassa olisin valinnut yhden isomman 500 ml hiusnaamiopurkin, mutta myyjä ehdottikin kahta 250 ml purkkia, joista toinen on kookospohjainen ja toinen ns. perusnaamio. Sain siis yhden isomman purkin tilalle kaksi pienempää ja eri hisunaamiota samaan hintaan. Mielenkiinnolla tulen odottamaan tuloksia näistä tuotteista.

ARDELL DUO-RIPSILIIMAMessukauppalappuni oli siis jäänyt kotiin, mutta jokin juttu tässä maailmassa on, sillä hiuspohja-analyysipaikasta lähdimme pois siten, että suorastaan törmäsin irtoripsiständiin. Mielenkiinnolla katselin paikkaa samalla, kun kuljettiin eteenpäin ja ohi, kunnes tajusin, että tästä pisteestä saa varmaan ripsiliimaakin. Se kun oli messukauppalapussani, ja se kun oli loppumassa. Lisäksi halusin tietää, onko olemassa ripsiliimaa, joka sopisi herkillekin silmille. Mun silmät kun ovat herkät ja alkavat helposti vuotamaan, jolloin kisameikki menee suttuiseksi.

Törmäsin siis paikkaan, jossa myytiin ripsiliimojakin. Kävin kysäisemässä herkkien silmien ripsiliimaa ja ei muuta kuin ostamaan. Ostin lateksittoman Duo-ripsiliiman hintaan 10 euroa. Hinnasta en tiedä, oliko hintava vai halpa, mutta muistikuvani mukaan olen aiemman sinisen värittömän Duon ostanut joskus kympillä. Tarvitsin ripsiliiman, ja sen sain.

SPONSORIMME FACE HELSINKI

Aivan lopuksi kävimme vielä meidän messulippumme sponsoroineen Face Helsingin (6b50) ständillä. Itse olin jo tarvitsemani ostokseni tehnyt, joten nyt vain nautin ständin näkymästä ja messufiiliksestä.


ENSI VUONNA UUDESTAAN

Messuväkeä alkoi olemaan jo sen veran paljon puoli kolmen aikoihin, joten päätimme lähteä pois. Itselleni ajatukseksi nousi, että yksi päivä ei riitä näiden messujen koluamiseen. Milloinkahan voisin olla messuilla kaikki kolme päivää ja tutustua kunnolla messutarjontaan...

I Love Me 2017 - messuostokseni.

*******

Kommentit

 1. Kiitos mahtavasta seurasta! <3
  Olen samaa mieltä, että ei yksi päivä ihan riitä messuiluihin! Ehkä ensi vuonna pari päivää ainakin tulisi varata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi seurasta, joka oli erittäin piristävä ja ihana ! <3

   Ensi vuonna aion jalkautua useampana päivänä messuille. Mikäli yhden päivän aikana yrittää saada kaiken imettyä, tulee infoähky, josta ei saa mitään irti. Tämä siis päätetty, ensi vuonna useampana päivänä paikan päälle messuilemaan ! :-)

   Poista

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit, kiitos !